reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Verita, moja mała ma już 7 ząbków i wielką szparę między jedynkami u góry. Jak się szczerzy to śmiesznie wygląda, ale też się tym nie przejmuję, bo wydaje mi się, że się zejdą, tak jak dziewczyny tutaj piszą.

Martusia, u nas też są jakieś problemy jeszcze niesprecyzowane do końca. Moja mała zaczęła mieć lekką wysypkę na policzkach, ale też nie zawsze, i pediatra powiedziała, że to skaza. A druga pediatra już nie mówiła, że skaza, tylko, że może być przebiałkowanie, i mamy ograniczać białko w taki sposób, że kaszki na mleczku nr 2 podawać tylko 2 x dziennie, a poza tym niech je więcej innych rzeczy, tzn. warzyw i owoców, a z nabiałem też bardzo ostrożnie. Więc zaczęliśmy stopniowo ograniczać mleczko i czekamy na efekty...

U nas z samodzielnym chodzeniem już coraz lepiej. Małej bardzo sprawnie to idzie. Chciałam wrzucić filmik z pierwszych samodzielnych kroczków, ale ten filmik już jest grubo nieaktualny, bo to co teraz moje dziecko potrafi ... Praktycznie już więcej chodzi niż raczkuje i robi to bardzo swobodnie i coraz szybciej. Jeszcze ze dwa dni i będzie biegać. Mam tylko problem z dobraniem jej odpowiednich butków do tego chodzenia- po podwórku. Bo w domu śmiga oczywiście na bosaka lub w skarpetkach a do tej pory na dwór miała takie butki, które ja nazywam atrapy, bo niby ładne, na rzep, ale na pewno do chodzenia się nie nadają. No, ale jak siedziała w wózku to wystarczyły a teraz trzeba kupić coś porządnego. W sklepie jak coś mierzymy to mała drze się i wyrywa, nie a sobie buta założyć. Poza tym każdego buta jestem w stanie założyć jej tylko do palców, a dalej nie wchodzą:baffled: Nie dość, że tu u nas taki mały wybór porządnych butów dla dziecka to jeszcze jak coś znajduję co mi odpowiada, to i tak nie pasuje. Podobają mi się buty Bartek, ale najbliżej 100 km, a z małą taka jazda to katorga. Możecie coś polecić z butów dla dziecka? Jak była już o tym mowa to dajcie znać, bo ostatnio mam spore zaległości w czytaniu.

Może Młoda ma wysokie podbicie więc bez mierzenia butków się nie obejdzie. My właśnie jesteśmy na kupnie drugich trzewików - z pierwszych już powoli wyrasta a do tego zdarte że hoho, ale już się raczej nie przewracamy więc następne chyba w lepszym stanie będą:D My kupujemy emel, drogie ale wg mnie warte swoje ceny -skórzane, nóżka się nie poci, elastyczna podeszwa i bardzo łatwo się zakładają na nóżkę (inne -pewnie nie wszystkie-tańszych firm które młoda dostała nie wchodzą tak łatwo). Ada od razu je zaakceptowała chociaż bardzo rzadko miała zakładane buty do wózka.

Witam :-)
No my juz spacerek zaliczony choc kropi troche ale super oddychac idzie ,odpoczynek od upałow ;-).

Jasminium mała ma pewnie podbicie wysokie ,wiec najlepiej przymierzac choc to czasami niełatwe my juz jedne buciki zaliczone- sandałki , teraz za jesiennymi sie rozgladamy jakimis ciekawymi .

O rany, rany!!!
Oszaleję, chyba druga górna jedynka idzie.
Masakra!

Fasolka
Ja wczoraj trzy razy spacer w deszczu zaliczyłam hehe.
Młoda pod folią zadowolona siedziała, kukając przez okienko a ja przemokłam.

Dziewczyny, zajrzyjcie na "mleko, papki..."
Potrzebuję porady, HELP!

Ja jedne buty w necie kupilam i juz wiecej nie kupie :wściekła/y: ciezko wchodza na nozke, juz chyba nawet nie bede kombinowac. Tragedia, za to drugie kupilam w Van Haren czyli holenderskim Deichmannie elefanteny i sa super, jednak na dobrych butach nie ma co oszczedzac.

Dzis kupilismy rower, pierwszy naprawde byl ekstra, swietny design mial ale zostal skradziony i dlugo nie moglismy sie zdecydowac na nastepny rower, bo ciagle cos wypadalo. Dzis jednak kupilismy Batavus'a , siedzonko na przod, maz mi pozamawial jeszcze bajery w postaci nowych raczek i jeszcze wybieram torbe na tylnie kolo cos takiego Fietstas kopen? | Achteraf Betalen | Gratis Verzending

Adas madrala kiedy tylko widzi ze cos ubieram to pokazuje i mowi "papa" i czeka na moja reakcje :-D Uwielbia mojego brata, caluje go, wklada mu palce w nos, wychodza razem na spacer, powiem wam, ze dzieki bratu sie troche lepiej wyrabiam ze wszystkim, a pod koniec dnia znow jest syf. Chyba zmienie strategie i bede sprzatac wieczorem. :crazy:

No i za niecaly miesiac roczek :szok: o matulu ale ten czas leci...

Ale powiem wam, jestem najszczesliwsza mama na swiecie i moze to dziwne ale kazdego dnia dziekuje Bogu za to, ze dal nam syna, jest nasza inspiracja i sa momenty, w ktorych czas staje w miejscu na pare sekund, kiedy rozpiera nas duma z osiagniec naszego syna :tak:

Witam z rana mega wielkim kubłem kawy:-p młoda cała noc sie wierciła stękała przezywa chyba dzien no i zebole :crazy: ale kochana moja maruda bawi sie i przychodzi co chwile przytulic sie albo dziobka dac;-).

Ayni moja tez cykor jednego palca sie trzyma i zasowa ale sama nie ma mowy zeby szła :-p u mnie odwrotnie przestaje sie wyrabiac ostatnio doba stała sie za krotka ,pewnie jak młodziez moja do szkoły wroci to znowu normalny rytm dnia wroci i wszystko bedzie normalnie a nie na wariata jak teraz ;-):-D

Miłego dzionka mamuski :-)

A Future witaj dawno Cie nie było :-)

reklama
Ja się tylko witam i znikam do prasowania, bo wybywamy do niedzieli, a w chacie burdello.

Acha przy okazji burdello zrobiłam jeszcze większe burdello i wyjęłam już ciuchy na jesień/zimę. Ja pierdykam ile tego jest.

Wychodzi na to, że Adriannie muszę tylko swetry i buty zakupić. :laugh2:

Do góry