*martusia*
Fanka BB :)
hello. wlasnie was podczytałam . brakuje mi tu kilku osób. hehe.
a dzieciaczki sliczne rosna
ktorych?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
hello. wlasnie was podczytałam . brakuje mi tu kilku osób. hehe.
a dzieciaczki sliczne rosna
Verita, moja mała ma już 7 ząbków i wielką szparę między jedynkami u góry. Jak się szczerzy to śmiesznie wygląda, ale też się tym nie przejmuję, bo wydaje mi się, że się zejdą, tak jak dziewczyny tutaj piszą.
Martusia, u nas też są jakieś problemy jeszcze niesprecyzowane do końca. Moja mała zaczęła mieć lekką wysypkę na policzkach, ale też nie zawsze, i pediatra powiedziała, że to skaza. A druga pediatra już nie mówiła, że skaza, tylko, że może być przebiałkowanie, i mamy ograniczać białko w taki sposób, że kaszki na mleczku nr 2 podawać tylko 2 x dziennie, a poza tym niech je więcej innych rzeczy, tzn. warzyw i owoców, a z nabiałem też bardzo ostrożnie. Więc zaczęliśmy stopniowo ograniczać mleczko i czekamy na efekty...
U nas z samodzielnym chodzeniem już coraz lepiej. Małej bardzo sprawnie to idzie. Chciałam wrzucić filmik z pierwszych samodzielnych kroczków, ale ten filmik już jest grubo nieaktualny, bo to co teraz moje dziecko potrafi ... Praktycznie już więcej chodzi niż raczkuje i robi to bardzo swobodnie i coraz szybciej. Jeszcze ze dwa dni i będzie biegać. Mam tylko problem z dobraniem jej odpowiednich butków do tego chodzenia- po podwórku. Bo w domu śmiga oczywiście na bosaka lub w skarpetkach a do tej pory na dwór miała takie butki, które ja nazywam atrapy, bo niby ładne, na rzep, ale na pewno do chodzenia się nie nadają. No, ale jak siedziała w wózku to wystarczyły a teraz trzeba kupić coś porządnego. W sklepie jak coś mierzymy to mała drze się i wyrywa, nie a sobie buta założyć. Poza tym każdego buta jestem w stanie założyć jej tylko do palców, a dalej nie wchodzą Nie dość, że tu u nas taki mały wybór porządnych butów dla dziecka to jeszcze jak coś znajduję co mi odpowiada, to i tak nie pasuje. Podobają mi się buty Bartek, ale najbliżej 100 km, a z małą taka jazda to katorga. Możecie coś polecić z butów dla dziecka? Jak była już o tym mowa to dajcie znać, bo ostatnio mam spore zaległości w czytaniu.
Jasminum - skoro masz problem z bucikami to raczej nie ma co kupować w ciemno w necie, daichmanie są też fajne buty.