marudka
Fanka BB :)
Nagapalma, tylko ja w życiu nie dam sobie zrobić gastroskopii jak już pisałam, wszystko tylko nie to, poza tym, wtedy jak szłam do mojego gastrologa miałam tak silne bóle na dole brzucha, że płakałam w nocy i nie wiedziałam, czy to jelita czy dzidziuś i byłam przerażona :-( Trudno mi jest bardzo często rozróżnić, dlatego zrobił usg też żeby sprawdzić, czy z maleństwem jest wszystko ok...On samym usg diagnozuje mi aktualny stan refluksu, przepukliny, trzustki i jelit - moje jelita nie wyrabiają, nie będę podawać drastycznych szczegółów , ale na jego sprzęcie widać w jakim są opłakanym stanie. Mama mnie namawia na kolejną wizytę, bo parę nocy nie mogłam oddychać z bólu, ale po waszych komentarzach wstrzymam się z wizytą u niego...i tak nie chcę brać żadnych leków, przynajmniej do końca pierwszego trymestru, potem zobaczymy :-( Ja wiem, że usg może szkodzić, ale znam też dziewczyny z zagrożoną ciążą, które miały bardzo często, a teraz mają zdrowe kilkulatki...Zresztą mój gastrolog, który jak już wspominałam jest znakomitym chirurgiem, nie tylko w swojej dziedzinie i ludzie zjeżdżają się do niego z całej Polski, mówił mi, że gdyby chociaż podejrzewał, że może zaszkodzić mi takim badaniem, to na pewno by go nie wykonywał...
Się rozpisałam, ale smutno mi
Wstrzymam się do wizyty u ginekologa za tydzień, jeśli z dzidziusiem wszystko będzie ok, pomyślę kiedy pójść na wizytę do gastrologa, tak, żeby to jakoś miało sens. Eh. A już przed ciążą wyleczyłam się i z trzustki i z zapalenia żołądka, nawet jelita były w dużo lepszym stanie. A teraz czuje wszystkie nawracające objawy z najgorszych wyników, dlatego się martwię. Plus ciągle ciągnie mnie do słodkiego. Po prostu świetnie.
Będę w szoku jak komuś się będzie chciało czytać moje problemy
Się rozpisałam, ale smutno mi
Wstrzymam się do wizyty u ginekologa za tydzień, jeśli z dzidziusiem wszystko będzie ok, pomyślę kiedy pójść na wizytę do gastrologa, tak, żeby to jakoś miało sens. Eh. A już przed ciążą wyleczyłam się i z trzustki i z zapalenia żołądka, nawet jelita były w dużo lepszym stanie. A teraz czuje wszystkie nawracające objawy z najgorszych wyników, dlatego się martwię. Plus ciągle ciągnie mnie do słodkiego. Po prostu świetnie.
Będę w szoku jak komuś się będzie chciało czytać moje problemy