reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
czesc babeczki!ja mam dzisiaj faze strasznego zamartwiania sie. Wczoraj mialam mega niskie cisnienie 90/58, rano po raz kolejny zrobila mi sie swiecaca plama przed oczami (jakbym sie dlugo w slonce patrzyla), natychmiast zaczela mnie bolec glowa i zdretwiala mi reka. Caly dzien pozniej cmilo mnie w tej glowiznie. I to nie sa objawy ciazy bo zaczelo mi sie tak dziac juz jakies 4 miesiace temu- to taki 5 atak. Chyba bede musiala isc do neurologa jak przylece na swieta do Polski. A do tego wszysskiego po tym smutnym poscie naszej kolezanki zaczelam sie zastanawiac czy i z moim dzidzkiem wszystko gra. Od jakiegos tygodnia nawet mnie nie mdli, mimo ze wczesniej tez nie wymiotowalam to jednak rano musialam cos wrzucic na ruszt zeby nie czuc lekkich mdlosci. Poza tym brzuch mi jakos sflaczal a ja schudlam prawie kilo mimo, ze przeciez nie wymiotuje. Kurcze tak bardzo sie teraz martwie....

monaliza, nic się nie martw, bo brak mdłości, sflaczenie brzuszka, opadnięcie cycków - jak u mnie ;) - to całkiem normalne może być. ciąża ma różne fazy, ja się od trzech tygodni czuję jakbym w ogóle w ciąży nie była, a 4 dni temu na usg mi się objawił piękny wyrośniety astronauta ;)
tylko to ciśnienie sprawdź koniecznie, jak tylko będziesz miała okazję, dla własnego spokoju.

a pytanie mam do Was z innej beczki, myślałyście już kogo bliskiego chcecie mieć przy porodzie?

Monaliza nie jest powiedziane, że musi Cię mdlić przez cały I trymestr, moja siostra w czasie ciąży zupełnie nie miała mdłości, a ja np z Miśkiem przez całe 9 miesięcy. Zdarza się też, że na początku ciąży kobieta trochę chudnie. Na pewno z Twoją Fasolką wszystko jest w porządku:-) A co do tej plamy przed oczami i od razu silnym bólem głowy to koniecznie udaj się do specjalisty, może to bóle migrenowe?

Moje chłopaki dały mamusi dzisiaj pospać aż do 10:-) sami wstali o 7... chyba cud jakiś, bo zazwyczaj to ja się zrywam razem z Misiem, a tatuś smacznie śpi (czym często doprowadza mnie niemal do furii;-) )

Ayni u mnie brzuszek czasem jest a czasem mam wrażenie, że w ogóle nic nie ma, dzisiaj robiłam fotki jak co tydzień i myślałam, że coś fajnie wyjdzie, ale guzik, porównałam z tymi sprzed tygodnia i wcale nie widać różnicy, więc mam jakieś urojenia chyba. A dzisiaj mam okropny humor!

Hejka... Coś mam kiepskie dni ostatnio. Dziś znów mega mdłości i spać mi się chce jakbym dwie noce nie spała wcale... Młody na szczęście grzeczny. M wpienił mnie od samego rana, bo przyszedł po robocie wieczorem i zamiast spać to jakieś mordobicie oglądał a potem rano zwlec się z łóżka nie mógł. Znów musiałam robić mu awanturę żeby się przez godzinę dzieckiem zajął :/

Witam się niedzielnie i popoooooołudniowo :-)
gdynianka -
super, że dzieciaki daly pospać mamusi :):tak::-)

mantezowa - ja nie mam wrażenia, ja jestem non stop wzdęta i to juz od samego rana, boli ściska w kiszkach, biore na to espumisan, ale on nic nie daje, ktoś pytał o brzuszysko, więc z powodu tych zdęć to ja mam ogromne :):szok::tak:;-)

monaliza - lepiej skonsultuj z lekarzem to ciśnienie :) a co do mdłości to nie każdego musi mdlić :));-):tak:

czesc bubuś :)) nie martw się ja też ledwo żywa chodze, wzdecia i zaparcia dają mi popalić:confused2:, choć muszę przyznać, że w weckendy dzidziol mi odpuszcza mdłości - hehe śmiesznie :):-D

ja mam taka oponke wkolo jak w rowerze na dole i brzuch mi sie powiekszyl ale to raczej tluszcz

No u mnie to chyba to samo, cos sie probuje dopatrzyc, ale juz przed ciaza mialam piekny tlusty brzuszek :-)

czesc babeczki!ja mam dzisiaj faze strasznego zamartwiania sie. Wczoraj mialam mega niskie cisnienie 90/58, rano po raz kolejny zrobila mi sie swiecaca plama przed oczami (jakbym sie dlugo w slonce patrzyla), natychmiast zaczela mnie bolec glowa i zdretwiala mi reka. Caly dzien pozniej cmilo mnie w tej glowiznie. I to nie sa objawy ciazy bo zaczelo mi sie tak dziac juz jakies 4 miesiace temu- to taki 5 atak. Chyba bede musiala isc do neurologa jak przylece na swieta do Polski. A do tego wszysskiego po tym smutnym poscie naszej kolezanki zaczelam sie zastanawiac czy i z moim dzidzkiem wszystko gra. Od jakiegos tygodnia nawet mnie nie mdli, mimo ze wczesniej tez nie wymiotowalam to jednak rano musialam cos wrzucic na ruszt zeby nie czuc lekkich mdlosci. Poza tym brzuch mi jakos sflaczal a ja schudlam prawie kilo mimo, ze przeciez nie wymiotuje. Kurcze tak bardzo sie teraz martwie....

Kochana nie martw sie, ja na palcach moge policzyc te dni kiedy mialam mdlosci, poza piersiami i rosnaca pobolewajaca macica nie czuje w ogole ciazy ! To zupelnie normalna indywidualna sprawa. Pamietaj, ze jesli cos by bylo nie tak, to miala bys okropne bole i skurcze w macicy. zatem nie martw sie.

Ayni u mnie brzuszek czasem jest a czasem mam wrażenie, że w ogóle nic nie ma, dzisiaj robiłam fotki jak co tydzień i myślałam, że coś fajnie wyjdzie, ale guzik, porównałam z tymi sprzed tygodnia i wcale nie widać różnicy, więc mam jakieś urojenia chyba. A dzisiaj mam okropny humor!

Biedactwo... Ja sie tak zaczelam zastanawiac, bo wpisalam w Google 9 tydzien ciazy i wybralam obrazy i tam wiekszosc kobiet ma brzuch juz jakis, a u mnie to sama nie wiem... Maz powiedzial,ze mi piersi urosly... No brawo! To akurat wiem, ledwo sie mieszcza w staniku..

reklama
Ja sie tak zaczelam zastanawiac, bo wpisalam w Google 9 tydzien ciazy i wybralam obrazy i tam wiekszosc kobiet ma brzuch juz jakis, a u mnie to sama nie wiem... Maz powiedzial,ze mi piersi urosly... No brawo! To akurat wiem, ledwo sie mieszcza w staniku..

u mnie to samo, wieczorem większy brzuszek, ale to chyba wzdęcia, choć przed ciążą tak nie miałam, a w staniku też już się ledwo mieszczę, jutro trzeba na jakieś zakupy się wybrać :)

Do góry