reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

witam porannie, pochmurno, cieplo ale wietrznie, nienawidze Angliiiiiii:wściekła/y:
Axa dzieki za slowa otuchy , korci mnie i chyba dzisiaj zajrze do tego sklepu nawet jak nie przebije to chociaz popatrze jak robia. Tylko tutaj nie ma tej stali chirurgicznej maja zlote (biale lub zolte zloto) wygladaja jak nasze do przbiajania (bylam kosmetyczka jakis czas) , i z tego co pamietam zloto jest mieksze tylko to proba 9 czyli duza domieszka. Juz nawet patrzylam w ktorym miejscu w uszkach najlepiej :tak:
Perell jak masz fajnie zeby moja chociaz 4 godziny pod rzad chciala przespac:-(

reklama
Verita ja to mam wrażenie, że młoda ma trochę uszy źle przebite. Z przodu ok, ale z tyłu ma zawleczki tak bardzo przy główce, nie wiem, czy tak powinno być?
Perell młoda spała dziś od 21 do 7:30 z jednym marudzeniem, dałam smoka i spała dalej:-)

Verita ja to mam wrażenie, że młoda ma trochę uszy źle przebite. Z przodu ok, ale z tyłu ma zawleczki tak bardzo przy główce, nie wiem, czy tak powinno być?
Perell młoda spała dziś od 21 do 7:30 z jednym marudzeniem, dałam smoka i spała dalej:-)
Bo ma male uszka wiec to normalne, wazne ze rowny odstep od policzkow, ladnie po obu stronach.
Ma pod katem prostym? Nie wiem czy wytlumaczylam, ale na malutkich uszach moze byc takie wrazenie.

Ale tu pusto! Mój niuniek właśnie zasnął i mam nadzieje że pośpi ładnie bo dziś tylko dwa razy spał w ciągu dnia. Potrzebowałabym pokoju w którym by nic nie było aby nie miał co oglądać i mi zasnął. A tak to tu musi popatrzeć, tam coś usłyszy to też i ciężko go ululać, waży coraz więcej i ciężko tak go na rękach pół godzinki kołysać..

Axarai to ładnie spała ;-) mój smoczka nie weźmie.. czasem jak już mu się go wsadzi gdy prawie śpi to pociumka chwile i wypluje. A tyle czasu w sklepie wybierałam te smoczki.. zastanawiałam się jaki kształt kolor firma itd a potem się okazało że on ich nie chce ;-)

Muszę się wybrać do sklepu po tą nivea na słoneczko, chociaż cena jest powalająca...

A ja musze sie pochwalic przebilam uszka mojej niuni. Co prawda takiego dolka zalapalam jakbym jej cos zlego zrobila, jakos mnie tak wzielo ale z drugiej strony ladnie wyglada i ja zawsze mialam pretensje ze mi nie przekuli szybciej uszu bo potem strasznie sie balam.Potem dam fotki :-)

Kurde posprzątałam zaledwie jedno piętro, a myślałam, że uda mi się wsio zrobić. Robota dopiero ruszyła jak wymyśliłam, żeby wtargać wózek na samą górę i Weronikę w nim na patio uśpić. Że też od rana taka bystra nie byłam. :confused2:

Verita - gratuluję kolczyków. Ja jednak pozostawię decyzję o kolczykach córce. Ja sobie przebiłam dopiero w szkole podstawowej i byłam mamie wdzięczna, że mogłam podjąć tą decyzję sama. Ale to ja - a ja to typ zosi-samosi. ;-)

Obiad - Fasolka35 to jest ostatnio coś co jak zaczynam myśleć to mi się odechciewa. :laugh2:

A. poszedł do znajomego, a ja biorę się za maturę, brat zdaje za kilka dni i coś tam mam mu pomóc. Mam nadzieję, że kobiety w literaturze polskiej jakoś nie będą się opierały i ramowy plan mi szybko pójdzie. :-p

Acha, udzielałam dziś pierwszej pomocy Weronice. :confused2: Ciastko stanęło jej w gardle i ani w jedną ani w drugą stronę. Udało mi się to z pomocą szwagra przepchać palcem, ale telefon na pogotowie trzymałam już przy uchu. :-( Po tej akcji zdałam sobie sprawę, że jestem wstanie dla nich zrobić wszystko, bo w życiu bym nie przypuszczała, że po pierwsze będę opanowana i trzeźwo myśląca, po drugie wstanie tak zareagować jak zareagowałam by pomóc. Kiedyś Ada mi się zakrztusiła, ale tu głowa w dół i wypluła, a Weronice stanęło za głęboko i oddychała, ale z wielkim trudem. W efekcie nie chciała dzisiaj deserku tylko cycusia.

Lili - super,ze zachowalas zimna krew...ale szok,ze takie cos sie stalo :-:)-( ja jak Maly mial zapalenie oskrzeli w 5 tygodniu zycia i tak sie dusil,ze tracil kolor to ratowalam go jak moglam chociaz rece mi sie pocily ze strachu,a serce walilo jak oszalale. Pozniej lekarz wytlumaczyl mi,ze im mniej ruchu dla dziecka tym lepiej... czyli nie np. bujanie ,podrzucanie dziecka tylko ono samo dojdzie do siebie i trzeba je polozyc na boczku,no ale to bylo odnosnie kaszlu,a nie krztuszenia sie...

Pozdrawiam Was serdecznie i zycze milego weekendu!

Witam porannie :-) slonecznie i cieplo :-D
Ja wlasnie bylam nieszczesliwa ze nie mam kolczykow bo w calej szkole i wsrod sasiadow to tylko my z siostra bez kolczykow a potem balam sie przebic a po przebiciu pare dni ktos mi szarpnal i dziurka zarosla ,tak kolczykow dorobilam sie dopiero jako 14-15 latka. Za to teraz ma 3 dziurki w jednym uchu :-D:-D
Lilli fakt podziwiam zimna krew :tak:

Verita ja też byłam nieszczęśliwa że nie mam kolczyków i pamiętam że się pytałam wszystkich czy bolało przekłuwanie. I też mam trzy dziurki w jednym uchu ;-)

Lili ja nie wiem czy bym umiała zachować zimną krew! Podziwiam!

Ja za to od rana na zakupach, mój niuń śpi już drugi raz dziś. Jeszcze tylko posprzątać i może wybiorę się na huśtawki z małym, tylko nie wiem czemu one nie robią na nim żadnego wrażenia, a za to siedzenie na ławce jak najbardziej!

reklama
dziewczyna zdrowka dla Anastazji
martusia no to mnie tez bys mogla po 19tej z wozkiem spotkac, ale to jak jest cieplo dopoki jest jasno to na dworzu

ktos pisal o CZAPCE oliwka ma prawie 5 lat a nigdy bez czapki nie byla na dworzu, jak zimno to zimno a jak jestcieplo to ja sie tego slonca boje

fasolka no to mozesz byc dumna z cory
Lilijanna &&& za przygotowania do matury, a co to za zabawa co pislas truku czy cos

KOLCZYKI sliczne
axari czy mala wcina lizaka na jednej z fotek ;-)mieliscie krzeselko do karmienia zabrane w Polsce czyta fotka jest u Was?

u nas zapalenie pluc juz troszke opanowane ale tylko troszke bo mamy jeszcze wzasc druga butelke antybiotyku za to doszlo nam zapalenie sluzowek w jamie ustnej i mamy dwa antybiotyki i 3 razy dziennie paracetamol bo go tak buzka boli ze bez ani rusz :no:

Do góry