reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Hej

Ciężko u nas i czasu na pisanie jakby mniej. Młoda chyba skok ma i to razem z dwójkami górnymi, o północy z rykiem się obudziła i histeria tak że hoho :baffled: nawet nurofen jej podałam bo myślałam że mi już nie zaśnie.
Teraz od 9:30 odsypia a ja zombi:shocked2: Ze spaceru jak zwykle nici bo leje :wściekła/y:Muszę poprosić Mojego żeby bilety do Pl mi zarezerwował na czerwiec trzeba naładować baterie na słoneczku bo inaczej zwariuje:-(
Przepraszam, że tak tylko o sobie ale ja nie do życia jestem :sorry2:

Miłego dnia

edit: Verita sama o tym myślałam. Młoda jak sie w nocy przebudzi to już sie nie daje do łóżeczka odłożyć ale to chyba za wcześnie przynajmniej dla Leny. Ona jak się budzi to zaczyna raczkować i spadła by na bank z takiego łóżeczka :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Verita do takiego klubu czy jak to sie zwie co ty z mała chodzisz bym tez chetnie chodziła :-)
U nas 23 C słonko daje ze szok:tak:,młoda marudzi :dry:i wytargała mi kabel z kolumny spod cokolika:cool:
to sa tzw play grupy sa przy centrach dzieciecych, polozne sa tam
Rzeczywiscie nie pomyslalm ze ona bedzie raczkowac predzej czy pozniej to fiknie z takiego lozeczka nawet jesli ono niskie jest takie dzieciece ( bo mamy z tym normalnym tylko sie jako rozklada)

Verita do takiego klubu czy jak to sie zwie co ty z mała chodzisz bym tez chetnie chodziła :-)
U nas 23 C słonko daje ze szok:tak:,młoda marudzi :dry:i wytargała mi kabel z kolumny spod cokolika:cool:
Fasolka35 - podpytaj u Was, Rybnik to troszkę większe miasteczko, wydaje mi się, że takie klubiki u Was będą.

Verita - zdecydowanie za wcześnie. Dzieci raczkują i nie wiedzą jeszcze, że trzeba iść najpierw nogami w dół, a potem głowa, ja z Weroniką trenuję schodzenie już tydzień, i jak ja Ją obrócę to wie, że dupskiem ma kręcić by zejść najpierw nogami, ale jak sama ma wszystko zrobić to idzie łbem w dół. Ogranicznik ma jeszcze jeden minus, w którymś czasie dziecko budzi się, siada, i wali łbem gdzie popadnie, do przodu, do tyłu, jakby tak spadła na ogranicznik to może kręgosłup sobie uszkodzić, chyba, że montuje się te poduchy również. Ja Adę dałam do takiego łóżka z ogranicznikiem jak przestała mi właśnie się budzić i łup, gdy budziła się i kładła się ponownie, ale już świadomie, miała ponad 2 lata i 3 m-ce jakoś.

Dziewczyny kto ma u siebie reala niech zobaczy sobie gazetkę dużo ubrań w promocji nawet bodziaki z krótkim rękawem po 8 zł są i pampersy pomarańczowe jak któraś używa w dobrej cenie :-)
Ja zmordowana popołudniu miałyśmy maraton 4 godz na spacerze Ala prze szczęśliwa a mama padnięta

kiedy zamierzacie dac nasze maluszki do lozeczka normalnego? z takimi ogranicznikami na bokach zeby nie spadla. Ja mam problem ostatnio z moja mala.prze 7 miesiecy dawalam ja w nocy do lozezka a pewnej nocy tatus mial dyzur i zosatwail ja w naszym lozku i tak 2 noce. No i mala teraz chce spac z nami. W nocy nieraz sie obudzi rozejrzy gdzie spi i zasnie dalej (przylapalam ja na tym) i tatus wymyslil ze moze do lozka normalnego z ogranicznikami dac dziecko to sie oszuka. Nie wiem ale spytac nie szkodzi co o tym sadzicie?
U nas slonce jest ale zimno i chmury wisza :-(

ja bym nie ryzykowała przekładania do "dużego" łóżka :no:, na upartego junior może spać w swoim łóżeczku do 6 roku życia takie duże ma :tak:

Verita ja też pomyślałam o takim łóżku ostatniej nocy gdy po raz setny próbowałam go przenieść i położyć tak by się nie obudził, ale niestety jest za wcześnie... Chociaż mojej koleżanki synek miał trochę ponad rok gdy zaczął spać w takim właśnie łóżku. Ja nie wiem ile będzie miał mój mały gdy mu takie sprawię, wydaje mi się że to zależy od dziecka ;-)

U mnie cały dzień słońce, dziś na kocu sobie leżakowaliśmy, młody badał teren ;-)

Ja się nie zdziwię jak Weronika w takim łóżku wyląduje szybciej niż Ada, bo ona bardzo ją naśladuje, więc może zachcieć spać jak siostra. :-p Póki co nie ma mowy o tym, bo się kompletnie nie nadaje. W nocy i tak mi się budzi siada i łup na brzuch, a kierunek jej wszystko jedno, wczoraj mi tak zaryła w szczebelki, że się zlitowałam i do siebie zabrałam. :-p

Współczuję wam nieprzsespanych nocy i ja sie znow dołączam. Adam sie budzi ostanio w nogach łóżka, trochę na wspak, po prostu pelza przez sen. Co rusz sie walnie głową i płacze. Robił to nawet kiedy go wczoraj do siebie wzielam. Kopal mnie i jak go spowrotem obracalam do spal jak kamien. Az dostal eksmisje spowrotem do siebie. Wycieczki mu w głowie. Dziś juz o 22 plakal i znow go znalazlam w nogach z twarza przy szczeblach.

Dzis dzien wariata. Mleka nie ma dalej w sklepach, musialam kupic co było, takie male opak 300 g na dobranoc. Do soboty dociagniemy i w mieście pewnie znajdziemy.

Co do łóżeczka dziewczyny to lepiej nie ryzykować. Moja sasiadka kupila dla chłopców jak mieli po 2.5 roku bo wtedy już ogarnieci i za duzi byli.

Uciekam spac zmordowana. Buzka!

reklama
Witam z rana:-)

Lilijanna pewnie tak musze poszukac ale jakos czasu na wszystko brak;-)

Ayni i wszystkie niewyspane mamuski łacze sie w bolu:nerd:

U nas jakos burzowo sie zapowiada co nie zmienia faktu ze ciepło bardzo :-D ,ide sprzatac ...

Miłego dzionka:-)

Do góry