reklama
mantezowa
chyba znowu dwa w jednym
Mnie muli zawsze wieczorami i wtedy musze cos zjeść żeby mdlosci przeszly. Jak juz mdłosci przechodza to jest mi niedobrze i ciężko na żołądku więc i tak i tak nie dobrze. Zwłaszcza ze nie jestem przyzwyczajona do jedzenia wieczorami bo nigdy nie jadlam kolacji a teraz przez te mdłosci musze ciagle coś jeść:-(
P
polisia
Gość
Ayni dzięki ja też oglądam różne brzuszki, ale w końcu dzisiaj zestawiłam zdjęcie z wcześniejszych tyg. i dzisiaj i coś tam może widać, ale już mogłoby bardziej humor już mam lepszy, ale dzisiaj to normalnie jakaś dziwna jestem huśtawka nastrojów aż wstyd! idę na brzuszkowy może wkleję fotkę.
Co do objawów to u mnie też ich niewiele ogólnie tylko spie, ale takich jedzeniowo-mdłościowo-zapachowych to nie mam szczególnie, a przynajmniej nie jakieś spektakularne, więc chyba nie ma co się nakręcać, chociaż sama to robię oczywiście
Co do objawów to u mnie też ich niewiele ogólnie tylko spie, ale takich jedzeniowo-mdłościowo-zapachowych to nie mam szczególnie, a przynajmniej nie jakieś spektakularne, więc chyba nie ma co się nakręcać, chociaż sama to robię oczywiście
hej Mamusie! ja też wieczorami ma wzdęty brzuch, chociaż już ostatnio mniej niż wcześniej. Mdłości straciły nieco na sile, ale nadal popołudniami mnie dobijają. Jakieś zmiany dzieją się na pewno, bo dzisiaj wróciła mi jednorazowa ochota na przytulanie z M. piersi bolą, jak bolały i też wypełniają nawet te staniki, które były ostatnio nieco za wielkie.
A co tam u naszej Cynicznej - pewnie bidulka w szpitalu...ehh
u nas śnieg powrócił, chociaż dziś było 1+, moja babcia oszalała i już mi 3 pary ciążowych spodni kupiła, a mój brzusio jeszcze malutki....;-)
miłego wieczorku!
A co tam u naszej Cynicznej - pewnie bidulka w szpitalu...ehh
u nas śnieg powrócił, chociaż dziś było 1+, moja babcia oszalała i już mi 3 pary ciążowych spodni kupiła, a mój brzusio jeszcze malutki....;-)
miłego wieczorku!
marudka
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny, dzięki za wszelkie słowa otuchy:-)
Co do diety - to ja w ciąży zmieniłam na dużo gorszą, bo tak starałam się trzymać lekkostrawną, a przez te zachcianki i ciągłe zmiany smaków..szkoda gadać
Z brzuchem jest jak było, refluks mnie wykańcza, a na dodatek jakaś migrena gigant się do mnie przyczepiła :-(
Bardzo współczuję nina
Ayni, jeśli chodzi o wygląd brzucha, to ja już mam mały brzuszek, bardzo nisko, taki śmieszny haha Myślałam, że będzie bardziej okrągły hmm
Monaliza, ja też się ogromnie stresuję czy zobaczę bijące serduszko w czwartek. Ale do objawów nie przywiązywałabym zbyt dużej wagi, u mnie znikają pojawiają się inne, przeplatają się i ogólny chaos z nimi.
Mam nadzieję, że szybko wyjaśnisz swoje problemy ciśnieniowo-neurologiczne, 3mam kciuki!
Witam wszystkie nowe mamusie :-)
Co do diety - to ja w ciąży zmieniłam na dużo gorszą, bo tak starałam się trzymać lekkostrawną, a przez te zachcianki i ciągłe zmiany smaków..szkoda gadać
Z brzuchem jest jak było, refluks mnie wykańcza, a na dodatek jakaś migrena gigant się do mnie przyczepiła :-(
Bardzo współczuję nina
Ayni, jeśli chodzi o wygląd brzucha, to ja już mam mały brzuszek, bardzo nisko, taki śmieszny haha Myślałam, że będzie bardziej okrągły hmm
Monaliza, ja też się ogromnie stresuję czy zobaczę bijące serduszko w czwartek. Ale do objawów nie przywiązywałabym zbyt dużej wagi, u mnie znikają pojawiają się inne, przeplatają się i ogólny chaos z nimi.
Mam nadzieję, że szybko wyjaśnisz swoje problemy ciśnieniowo-neurologiczne, 3mam kciuki!
Witam wszystkie nowe mamusie :-)
Tygrysek1985
ja na mdlosci polecam herbate imbirowa i migdaly moja szefowa farmaceutka mi doradzila
monaliza moze niech lepiej lekarz sprawdzi co sie z toba wtedy dzialo ja takie problemy ze soba w piatek zasypialam na stojaco
ja dzis caly dzien rycze tylko mala mnie rozbawila jak upierala sie z prostokatnych klockow mozna zrobic kolo i biegala z ta prosba do wszystkich po kolei heh
monaliza moze niech lepiej lekarz sprawdzi co sie z toba wtedy dzialo ja takie problemy ze soba w piatek zasypialam na stojaco
ja dzis caly dzien rycze tylko mala mnie rozbawila jak upierala sie z prostokatnych klockow mozna zrobic kolo i biegala z ta prosba do wszystkich po kolei heh
czesc babeczki!ja mam dzisiaj faze strasznego zamartwiania sie. Wczoraj mialam mega niskie cisnienie 90/58, rano po raz kolejny zrobila mi sie swiecaca plama przed oczami (jakbym sie dlugo w slonce patrzyla), natychmiast zaczela mnie bolec glowa i zdretwiala mi reka. Caly dzien pozniej cmilo mnie w tej glowiznie. I to nie sa objawy ciazy bo zaczelo mi sie tak dziac juz jakies 4 miesiace temu- to taki 5 atak. Chyba bede musiala isc do neurologa jak przylece na swieta do Polski.
monaliza, do neurologa jak najbardziej, ale mi to wygląda na objawy typowej migreny z aurą. Aura to właśnie takie świecące mroczki zapowiadające zbliżający się atak bólowy. Drętwienie połowy twarzy lub ciała też by pasowało.
Ja mam migreny ale bez aury. Niestety to jest w zasadzie nieuleczalne, a cierpię od 15 lat, przynajmniej raz w miesiącu. Do tego doszły mi jakiś rok temu okropne wymioty z bólu, co pół godziny, więc teraz jak mam atak to 2 dni nie wychodzę z domu. Teraz w ciąży problem jest większy bo nie wolno brać leków, jedynie paracetamol który nie do końca pomaga.
Ale oczywiście lepiej to skonsultować.
A co do objawów, kurcze mdłości miały się skończyć w 12 tygodniu i co? guzik, w nocy i rano mdli nadal, czasem też w ciągu dnia i wieczorem. Wzdęcia też okrutne są... biust powiększony o 1 rozmiar, w nocy wstaję siku co 2 godziny, to ja nie wiem co będzie później. Niby jeszcze nie bardzo widać, ale czuję że macica mi rośnie, że coś tam się dzieje. Jakoś po weekendzie mniej panikuję. Zaczynam czuć, że będzie dobrze
Tygrysek1985
kasia no pewnie ze bedzie dobrze co do wymiotow to slyszalam juz o kilku przypadkach wsrod znajomych ktore do konca 6 mca wymiotowaly niestety
ja dzis znowu dzien herbatka imbirowa na wymioty zaczelam
ja dzis znowu dzien herbatka imbirowa na wymioty zaczelam
demetrios
Zgłaszam się po weekendowo.
Witam wszystkie nowe forumki ))
Ja w nocy z piątku na sobotę przeżyłam kolejną falę wymiotów i bólów brzucha - leżałam w łóżku i ryczałam, ale to chyba bardziej ze wściekłości i bezradności. Za to wczoraj czułam się dość dobrze i wyciągłam M. na zakupy do galerii. Sobie kupiłam czarne leginsy, a maluszkowi komplet malutkich skarpetusiów (nie mogłam się oprzeć). Najadałam też się sporo (pierwszy raz od dawna miałam apetyt) co poskutkowało wymiotami po powrocie. Poza tym skończyłam już kwas foliowy i przerzuciłam się na witaminy.
Witam wszystkie nowe forumki ))
Ja w nocy z piątku na sobotę przeżyłam kolejną falę wymiotów i bólów brzucha - leżałam w łóżku i ryczałam, ale to chyba bardziej ze wściekłości i bezradności. Za to wczoraj czułam się dość dobrze i wyciągłam M. na zakupy do galerii. Sobie kupiłam czarne leginsy, a maluszkowi komplet malutkich skarpetusiów (nie mogłam się oprzeć). Najadałam też się sporo (pierwszy raz od dawna miałam apetyt) co poskutkowało wymiotami po powrocie. Poza tym skończyłam już kwas foliowy i przerzuciłam się na witaminy.
reklama
Witam się i ja
Jak na razie mdłości nie ma ale nie cieszę sie za bardzo bo ostatnio jak już się cieszyłam, że to za mną to wróciły ze zdwojoną siła i wczoraj wieczorem skończyło sie bliskim spotkaniem z toaletą:-).
Rano nie mogłam się zwlec z łóżka ale moja kochana Zoha dała mi pospać wypiła mleko i poszła do swojego pokoju się bawić. Obudziła mnie cisza a młoda nadal się bawiła chyba wyczuła, że mam gorszy ranek. Za to teraz mi tu się wciska i mówi mama czitaj i mama minka może ten plooosze więc wstawiam minkę od mojej córci .
Co do herbatki imbirowej też próbowałam bo koleżanka polecała mocno ale u mnie ma skutek odwrotny. Na mnie najlepiej działa melisa ale nie pomaga w senności .
Dziewczyny mam pytanie jak radzicie sobie z tymi zaparciami??? bo ja już mam dosyć!!!
A i zauważyłyście, że włosy na ciele ciemnieją i są dużo mocniejsze??? ja mam taki problem z włoskami na nogach, że masakra jakaś, włosy tak się wrastają, że ciągle się drapię i moje nogi wyglądają strasznie jak jedna wielka rana dobrze, że jest zima bo latem bym chyba w spodniach musiała chodzić macie na to jakieś sposoby???
Co do balsamów to ja polecam PALMERS BALSAM NA ROZSTĘPY dla kobiet w ciąży co prawda nie polecam przy mdłościach bo ma słodki zapach i ja sama na razie nie mogę go używać ale jak mdłości miną to jak najbardziej. W poprzedniej ciąży stosowałam i 0 rozstępów. Używałam też oliwkę w żelu penaten (ale tylko na noc bo strasznie tłusta i wszystkie piżamy zniszczone).
Jak na razie mdłości nie ma ale nie cieszę sie za bardzo bo ostatnio jak już się cieszyłam, że to za mną to wróciły ze zdwojoną siła i wczoraj wieczorem skończyło sie bliskim spotkaniem z toaletą:-).
Rano nie mogłam się zwlec z łóżka ale moja kochana Zoha dała mi pospać wypiła mleko i poszła do swojego pokoju się bawić. Obudziła mnie cisza a młoda nadal się bawiła chyba wyczuła, że mam gorszy ranek. Za to teraz mi tu się wciska i mówi mama czitaj i mama minka może ten plooosze więc wstawiam minkę od mojej córci .
Co do herbatki imbirowej też próbowałam bo koleżanka polecała mocno ale u mnie ma skutek odwrotny. Na mnie najlepiej działa melisa ale nie pomaga w senności .
Dziewczyny mam pytanie jak radzicie sobie z tymi zaparciami??? bo ja już mam dosyć!!!
A i zauważyłyście, że włosy na ciele ciemnieją i są dużo mocniejsze??? ja mam taki problem z włoskami na nogach, że masakra jakaś, włosy tak się wrastają, że ciągle się drapię i moje nogi wyglądają strasznie jak jedna wielka rana dobrze, że jest zima bo latem bym chyba w spodniach musiała chodzić macie na to jakieś sposoby???
Co do balsamów to ja polecam PALMERS BALSAM NA ROZSTĘPY dla kobiet w ciąży co prawda nie polecam przy mdłościach bo ma słodki zapach i ja sama na razie nie mogę go używać ale jak mdłości miną to jak najbardziej. W poprzedniej ciąży stosowałam i 0 rozstępów. Używałam też oliwkę w żelu penaten (ale tylko na noc bo strasznie tłusta i wszystkie piżamy zniszczone).