reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Lili poszłabym! Ale taka duchota że z domu się wychodzić nie chce ;-)
Napiłabym się kompotu, ah zjadła trochę dżemu..

Martusia niestety nic nie pomogę! Ale trzymam kciuki by wszystko się wyjaśniło i było już w porządku!

Future! Hej dawno Cię nie było!

Verita mój też ma szparę ;-)

reklama
witam z deka wkurzona, od 2 dni czekam na kuriera oczywiscie zmieniamy go po tym kursie,
dzisiaj idziemy na party do 2 letniego sasiada ale sie wynudze
mam pytanie czy wasze dzieci tez maja duzy odstep miedzy jedynkami? moja ma
ja sie wystraszyłam u Toma, bo miala taka przerwe, zeby sie jeszcze jeden zab zmiescil... nawet poszlam do dentysty zapytac, ale dzis po niej sladu nie ma :-) wszystko sie zeszło. Maci ma identyko :-)

Lili - no wlasnie z dziewczynkami to chyba troszke latwiej,bo moj Straszak nie usiedzi na miejscu. Jak tylko mam chwile to mu pokazuje na sobie, na misiu (ale nawet na misia nie patrzy). Po prostu ciezko go czymkolwiek zainteresowac. Mlodszy juz latwiej,bo chociaz mu przeczytam ksiazeczke chociaz i tak czasami mi ja wyrwie i zacznie gryzc w polowie mojego czytania :eek::baffled: Boziu,jaka pracowita pszczola z Ciebie :-D

Byłam właśnie wywiesić pranie i powiem Wam, że na dworze bosko. Normalnie położyłabym się na leżaczku, pod kocykiem i smacznie spała. Nawet komary już o tej porze nie cięły, latały, ale nie wbijały się.

Martusia - znajomi robili 2letniej córce, miesiąc temu jakoś i wyszło im dokładanie na co jest uczulona, podejrzewali mleko a na mleko nie jest uczulona w ogóle, za to karmili ją czekoladą, a na to uczulona tak, że do końca życia pewnie czekolady nie zje, no chyba, że białą, bo konkretnie na kakao uczulona.

Taycia - widocznie są ciekawsze rzeczy niż oczy misia ;-) Weronika to jest typ, który nie usiedzi na dupsku, jak coś robimy to ona siedzi chwilę i zaraz wstaje i wszędzie jej pełno, a radość przy tym jakby co najmniej te 12tys w totolotka wygrała. :laugh2: Nawet we wannie głównie bawi się na stojąco. :sorry:

Perell - ale jesteś, musiałam sobie wieczorem zrobić kąpiel dla nóg z 2 łyżkami soli, co by sobie morze w misce zrobić. :laugh2:

Fasolka35 - odpoczęłaś, bo dzisiaj już jest dzień robotania. :-p

Witam :-)

Lilijanna no wczoraj to łazienke zrobiłam generalnie :-pdzis kuchnia salon itp najgorsza lodowka nie lubie rozmrazac :crazy: :-p

U nas chłodniej jest czym oddychac :-) młoda pospała do 8.30 :-D , w nocy była burza z pieronami:-p:-D az moja sunia sie bała :dry: .Kurcze dzieciaki mnie uswiadomiły własnie ze jeszcze tylko dwa tyg wakacji :szok:kiedy to przeleciało to ja nie wiem ;-)dzieciaczki rosna juz roczki nam tu sie sypia powoli :-) ....

Verita, moja mała ma już 7 ząbków i wielką szparę między jedynkami u góry. Jak się szczerzy to śmiesznie wygląda, ale też się tym nie przejmuję, bo wydaje mi się, że się zejdą, tak jak dziewczyny tutaj piszą.

Martusia, u nas też są jakieś problemy jeszcze niesprecyzowane do końca. Moja mała zaczęła mieć lekką wysypkę na policzkach, ale też nie zawsze, i pediatra powiedziała, że to skaza. A druga pediatra już nie mówiła, że skaza, tylko, że może być przebiałkowanie, i mamy ograniczać białko w taki sposób, że kaszki na mleczku nr 2 podawać tylko 2 x dziennie, a poza tym niech je więcej innych rzeczy, tzn. warzyw i owoców, a z nabiałem też bardzo ostrożnie. Więc zaczęliśmy stopniowo ograniczać mleczko i czekamy na efekty...

U nas z samodzielnym chodzeniem już coraz lepiej. Małej bardzo sprawnie to idzie. Chciałam wrzucić filmik z pierwszych samodzielnych kroczków, ale ten filmik już jest grubo nieaktualny, bo to co teraz moje dziecko potrafi ... Praktycznie już więcej chodzi niż raczkuje i robi to bardzo swobodnie i coraz szybciej. Jeszcze ze dwa dni i będzie biegać. Mam tylko problem z dobraniem jej odpowiednich butków do tego chodzenia- po podwórku. Bo w domu śmiga oczywiście na bosaka lub w skarpetkach a do tej pory na dwór miała takie butki, które ja nazywam atrapy, bo niby ładne, na rzep, ale na pewno do chodzenia się nie nadają. No, ale jak siedziała w wózku to wystarczyły a teraz trzeba kupić coś porządnego. W sklepie jak coś mierzymy to mała drze się i wyrywa, nie a sobie buta założyć. Poza tym każdego buta jestem w stanie założyć jej tylko do palców, a dalej nie wchodzą:baffled: Nie dość, że tu u nas taki mały wybór porządnych butów dla dziecka to jeszcze jak coś znajduję co mi odpowiada, to i tak nie pasuje. Podobają mi się buty Bartek, ale najbliżej 100 km, a z małą taka jazda to katorga. Możecie coś polecić z butów dla dziecka? Jak była już o tym mowa to dajcie znać, bo ostatnio mam spore zaległości w czytaniu.

Verita moj Oli tez ma spora przerwe ale zabki sie zejda jak wyrosna nowe ;)
Jasminum moj synek zaczal chodzic jak mial 9m3t teraz juz prawie biega za raczke nie chce wszystko sam. w domu na boso lub w antyslizgach na dwor jeszcze ma sandalki takie ze trzymaja kostke i piete ale zdecydowanie woli bez ;) teraz bede mu kupowala jakies adidasy zakryte bo juz chlodno sie robi. a jaki rozmiar butkow kupujesz malej? my juz 20 na styk. dzieki za odp co do alergii - ja nadal nie wiem, chyba zrobie pare dni bez mleka zobaczymy czy to cos da.

u nas ida wszystkie dwojki naraz :(

reklama
Do góry