reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
WItam nową mame :-)
u nas tez dzis leje i przestac nie moze. a tu na 16 idziemy na szczepienie z Macim. Oczywiscie Tom jak obstawa, bedzie patrzyl czy Maciowi nic nie robią ;-)

Jestem i ja! Coraz trudniej znaleźć chwilę by wejść na laptopika, a bb na telefonie nie chce mi się załadować ;/

Ile tu stron doszło!

Martusia zdrówka dla maluszka ;*

Witam nową mame! Jak Twój maluszek ma na imie??

Ja dziś szybko do sklepu i do domu, tak pada i w dodatku zimno.. ze spaceru raczej nici ale dziecko w sklepie mi zasnęło i teraz wystawiłam go na balkon w wozie niech śpi dalej ;-)

Myślałam że tylko mi jest tak zimno, już szukałam po sklepach śpiworków ale muszę jeszcze miesiąc poczekać bo nie mają nic ciekawego..

Co do roczku to ja robię 3 ciasta i tort, deserki w pucharkach kawa ciasteczka i dziękuję bardzo. Nie przewiduję długiego biesiadowania ani też nie zaprosiłam tłumów. Krystian by tylko źle się czuł a to przecież jego urodziny ;-) Także bliska rodzina i na spokojnie.

Verita pochwaliłabyś się swoim brzuszkiem ;-)

u mnie tak leje od wczoraj ze musialam odwolac wizyte u lekarki :wściekła/y:Oli nadal z katarem.
jutro ten alergolog na 15, mam nadzieje, ze wszystko sie wyjasni.

jedna pani w aptece poradzila mi dawac do picia przy przeziebieniu napar z lipy lub jakies herbatki ktore lipe zawieraja. czy ktoras z Was tak stosowala? pomogly? poki co Oliwier dostaje Lipomal i Bronchisan (obydwa z lipa) no ale narazie marne efekty...

ja wczoraj zrobiłam pranie i wywiesiłam na balkon więc standardowo przyszedł deszcz :-D
od teściów dostałam śliwki węgierki, właśnie upiekłam ciasto a resztę przygotowałam do mrożenia :tak:
mnie tam deszcz nigdy w domu nie trzymał i jak musiałam z juniorem (akurat na rehabilitację) to poszłam :tak:

ugotowałam pomidorową (osobno odlałam dla młodego przed doprawianiem), ciekawe czy zje :eek: bo dziś obiadu wcale nie tknął :wściekła/y: ach te zęby :no:

Pochwale sie jak ktos mi zdjecie zrobi sama chce miec pamiatke a tu nici, jakos nie mam tyle czasu co wczesniej.
u nas leje ale musialam isc na spacer znajoma odwiedzic i kaloszy zapomnialam wiec buty przemokniete :-D mysl matka mysl wiecej :eek:

Stokrotka u nas tez leje mnie tez deszcz nie straszny :-p jest taki wynalazek jak folia od deszczu na wozek i parasol :cool2: ,ja po wizycie z mała u lekarza gardło czerwone katar, syrop dostałysmy, psik do gardła i krople.

a ja to juz nawet parasola nie uzywam z cukru nie jestem a dziecka kisic nie bede, ona lubi ogladac wszystko dookola, cieszy sie jak idziemy to nie mam sumienia dla wlasnej wygody i obawy przed zmoknieciem trzymac jej w oknie, o nie nie po to dziecko mam zeby doopska nie ruszyc. fasolka folia dobry wynalazek :tak:
ja nie wytrzymalam i znow wlaczylam grzanie zaskoczylo dopiero na 19 st czyli nie jest tak zimno

Miesiąc temu miałam kontrole u lekarza i akurat tego dnia tak lało że gdy doszłam do autobusu (a mam pół minuty) byłam cała mokra, Krystian tego dnia stwierdził że boi się foli więc wózek kapał i ja kapałam w przychodni ;-)
No ale u nas też codziennie nie pada więc jak jeden dzień nie wyjdę z Krystianem na spacer to mu się nic nie stanie ;-)

Verita postaraj się bardziej o te fotki bo to taka pamiątka!

Fasolka zdrówka dla małej pięknisi!

reklama
Mam pytanko czy któraś z Was zatrudnia babcię jako nianię? Chodzi mi o zgłoszenie do ZUS, jak to jest z tymi składkami. Od stycznia wracam do pracy niestety, serce mi pęka.

Do góry