Suchość w gardle to i mi dokucza. W nocy muszę pić bo pustynia. Pok- jutro lekarz coś Ci na pewno pomoże. Na październikowych mamach czytałam,ze lekarz zalecał lokomotiv do ssania,a jak jest zupełnie źle to aviomarin.
reklama
R
RiSiA
Gość
mnie jest mega niedobrze:/ ogolnie dziewczyny w ciazy powinno sie pic 4 l plynów, zeby filtrować nerki, zeby zastojów sobie nie porobic. Ja mam nauczkę z poprzedniej ciazy i pije dużo= dużo razy siusiu, ale dam rade
Tygrysek1985
Fanka BB :)
dobranoc Kochane
pok koniecznie do lekarza zasuwaj bo mi to na poczatki odwodnienia wyglada
mnie jest mega niedobrze:/ ogolnie dziewczyny w ciazy powinno sie pic 4 l plynów, zeby filtrować nerki, zeby zastojów sobie nie porobic. Ja mam nauczkę z poprzedniej ciazy i pije dużo= dużo razy siusiu, ale dam rade
Pajeczko ja sie nie chce wymadrzac ale wszedzie czytam, ze dwa - 2,5 litra i nie wiecej. Przewodnienie organizmu tez moze byc katastrofalne w skutkach. 4 litry to moze w cieplym klimacie i lacznie z woda zawarta w pozywieniu. Przy moich 2 szklankach na dobe nawet 2 litry to szczyt nie do zdobycia...
dobranoc Kochane
No dlatego do lekarza zadzwonilam...
Ja sie tu nie udzielam, bo w ogole nie mamnastroju do cieszenia sie z czekajacego mnie macierzynstwa. Czuje sie naprawde paskudnie pod kazdym wzgledem i brakuje mi sil.
Kurcze lejdis szkoda mi was, jak tak czytam co sie z wami dzieje Dzieki Bogu ja moge na palcach policzyc ile razy bylo mi bardzo zle.
DziDzi zostala zakupiona dzis pierwsza rzecz, otoz lezaczek byl taki piekny jaskrawy zielony przyszly tatus kupil.
Kto jeszcze nie spi ? Ja mam codziennie problem z zasypianiem...
DziDzi zostala zakupiona dzis pierwsza rzecz, otoz lezaczek byl taki piekny jaskrawy zielony przyszly tatus kupil.
P
patrysia*
Gość
WITAM
ja z zasypianiem problemu nie mam gdyz mega zmęcozna jestem ale w nocy potrafię się zbudzić i nie móc zasnąć ponownie...ps.prosze się pochwalić nowym dobytkiem dzidzi )Kurcze lejdis szkoda mi was, jak tak czytam co sie z wami dzieje Dzieki Bogu ja moge na palcach policzyc ile razy bylo mi bardzo zle.
ja pije tyle ile potrzebuje a "mówi" mi to organizm i nigdy problemów nie miałąm w żadnej ciązy...mnie jest mega niedobrze:/ ogolnie dziewczyny w ciazy powinno sie pic 4 l plynów, zeby filtrować nerki, zeby zastojów sobie nie porobic. Ja mam nauczkę z poprzedniej ciazy i pije dużo= dużo razy siusiu, ale dam rade
dzien doberek! ugrzezlam dzisiaj w domu, powinnam sie cieszyc , ze nie poszlam do pracy, ale mimo wszystko wolalabym miec inny powod. Wczoraj moja Alcia juz zaczynala pokaslywac, ale przez to, ze musialam jechac na kurs , na ktory naprawde ciezko sie dostac, zdecydowalam sie wyslac ja jeszcze do szkoly. Niestety, po szkole kaszel sie tylko nasilil, dodatkowo doszedl bol glowy i goraczka. Wstrzymuje sie przed pojsciem do lekarza bo tu nie wazne co komu jest od razu przepisuja antybiotyk a chce tego uniknac. Wszystko przez ten cholerny irlandzki zimny chow. Dzieci biegaja na zajeciach sportowych i na przerwach bez kurtek i czapek, totalnie zgrzane i potem sie dziwic. Wiecie, ze tu stosuje sie praktyke nie ubierania dzieciom skarptek i butow (mowie tu o dzieciach od 6miesiecy do momentu jak sa w wozeczkach), zeby je hartowac. Mamusie w kozaczkach i plaszczach a dzieci z golymi nogami i glowami. Normalnie jak to widze to az mnie sciska w srodku. A z Polakow sie wysmiewaja, ze tak cieplo dzieci ubieraja. Od 8 miesiecy potrafia dawac mleko krowie prosto z lodowki,. SERIO!!! Nic to, ja bede moje dzidzki wychowywac po swojemu, nic im do tego. A teraz prosze o rade o domowe sposoby na przeziebienie dla dziecia 5letniego. Wiem o inhalacjach, o mleku, miodzie, czosnku (moge zapomniec, zeby Aluska to skonsumowala...), syropie z cebuli, kogel mogel z miodem, maliny i tyle . Moze wam przyjdzie cos do glowy. Z gory dziekuje!
P
patrysia*
Gość
MONALIZA ;0 niehc te mamusie rozebiorą się i same w gołych nogach śmigają i będa wtedy wiedziec jakie to uczucie!!!co do mleka;0 ale i ja spotkałam się z mamą w Pl...ale jak piszesz to twoje dzieic i wychowujesz je na swój sposób
reklama
R
RiSiA
Gość
Pok ja pije ogolnie sporo... wylądowałam z zastojem w nerkach... kolką nerkowa itd... 2 urologow twierdzilo, ze powinno sie pić do 4 l płynów... żeby filtrować nerki...a mnie sie problem z nerkami zaczął w styczniu...w lutym byłam w szpitalu.... ginekolog mi też zwracała uwagę , zeby więcej pić... nie mówiąc już w okresach cieplejszych w których my w ciaży będziemy chodzić. Ja napisalam swoje doświadczenie z poprzedniej ciąży a co z tą wiedza zrobicie to już dla Was:-)a nigdy problemow z nerkami nie mam i nie mialam...