P
polisia
Gość
Anmika nie przejmuj się, ja własnie jem kanapki od jakiegoś czasu łapie mnie głód przed snem
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No to ja się domyśliłam, że 18 nie masz, przynajmniej w metryce, ale bardzo mi się podoba Twoje podejście dziecioholizmu, bo ja też tak mam, choć ja na początku drogi. ;-) Moje marzenie to piątka, jedno mam w niebie, więc jeszcze 4 tu na ziemi.Lilijanna tylko z krzesła nie spadajrocznikowo mam 40, ale kończę 30 grudnia, więc mam 39, i jak tu pisały co niektóre, że są najstarsze, to się mylą
Jak wyjda dobrze prenatalne to wydaje mi się, że nie są Ci do szczęścia potrzebne, ale uważam, że warto to przedyskutować ze swoim lekarzem.Fasolka no ja się właśnie też zaczynam zastanawiać, czy te PAPY do szczęścia są mi potrzebne
Oj tak to cudowny okres, na mnie też ciąża działa och ach, skóra, paznokcie i włosy - szkoda, że cały czas tak nie mam, ale trzeba się cieszyć tym okresem, ja ubóstwiam kremy, tak w ciąży mogłyby dla mnie nie istnieć.Liljana - dziekuje , ze pytasz miewam sie bardzo dobrze cala ciaze, a cera... nawet po uzywaniu CLINIQUE takiej nie mialam , wszystko zawdzieczam dzidzi A ty jak sie miewasz ?
A co w tym popcornie takiego jest? Wiem, że zalecane są wszelkie orzechy, migdały i to na korę mózgową dziecka i mamusi.ja popcorn of corso tez kupilam, taki do mikrofali. podobno zalecany w ciazy.
Nie ma bezpiecznych granic, na każdym etapie ciąży coś się może zdarzyć, tak samo jak może się coś zdarzyć już po porodzie, ale jesteśmy matkami i taka natura, że się martwimy i martwić będziemy, a od nas samych zależy czy zwalczymy ten strach i będziemy potrafiły cieszyć się z każdego dnia ciąży, z każdego dnia życia naszego dziecka, czy strach nami zawładnie i będzie paraliżować przed normalnym życiem. Ja wierzę w swoje dzieci i chcę by czuły tą moją wiarę.Strasznie zasmuciła mnie informacja od Matik o tym poronieniu. Bardzo jej współczuje. A z drugiej strony muszę samolubnie przyznać, że przez to znów zaczęłam się strasznie bać. I tak się zastanawiam, czy nadejdzie w końcu chwila, że zamiast się bać, to zacznę się cieszyć tą ciążą, czy stres będzie do końca.
Dzien dobry dziewczynki :-)
sobota dzien gospodarczy, wiec czeka mnie dzis lazienka do sprzatania , jakos nie moge sie za nia zabrac
Liljana - ja juz wspominalam, mam taka aplikacje na moim smartphonie https://market.android.com/details?id=com.babycenter.pregnancytracker&hl=pl ktora daje dzienne informacje dotyczace przebiegu ciazy, ciekawostki, porady itd jest to amerykanska aplikacja ,a wiadomo jak z Ameryce z zywieniem, napisali, ze kukurydza to tez pelne ziarno, wiec popcorn jest zdrowa przekaska w ciazy troche ma to sensu, chociaz napewno popcorn nie jest bardzo bogaty , mimo wszystko przynajmniej beztluszczowy wiec mozna sie zapelniac