reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Stokrotka - domyslam sie,ze masz urodzinki! Spelnienia najskrytszych marzen.
I nasze Maluszki urodzily sie tego samego dnia,wiec razem z Perell jest nas 3! Szok...o ktorej urodzilyscie?.. ja 12:26 w dzien w poludnie ;-) sliczne zdjecia. Bedzie pamiatka!

Ja zaluje,ze nie wzielam fotografa. Bylam pewna,ze Chrzestnej Maz zrobi fotki (robili piekne Starszakowi),ale chyba sie poklocili i tak tez nie mamy praktycznie zadnych zdjec. Nawet tortu :-(

Askaa - duzo zdrowka i odzywaj sie czesciej!

Milego wieczorku!

nio urodziny 35 :tak:; młodego urodziłam o 16:25; my wzieliśmy swój aparat i kamerę, oprócz tego moja mama miała swoja małpke i brat mojego TZ też, nie wynajmowałam profesjonalistów i jakoś daliśmy radę

Jesteśmy, my znowu po Poznaniu :-p

Stokrotka.af - mama miała na myśli MMR II, a na to jeszcze sczepiony nie był. W okół tej szczepionki od 15 lat jest wiele hałasu, ja Adę na ta szczepionkę zaszczepiłam jak miała 2,5 roku, pod koniec marca tego roku, po wielu telefonach, konsultacjach, łzach i z sanepidem na karku. :confused2: Podobno w UK jest teraz epidemia odry, bo dzieci nie zostały zaszczepione, bo rodzice się bali, we Włoszech jest sprawa wygrana w sądzie, że chłopiec dostał autyzmu po tej szczepionce, ale nigdzie nie ma 100% pewności, że to tak, autor galimatiasu siedzi we więzieniu i prowadzone szereg badań pod tym kątem, w międzyczasie pojawiła się szczepionka priorix i nią szczepili, ale w lutym 2013 wróciła MMR II, bo badania nie wykazały zagrożeń. Tak jest oficjalnie. Ja Weronikę na to zaszczepię również w okolicy 2rż, wcześniej na pewno nie.

Super, że chrzciny udane, wszystkiego najlepszego z okazji 18, życzę zdrówka dla Was wszystkich i dużo miłości i radości w życiu.

Axa - super, że jesteś. Szybko się ogarnęłaś po wyjeździe, pewnie pogoda sprzyja energii. :laugh2: Fajnie, że pobyt u teściów udany. :tak:

Fasolka35 - teraz przy takiej pogodzie to każdy będzie skrobać rano albo wieczorem, a w międzyczasie na dworze siedział, a inni w pracy już. :tak:

Kasieq - miłego, spokojnego lotu. I dużo odpoczynku w PL.

Tygrysek - zdrówka dla Jasia, u takich maluszków to raz dwa się dzieje, ja z Adą wylądowałam swego czasu w szpitalu, w środę było ok, a w niedzielę leżałyśmy w szpitalu. :sorry:

Taycia - ważne, że w pamięci te chwile zachowasz, ja nie mam zdjęć z Adą, bo ksiądz nam przez zęby wycedził, że to chrzest a nie sesja fotograficzna. :confused2:

askaaaa - no i jak po weselu? Szczęśliwa?

Pozdrawiam całą resztę bez wyjątku i lecę fotki obejrzeć. :laugh2:

aaaaaa teraz już wiem w takim razie też poprosze o tą na P jakby co

Ja mam Nivei, bo im ufam, babydream miałam dla Ady w zeszłym roku, mam jeszcze teraz. ale Ada wtedy miała już praktycznie 2 lata to odważyłam się spróbować, dwa był w promocji za 9,99 PLN, a my praktycznie non stop na dworze, więc wydawało mi, że tego kremu potrzebuję dużo. Okazało się, że i Nivea mi została i prawie cały babydream, bo te kremy są bardzo wydajne.
Nivea zdecydowanie lepiej się rozsmarowuje niż babydream i zdecydowanie ładniej pachnie.

ja kupiłam tez ten Babydream, cuchnie lekko, już nim smarowałam młodego; na zime mam z Nivea, ale teraz strasznie drogi

Hallo Kochane!
U nas niestety chłodniej i weekend ma być do bani.
Askaaa pieknie wygladacie na zdjęciach! Gratuluję białej kiecki!
Stokrotka Arturek jaki elegancki! A tort piękny! Dobry był?:-)
Kaci tak się przyjarał na słońcu, że jak rak wyglądał:szok: i to przez 20 minut po przedszkolu, bo tyle słońce świeciło na placu zabaw. Adi też brązowa. My zawsze używaliśmy Nivea , teraz kupiłam 30 filtr dla Kaca, bo za biały był po 50, nic go słońce nie dotknęło, i wyglądał, jak by był chory:szok: Adi też nim posmaruję.
Verita bądź dzielna! Mi kosmetyczka powiedziała, że im mniejsze dziecko tym lepiej, bo jej kolczyki nie będą interesowały, i to prawda, Adi w ogóle ich nie dotyka. Starsza na pewno by sobie tam grzebała.

torcik z jasnego biszkoptu z kremem czekoladowym i wiśniami, super nie za słodki :tak:

Musze sie pochwalic nowina dzis moj M mi sie oswiadczyl :-) no to byly zareczyny i teraz trzeba myslec nad slubem :-D:-D

gratuluje raz jeszcze:tak:

dLilijanna &&& za przygotowania do matury, a co to za zabawa co pislas truku czy cos
Sadzam sobie Weronikę na kolanach przodem do mnie i mówię barum barum tryk i na tryk zderzamy się czołami. Babcia nauczyła. :-p Na początku nie reagowała, ale po dwóch dniach załapała, babcia ie dawała za wygraną. :-p

Musze sie pochwalic nowina dzis moj M mi sie oswiadczyl :-) no to byly zareczyny i teraz trzeba myslec nad slubem :-D:-D
Wow - brawo. Widzę, że rozkwitłaś. :laugh2:

verita
gratulacje :-)
A Ty co porabiasz? ;-)

tak się przymierzam do tego kremu z filtrem i nie wiem czy 30 wystarczy czy należy 50???
W pierwszym roku życia Ady miałam 30+, w drugim 50+, bo już jednak była bardziej w ruchu, jako, że nie mam zamiaru kupować dwóch kremów to u mnie będzie 50+. W naszym klimacie 30+ wystarcza, no chyba, że faktycznie będę te mega upały, którymi tak straszą.

Zafundowałam moim nogom, a konkretnie stopom kurację. Zostały wymoczone, nałożona gruba warstwa bardzo tłustego kremu, zawinęłam w folię i założyłam skarpety. W życiu nie sądziłam, że tak mocno odczuję to ciepło, o którym mówiła kosmetyczka, że folia + skarpety cuda działają. Zobaczymy kuracja ma trwać dni 30 i mam mieć nóżki jak niemowlaczek. Zobaczymy, bo moje wieczne latanie na boso, powoduje, że skóra mi twardnieje na stopach, a idzie lato i trza coś z tym zrobić.

Dobry dzień wszystkim wrześnióweczkom 2012 i ich dzieciaczkom. :laugh2:

Miłego dnia, u nas słońca już mnóstwo, zapowiada się miły dzionek na dworze. :laugh2:

Jedziemy dzisiaj na działeczkę do dziadków, a potem do znajomych, co to za chwilę będą mieć małego bobasa. :laugh2:

Hallo Kochane!
Dziś dzień lenia. TOTALNEGO:-) Na dworzu nie ciekawie, więc stwierdziliśmy, że dziś robimy nic.
Tygrysek, a lizaczka dostała, i od razu wiedziała jak sobie go liznąć, co prawda dużo nie dostała, bo miała ochotę się nim pobawić, a na to matka nie miała ochoty;-) Krzesełko stoi już w DE, ale w Pl kupiłam:-)
Verita Serdeczne Gratulacje z Okazji Zaręczyn!!!
a gdzie zdjęcia w kolczykach??????
Lilijanna Adi umnie robić papa tatusiowi na dobranoc, dawać cześć, i robi brawo, ale w wersji klepania się po kolanach:-) Miłego działkowania:-D
A Ayni to ładnie się byczy z tatusiem i z M:-)

reklama
Hallo Kochane!
Dziś dzień lenia. TOTALNEGO:-) Na dworzu nie ciekawie, więc stwierdziliśmy, że dziś robimy nic.
Tygrysek, a lizaczka dostała, i od razu wiedziała jak sobie go liznąć, co prawda dużo nie dostała, bo miała ochotę się nim pobawić, a na to matka nie miała ochoty;-) Krzesełko stoi już w DE, ale w Pl kupiłam:-)
Verita Serdeczne Gratulacje z Okazji Zaręczyn!!!
a gdzie zdjęcia w kolczykach??????
Lilijanna Adi umnie robić papa tatusiowi na dobranoc, dawać cześć, i robi brawo, ale w wersji klepania się po kolanach:-) Miłego działkowania:-D
A Ayni to ładnie się byczy z tatusiem i z M:-)
Dziekuje zararaz wrzuce moja niunie w kolczykach, ale ciezkojej zrobic bo sie kreci :-)

tak się przymierzam do tego kremu z filtrem i nie wiem czy 30 wystarczy czy należy 50???
Ja kupilam 50 lepiej zapobiegac niz leczyc a w Polsce jest jeszcze ostrzejsze slonce, opalic sie i tak opali bo zaden krem nie chroni w 100 % ale poparzen zeby nie bylo.

Tygrysek współczuję tego zapalenia ;-( oby Jaś szybko wyzdrowiał!

Verita gratuluje! A ślub gdzie planujecie?
Slub moj chce w Krakowie bo tam cala rodzina,i mi tez sie ten pomysl podoba :tak::-D

Do góry