reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

VErita to co spotykamy się na mamusiach 2014? ;) haha styczniowki, lutowki... Hihi

Axa w sumie słusznie ;) powiedz mi przy okazji czy stosowalas metoda shettlesa czy O+12 czy po prostu inne warunki? ;)
Ja juz jestem na staraczkach kwietniowych i na planowaniu plci dzieci to co Axa ci pisze , poczytaj jest duzo ciekawych rzeczy, ktore musza sie sprawdzac.
Jak mi sie nie uda naturalnie do sierpnia to do lekarza mykam i tabletki biore i daje sobie czas do konca roku jak nie to odpuszczamy :-D

reklama
witam mamusie!
Krystian śmiga w swoim pojeździe i otwiera szafki, dotyka ścian i stara się dotknąć tyle ile zdoła.

Planującym mamom powodzenia życzę! ;-) Jeszcze się spotkacie na wrzesień 2014 hihi
Dziś poszłam zarejestrować małego na ostatnie szczepienie i zobaczyłam takiego malca, 6 tyg pewnie miał, ahh a niedawno ja miałam takie malusie a teraz już takie duże i długie i ciężkie. Jak ten czas leci!

Axa aż miło patrzeć jak twoja córcia wszystko wcina sama. U nas niestety problem z jedzeniem czegokolwiek poza mlekiem :( Już próbowałam i słoiczki i sama robiłam i z łyżeczki i w kawałkach do łapki. Hania jak widzi łyżeczkę to usta zaciska a jak weźmie jakieś warzywko do ręki to nawet do buzi nie weźmie a już się krzywi. Przekonałam ją do kaszki z Holle jaglanej, inne jej nie podchodzą, żadne smakowe, no ale kaszka to na mleczku i z butli. Z łyżeczki to owszem, jogurcik wcina i jabłuszko (tu przemycam żółtko), a;le najpierw musi posmakować, jak OK to je a jak jakaś zupka to bleeeee. A kiedyś wszystko jadła, nie wiem co jej się stało :(

dzieci tak maja, jedza i nagle wszystko bleee, ja swoja podstepem wzielam i dalam jej biszkopta,potem skruszylam go do kaszki i do owockow. daje tez zawsze sprobowac mojego jedzenia, czy to zupa czy drugie danie, kanapki, itd. ale moja lyzka i tylko troche raz, niech zasmakuje i zeczce wiecej. Ale tez duzo nie je, maly sloiczek mam na 3 dni :confused:
Dziewczyna82 gratki zeba :-)

Ostatnia edycja:
I planujemy kolejną dzidzię :) ale to zobaczymy :)
No to powodzenia i trzymam kciuki. ;-)
Polisia my tez planujemy dzidziusia :-D:-)
I Wam powodzenia i kciuki. :tak:

ja tez chciałam kolejne bobo w 2014, ale nie wiem czy zdążę jeszcze :-(
Jeszcze masz kuuuuupę czasu. :-p

Axa aż miło patrzeć jak twoja córcia wszystko wcina sama. U nas niestety problem z jedzeniem czegokolwiek poza mlekiem :( Już próbowałam i słoiczki i sama robiłam i z łyżeczki i w kawałkach do łapki. Hania jak widzi łyżeczkę to usta zaciska a jak weźmie jakieś warzywko do ręki to nawet do buzi nie weźmie a już się krzywi. Przekonałam ją do kaszki z Holle jaglanej, inne jej nie podchodzą, żadne smakowe, no ale kaszka to na mleczku i z butli. Z łyżeczki to owszem, jogurcik wcina i jabłuszko (tu przemycam żółtko), a;le najpierw musi posmakować, jak OK to je a jak jakaś zupka to bleeeee. A kiedyś wszystko jadła, nie wiem co jej się stało :(
A ile trwa ten czas kiedy odstawiła inne jedzenie? Mi Weronika np. odstawia inne jedzenie jak jej zęby wychodzą, wtedy dziąsła zaciśnięte i nic nie przemycisz, tylko cyc. A zębów u nas jeszcze brak, póki co ciągle idą. :sorry2: Ada też na czas wykuwania zębów jedzenie odstawiała.

Hej. Mamy drugiego ząbka dziś odkryłam :-) zaraz wstawię parę fotek ze spaceru :-) nadrabiając zaległości.
Gratulacje. :tak:

Ale dzisiaj na placu zabaw, tak od godziny 16 było dzieciarni. Kurcze wszędzie piszą o tym, że dzieci się nie rodzą, a na placu zabaw rodzic z co najmniej dwójką dzieci, były tez takie z trójką, w całej grupie było tylko jedne małżeństwo z jedną dziewczynką, ale młodziutcy, było widać, że dopiero zaczynają. ;-) Ada się wyszalała, Weronika wyhuśtała, piasku podotykała, pogoda super, było tak ciepło, że Ada w krótkim rękawku, Weronika w body z długim rękawkiem tylko + rajstopki + sukienka, bez czapeczek obie.

Weronika już śpi, Adzik baję ogląda, zaraz też wysiudam do łóżeczka i mam nadzieję, że będzie długi wieczór, bo plany grzebania w papierach są. :sorry2:

My plany dziecia kolejnego mamy na 2015 rok ciąża, poród 2016. :laugh2: Tak by Ada jeszcze byłą w przedszkolu, a Weronika już w przedszkolu. :-p Acha nie obrazilibyśmy się na bliźniaki.

reklama
to wy tez tak kombinujecie? Ja chce zeby w szkole byl rok roznicy bo tutaj dzieci ida od wrzesniowych do sierpniowych, a miedzy dziecmi bedzie ok poltorej do 2 lat roznicy :-)

Do góry