reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wrzesień 2012 ;)

Witajcie popołudniowo....
Byłam dziś zarejestrować męża do lekarza żeby mógł od razu po pracy iść, przeszłam się troszkę (nie wiem czy 500m zrobiłam) i boli mnie brzuch i krocze ciagnie jakbym w 8 miesiącu była :( Poprzednio to samo było po spacerze na wizytę do gina.... Mam wrażenie że coś jest nie tak :no:

Liliana u mnie jest to samo z dzieckiem... Na szczęście jak ja muszę poleżeć to albo go sprzedaję babci lub prababci albo siedzi ze mną w pokoju i nie muszę wstawać żeby widzieć co robi.

reklama
hejka dziś czuje się lepiej krocze ciagnie znacznie mniej lekarz mi powiedział że tak może byc bo więzadła się rozciągają
mam takie pytanko czy któraś z Was brała może duphaston?ja biore na podtrzymanie ciąży jest zagrożona bo się w 7tyg ciąży okazało że mam krwiaka trafiłam do szpitala z krwawieniem,dostałam duphaston krwawienia juz nie ma pozostało tylko bardzo skąpe plamienie brunatne?jak długo ten lek się powinno brac?mi się po jutrz konczy moj lekarz nie jest za tym lekiem, w szpitalu dostałam recepte jak trafiłam z krwawieniem.Mój lekarz powiedział że jak się mi skończy mam poprzestać tylko na braniu kwasu foliowego konsultowałam to z innym lekarzem i mówi żeby brać do 12 tyg i stopniowo go odstwiać?dziewczyny które brały ten lek prosze powiedzcie coś na ten temat?

no to ja sie przylacze do mamus ktore nie moga sie za bardzo polozyc przez drugie Dziecie, a ja jeszcze b. duzo sama jestem

przesylam buziaczki dobranoc

Misiaczek też biore duphaston, dostałam w szpitalu po krwawieniu, moja gin. też nie jest za lekiem, ale mówi, że jak się zaczęło to trzeba brać aż do momentu wykształcenia łożyska. Zmniejszyła mi dawkę, przepisała na zapas i mam brać jeszcze troszkę. W ulotce polecają nawet do 20 tc., z tego co z nią rozmawiałam to tak plus minus do 15 tc chyba, póki co jeszcze miesiąc mam brać.

Misiaczek - co do duphastonu to sprawa indywidualna, ale tak najbezpieczniej do około 12-15tc, potem rolę przejmuje łożysko, są osoby co biorą i do 20tc, a są takie co do końca, ale to już przypadki indywidualne. Ja np. przed odstawieniem robię sobie badanie progesteronu na własną rękę i konsultuję z doktorkiem czy jest właściwy poziom.

Maja16 - ja już w tej chwili mieszkam u siostry, by mieć pomoc Jej i dziadka, ale oni czasem też muszą wyjść i moje dziecko potrafi zająć się sobą, ale ma momenty takiego właśnie "mama" :tak:

Bubuś - tak cały czas myślę o Tobie i gdybam.Łykasz no-spę?

hejka dziś czuje się lepiej krocze ciagnie znacznie mniej lekarz mi powiedział że tak może byc bo więzadła się rozciągają
Dlaczego ja napisałam kilka postów wyżej ścięgna zamiast więzadła?
embarrassed.gif
Bo oczywiście chodziło mi o więzadła. Już mam ucisk macicy na mózg?
embarrassed.gif

Ostatnia edycja:
Elo elo Wesolego Święta pączkowego:-):-):-), ja dzis niestety obejde się smakiem, umarlam dzis chyba w nocy, ale na szczęscie zmartwychwstalam na nowo nad ranem, zapodałam sobie Buscopan i wracam po mału do świata żywych. A więc w nocy miałam potworne bóle zołądka nie wiadomo skąd i do tego głowa chciała mi pync;-) Ludzie myślałam, że wykituje :szok::sorry: Kto powiedział, że ciąża to nie choroba, jak ja prawie wykitowalam ??????????:eek:

liljana
- hahahahhahaha uciska macicy na mózg - posikałam sie, ciekwae kiedy ja będę miała ten ucisk :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

misiaczek - ja dupka biorę od samego poczatku dwa razy dziennie, do tego Lutke 2 rano i 2 wieczorem, do tego Clexane 1 x dziennie i Acard 1 x dziennie, nie wiem jak długo będe brała, ale narazie mam brac napewno do nasteponej wizyty czyli do 13 tygodnia :)

bubusiu
- sie nie znam, ale może cosik sie tam rzociaga, albo lekarza spytaj, nospe albo buscopana bierzesz , może by pomogło ? Na mnie tylko Buscopan działa ;)

witam sie

a zaraz ide wciać pierwszego pączka:D

Bubus skonsultuj to z lekarzem bo to chyba nie jest normalne...

Nagapalma wiesz co chyba wczoraj bylo cos nie tak z cisnieniem... ja tez ledwo żyłam...

Misiaczek, ja biorę duphaston na podtrzymanie, właściwie nic mi nie było i nie jest ale ze względu na przebyte poronienie dostałam go zapobiegawczo i biorę od 4 tygodnia ciąży, 2 razy po 1 tabletce. Mam go łykać do 16 tygodnia ciąży, dopóki nie wykształci się łożysko i nie przejmie roli hormonów, wtedy mam odstawić. Tzn lekarz kazał mi w 15 tygodniu przejść na tylko jedną tabletkę, żeby nie odstawiać gwałtownie w 16 tyg tylko stopniowo.

Co do wczorajszego dnia, to miałam znów napad migreny i znów jechałam na paracetamolu :-( a no i myślałam że po usg w 12 tygodniu przejdą mi schizy, a gdzie tam, nadal myślę że w każdej chwili coś może się stać. Nie wiem, może z tym już trzeba do psychologa?

reklama
Kasiu - nie trzeba do psychologa, jesli Cię to pocieszy, to ja tez mam tak samo, martwię się wciąż, tak pewnie będzie do samego porodu :) Ja tez mam przepisana lutke i dupka z powodu poronienia , a dokładnie obumarcia ciazy, bo ja sama nie poroniłam :) Będzie dobrze :)

pajka - ja juz wcisnęłam pączusia z bitą śmietaną, mam jeszcze z adwokatem i różanym dżemikiem ?
Moze któras na kawke wpadnie ???:-D:tak:;-)

Do góry