reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

ayni
pamiętam jak pisałaś, że może się miejsce znajdzie w żłobku...
Ale kurcze nadal nie mogę uwierzyć, że się Antosia dostała
Byłyśmy na miejscu 97 w kolejce rezerwowej, więc jak to możliwe że się dostała hmmmmm.....
No cud jakiś hehe

ludziska się wystraszyli tych "afer" żłobkowych i ludzie porezygnowali :-D;-)

z obrazka raczej przypominał tuńczyka ;-)
młody ma dwie dolne jedynki :tak: nie wiem kiedy wyszły, bo obeszło się bez marudzenia :szok:
w kwestii siedzenia raczej bez zmian, co prawda jak go posadzę to nawet chwilkę wytrzyma bez podparcia,sam łapie równowagę i strasznie się cieszy ze zmiany punktu widzenia, ale jak już chce dotknąć zabawki to w momencie fika na bok lub brzuszek :baffled:
w przyszłym tygodniu kończy 8 miesięcy i bardzo bym chciała,żeby już siedział pewnie :tak: ech pożyjemy, zobaczymy.....

złożyliśmy wniosek o paszport dla małego, odbiór w połowie czerwca :happy:

Verita co to za iluminacje w pokoju :szok:

poszłam do Biedronki, pierwszy raz odkąd tu mieszkam ;-), udało się wjechać wózkiem :szok::happy:, ale bodziaki zostały tylko różowe :wściekła/y:

reklama
A ja muszę napisać że mój mały był wkładany do chodzika i nie pomija etapu raczkowania, wręcz przeciwnie- bardzo lubi starać się raczkować ;-) Noi powodować u mnie zawały bo wspina się cały czas, a to znowu zejdzie do parteru, a potem sobie usiądzie i znowu się wspina SZALEŃSTWO.

U nas pogoda piękna! Więc wyszliśmy o 9.30 i wróciliśmy po 13 by zrobić obiadek i potem znowu na godzinkę i już jesteśmy w domu, ja padnięta nie mam sił.

U mnie też bodziaki tylko różowe zostały ale wiedziałam że tak będzie i zakupiłam od razu w pierwszy dzień oferty. Coś mało tych dziewczyn się rodzi ;-) Moja babcia mówi że jak się sami chłopcy rodzą to wojna będzie..

Awersja ciesz się z tym żłobkiem my jesteśmy 110 na liście rezerwowej
Ja składałam wnioski do 6 żłobków tak mniej więcej na trasie do pracy.
Dostała się akurat do tego, który mi najmniej pasuje - na Hucie na os. Willowym
Najbardziej mi pasuje na Słomianej ale tam jesteśmy 559!
W pozostałych też mamy numerki powyżej setki.
I naprawdę nie rozumiem jak to się stało, że dostała się z numerem 97.
Aż 67 osób zrezygnowało???
Hmmm....
Widać to zależy od żłobka.
A do którego składałaś?

Awersja My składaliśmy papiery na grodzka,i do wszystkich w okolicach alej bo my mieszkamy w centrum :-(
Na słomianą tez chcieliśmy składać papiery ale jak usłyszałam miejsce powyżej 500 to zrezygnowaliśmy koleżanki dzieci tam chodzą i mówi ze z każdym rokiem coraz trudniej się tam dostać :-( Nam pani dyr na grodzkiej powiedziała ze mala pewnie kolo kwietnia 2014 się dostanie wiec pochodzi parę miesięcy do wakacji a od września ze mną do pracy
Niestety w Krakowie ciężko ze żłobkami jeśli nie chcesz tysiąca płacić:-( Taka mamy politykę prorodzinna

I nastała błoga cisza Ala wykapana,najedzona odpłynęła i już śpi od 19:30 wiec mama ma wieczór dla siebie :-)
Dziewczyny smoczki od butelek to wiem co ile wymieniać a co z sylikonowymi ustnikami w niekapku ??? co ile wymieniacie ???
I zapomniałam się pochwalić ze dziś mamy już 8 miesięcy :tak:

A ja muszę napisać że mój mały był wkładany do chodzika i nie pomija etapu raczkowania, wręcz przeciwnie- bardzo lubi starać się raczkować ;-) Noi powodować u mnie zawały bo wspina się cały czas, a to znowu zejdzie do parteru, a potem sobie usiądzie i znowu się wspina SZALEŃSTWO.

U nas pogoda piękna! Więc wyszliśmy o 9.30 i wróciliśmy po 13 by zrobić obiadek i potem znowu na godzinkę i już jesteśmy w domu, ja padnięta nie mam sił.

U mnie też bodziaki tylko różowe zostały ale wiedziałam że tak będzie i zakupiłam od razu w pierwszy dzień oferty. Coś mało tych dziewczyn się rodzi ;-) Moja babcia mówi że jak się sami chłopcy rodzą to wojna będzie..

też słyszałam o tej wojnie ;-), no ja nie dostaje gazetki do skrzynki wiec gdyby nie Wy to bym nawet nie wiedziała,że w ogóle rzucili bo ja tam zakupów wcale nie robię bo nie można kartą płacić :tak::no:

awersja to sie szczescie nazywa
stokrotka to jest na play grupie wlasnie otworzyli nowa sale :-D
a mnie znow cos rozklada :no:

o bo już myślałam,ze w domku masz taki pokój ;-)

I nastała błoga cisza Ala wykapana,najedzona odpłynęła i już śpi od 19:30 wiec mama ma wieczór dla siebie :-)
Dziewczyny smoczki od butelek to wiem co ile wymieniać a co z sylikonowymi ustnikami w niekapku ??? co ile wymieniacie ???
I zapomniałam się pochwalić ze dziś mamy już 8 miesięcy :tak:

sto latek dla solenizantki :-)

Stokrotka ja mam po drodze biedronkę bo to u mnie najbliższy samoobsługowy sklep, też mnie drażni że nie można kartą płacić, że wiecznie nie mają jak wydać ale cóż.. i zawsze lukam na okazjum.pl i tam wpisuję biedronka i patrze co mają dla dzieci. Wcześniej kupiłam kubusiowy niekapek za 7zł, komplet naczyń plastikowych z kubusiem za 13, wiem że mają tam też koce z mikrofibry za 15 dla dzieci. A w następnym tygodniu (od pon) będą podusie z kubusiem dla dzieciaczków ale nie pamiętam za ile ;-) Ostatnio mają często rzeczy z disneya ;-)

reklama
Ja tez dziś byłam w biedronce i upolowałam ostatni różowy komplet body ale w rozmiarze 80 teraz mamy 74 wiec myślę ze za mies będą ok :-)
Ja polecam ta stronkę są rożne sklepy i podzielone jest działami PromoBaby.pl

Do góry