reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Ja pierwszy raz poczulam maluszka w 12tc, byl to jednorazowy "wypadek" heheh potem w 13 chyba ze 2 razy, a teraz to juz na codzien. czuje go pod spojeniem lonowym, jakies laskotanie ale i jednorazowe wyrazne "kuksańce". mowilam o tym lekarzowi i jak mu wytlumaczylam gdzie i jak to potwierdzil, ze to mozliwe. Toma poczulam znacznie pozniej, moze tez dlatego, ze nie wiedzialam czego sie spodziewac :-)

a dzis mialam odlot. cisnienie mi nagle gwaltownie spadlo i malo brakowalo, bym stracila w kuchni przytomnosc. na szczescie byl maz. a teraz mam stracha, bo w poniedz zaczyna nocki i bede sama z Tomem. wymyslilam ze kupie i schowam w lodowce jakas kawe w puszce, albo napoj energet. jednorazowe wypicie czegos takiego raczej dzidzi nie zaszkodzi, a to lepsze niz bym miala zemdlec bedac sama z dzieckiem w domu. normalnie kawa parzona mi cisnienie podnosi, no ale jak tak nagle sie slabnie to nie ma czasu na gotowanie wody i parzenie... masakra jakas. :-(

reklama
Pajka mi się raz wydaje, że czuję a raz, że nie, głupia ja nie wiem, czego się spodziewać :D ale chciałabym już nooo,
Lotka faktycznie lepiej weź miej taki podręczny zestaw ratunkowy, lepsze to zdecydowanie niż omdlenie!
a ruchy dzidzi, raaaaany, na pewno kolejny raz jest szybciej :)
mi się czasem wydaje, że czuję, ale jak usiłuję się wsłuchać to nic :D agrrr

dziewuszki a ja mam taaakiego stracha ze maskara!!!:wściekła/y: boję sie o dzidziusia i ryczeć mi się chce od wczoraj :( ehhhh do czwartku musze wytrzymac ale boje sie jak nigdy mam zle przeczucia:wściekła/y:

Maja dlaczego masz złe przeczucie? Jakieś przesłanki, powody czy po prostu przeczucia? Jestem pewna, że wszystko będzie dobrze. Też żyję w strachu od USG do USG od samego początku. Chyba taki już nasz los. Już parę dni po wizycie u lekarza myślę czy u Bąbla wszystko ok, Boże, nawet zastanawiam się czy na pewno wciąż tam jest :/ może to te ciążowe hormony sprawiają, że popadam w paranoję.

Ja też ciągle się boję. W pierwszej ciąży z synkiem wszystko było dobrze, nie myslałam, nie czytałam, w drugiej tez tak się zaczęło i kiedy lekarz mi powiedział, że dzieciątko nie żyje przeżyłam taki szok, że dopiero tydzień po wyjsciu ze szpitala, dotarło do mnie co się stało. No a teraz od pierwszego testu do dzisiaj, codziennie stres czy wszystko dobrze. Staram się myśleć pozytywnie ale po stracie dziecka jakoś trudno to przychodzi

witam sie

Lotka podobno z drugim sie szybciej czuje...no zobaczymy:)

jejku żeby mi się dzisiaj cos chciało jak mi się nie chce :-D

Lotka gin mi ostatnio mi powiedział że niski poziom cukru powoduje omdlenia w ciąży. Może zjedzenie czekolady będzie lepsze niż napój energetyczny.

Lotka sily, a kiedy mialas ostatnio robiona morfologie i mocz, u mnie po takich omdleniach okazalo sie, ze to anemia i liczne bakterie w moczu

wszystkim czujacym dzidzie gratuluje cudowne to uczucie ze nosi sie w sobie czlowieka tylko my kobiety mamy ta przyjemnosc

ja dzis znow sama na szczescie tylko jeden dzien, bo m wczoraj byl, ok 17 przyjedzie mama

Lotka sily, a kiedy mialas ostatnio robiona morfologie i mocz, u mnie po takich omdleniach okazalo sie, ze to anemia i liczne bakterie w moczu

wszystkim czujacym dzidzie gratuluje cudowne to uczucie ze nosi sie w sobie czlowieka tylko my kobiety mamy ta przyjemnosc

ja dzis znow sama na szczescie tylko jeden dzien, bo m wczoraj byl, ok 17 przyjedzie mama
dzieki, mocz mialam przed wizyta tj 20.02 a krew 3 tyg wczesniej. moze w sumie na sama krew sie jutro wybiore.

reklama
Witam się niedzielnie! Ale u mnie piękne słoneczko. Dziś po obiedzie zaliczamy spacer :D
Lotka- czekolada to dobry pomysł i na pewno zdrowszy jak napój energetyczny i dla Ciebie i dla Maluszka.

Wczoraj będąc na zakupach pytałam o kremy na rozstępy- z niedowierzaniem panie pytały czy to na pewno dla mnie :-D jednak wyglądam młodziej niż to wynika z moich lat. Jak dziecko :-D
Mam super masło kakaowe- smaruję nim codziennie brzuszek, a raz w tygodniu całe ciało, bo strasznie tłuste to jest, ale skóra po tym specyfiku ma się super! Ciągle gładka i jakby świeżo nasmarowana.
Teraz kupię balsam z Palmersa, bo mają fajne kosmetyki, a nie drogie :)

Życzę Wam miłej i spokojnej niedzieli Kochane Ciężarówki!

Do góry