reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Dziś dzień lenia. TOTALNEGO:-) Na dworzu nie ciekawie, więc stwierdziliśmy, że dziś robimy nic.

Lilijanna Adi umnie robić papa tatusiowi na dobranoc, dawać cześć, i robi brawo, ale w wersji klepania się po kolanach:-) Miłego działkowania:-D
Decyzje o nic nie robieniu w weekend są takie błogie. :laugh2:
Brawo dla Adi - my się "papa" uczymy robić, ale w tym czasie wieczorową porą jest również cyc i póki co on jest wtedy ważniejszy. :-p
Zwazylam Mikusia - 11,8 kg. SZOK!!!!! zmierzyc nie zdazylam,...ale mam klocka do noszenia!!!! ale kocham Go przeogromnie...
Kurcze, a ja jeszcze tych baterii do wagi nie kupiłam i nie wiem ile waży, ale widzę, że dzieki łażeniu, większej aktywności gubi fałdki miszlę i do tego brzuszek zrobił się zgrabniejszy.
a my ważymy tylko 7kg :zawstydzona/y:
dziś na spacerku przewiało mi uszy, mimo słońca zmarzłam :wściekła/y:
Dbaj o własne dupsko. :tak:

Lilijanna dzieki za tipa na te stopy. Mi sie ostatnio zrobila lekka skorupka i tato przywiozl mi polski pumepks. Musze sie tego pozbyć i zafundowac sobie taka terapie. A jaki to krem na być i na noc te nogi w folii trzymać?
Mi polecono krem w aptece stary jak węgiel o nazwie "dermosan", jest bardzo tłusty, zawiera witaminy, super się wchłania. Ja w tej folii siedziałam ok. 20 minut sobie, ponoć wtedy krem głębiej w skórę się wchłania. Początkowo planowałam siedzieć w tym całą noc, ale po tych 20 minutach przestało działać to ciepło, więc stwierdziłam, że co miało zadziałać już zadziałało. Resztki kremu, które pozostały rozsmarowałam i dalej sobie siedziałam z nogami do góry. :-p

Ja sie laski tak wybyczylam. Tato we wtorek rano wyjeżdża i jakoś tak szybko nam zlecialo. W konkursie na ciacho zajelam 2 miejsce i bon do restauracji wiec mielismy randewu z mężem. Zupka rakowa, krewetki, korale zielone, rybka i homar. Powiem wam ze tego mi było trzeba. Trochę się balam czy Adas sie nie obudzi bo zabkowal. Dorobil się 2 dolnych jedynek a dzięki obecności taty odsypialam noce.
No to jak na poczatki w kuchni to się żeś postarała. :-p

A dla mam z Wawy i okolic - w najbliższy weekend są targi rodzinne na stadionie narodowym, ze strony można kupon wydrukować i wejście wtedy tylko 10 zł dla całej rodziny chyba, jeszcze muszę doczytać.

I jeszcze pytanie mam - ile Wasze dzieci śpią w ciągu dnia? Bo moja Jula dziś np. spała tylko około 40 min w samochodzie i na tym koniec. Standardowo śpi około 1h na spacerze i do 30 min w domu drzemka jedna.
Łe, fajnie macie z tymi targami.
Co do snu u nas tak:
6 - pobudka
9 - drzemka 45 minut
12- spanie ok. 2-3h
19 - kapiel i spanie na noc
Lili wydaje mi się że teraz wszystkie będziemy miały kuracje na stopy dzięki Tobie!
Zanim człowiek girki wsadzi w sandałki albo laczki to jak znalazł.

Nie bede go chwalic,ale juz kilka nocy przespal do 5 rano sam w lozeczku :-D
Brawo. Chwalipięta. :-p

Ale niedzielę super spędziliśmy. Wybyczyłam się na działeczce u rodziców, potem super spotkanie u znajomych. Grill zaliczony, słoneczko na ryjku ślad pozostawiło. Żyć nie umierać. :-p Sąsziedzi rodziców na działce non stop jak nakręceni powtarzali, że to nie możliwe, że Weronika tak ładnie stoi, że się nie chwieje, że się puszcza i sięga sobie z ziemi co chce i w ogóle, aż po 1,5h ochów i achów głupio już się tego słuchało. :-p

Witam mamusie
Moje dziecko nie dosc ze budzi sie co godzine zeby po prostu marudzic to jeszcze nie pomaga to ze ja do naszego lozka wzielismy, oszaleje przez nia:szok:

Hallo Kobitki!
Kaci w przedszkolu, Adi śpi, ja wciągam śniadanko. Bożesz jaka cisza:-)
A gdzie się Palemka zgubiła?:-)
Dziewczyny co piszą na FB, i te w krzaczorach może by choć raz w tygodniu napisały co tam u Was?????????????:cool2::-D

Hallo Kobitki!
Dziewczyny co piszą na FB, i te w krzaczorach może by choć raz w tygodniu napisały co tam u Was?????????????:cool2::-D

OK, niech będzie Axa :D
u nas ok, pełza po domu i jest czad, póki co innych umiejętności mojej kłodzie brak, siedzieć nie umie, nie mówiąc o siadaniu czy raczkowaniu, ale spoko :)
zębów brak :)

co do snu w dzień to u nas 3 drzemi po 45 minut: 9, 12, 15 a o 19:30 sen na noc i spi do 6:30 z jedną pobudką na mleko, której nie umiem się pozbyć (dwie inne zlikwidowałam, ale ta jedna mi została).

I planujemy kolejną dzidzię :) ale to zobaczymy :)

o tyle u nas :)

VErita to co spotykamy się na mamusiach 2014? ;) haha styczniowki, lutowki... Hihi

Axa w sumie słusznie ;) powiedz mi przy okazji czy stosowalas metoda shettlesa czy O+12 czy po prostu inne warunki? ;)

Tak sobie Was poczytałam i chyba też się na kolczyki skuszę... Ślicznie dziewczynki wyglądaja :)

Co do wagi to moja też tylko ponad 7 kg a wzrost 71 i musimy zrobić dodatkowe badania.

A dla mam z Wawy i okolic - w najbliższy weekend są targi rodzinne na stadionie narodowym, ze strony można kupon wydrukować i wejście wtedy tylko 10 zł dla całej rodziny chyba, jeszcze muszę doczytać.

I jeszcze pytanie mam - ile Wasze dzieci śpią w ciągu dnia? Bo moja Jula dziś np. spała tylko około 40 min w samochodzie i na tym koniec. Standardowo śpi około 1h na spacerze i do 30 min w domu drzemka jedna.

my ważymy dokładnie 7120 przy 76cm, ale młody od początku za długi i za chudy, badania robione i wszystko ok :tak:

co do spanka to jak wstajemy 6:30 to drzemka około 1-1,5h w okolicach 11 i do 19 na nogach, czasem koło 16 przyśniemy przy butli, ale jak odkładam do lóżeczka to sie budzi :wściekła/y: i spać dopiero po kąpieli więc po 19 do tej 6:30 bez pobudki, 2 ostatnie butle na śpiocha :tak:

a młody odkad skończył 3 miesiące śpi sam w pokoiku :tak:

wiadomo, ciepełko sie robi to czasu na net brak, ja to w ogóle tylko wieczorem mogę a i tek nie zawsze starczy czasu :zawstydzona/y:

ja tez chciałam kolejne bobo w 2014, ale nie wiem czy zdążę jeszcze :-(

reklama
Polisia rozumiem, że córa Ci się marzy;-) Na wątek planowania śmigaj. Poczytaj sobie tak od października 2011 mniej więcej w tym czasie dziewczyny najwięcej pisały o planowaniu. U mnie myślę, że było O+12. Dieta na dziewczynkę. Ale myślę, że mi się fuksnęło. U dziewczyn planujących były tylko, od czasu jak czytam 3 przypadki, że się nie udało:-)

Do góry