Jesteśmy, my znowu po Poznaniu
Stokrotka.af - mama miała na myśli MMR II, a na to jeszcze sczepiony nie był. W okół tej szczepionki od 15 lat jest wiele hałasu, ja Adę na ta szczepionkę zaszczepiłam jak miała 2,5 roku, pod koniec marca tego roku, po wielu telefonach, konsultacjach, łzach i z sanepidem na karku.
Podobno w UK jest teraz epidemia odry, bo dzieci nie zostały zaszczepione, bo rodzice się bali, we Włoszech jest sprawa wygrana w sądzie, że chłopiec dostał autyzmu po tej szczepionce, ale nigdzie nie ma 100% pewności, że to tak, autor galimatiasu siedzi we więzieniu i prowadzone szereg badań pod tym kątem, w międzyczasie pojawiła się szczepionka priorix i nią szczepili, ale w lutym 2013 wróciła MMR II, bo badania nie wykazały zagrożeń. Tak jest oficjalnie. Ja Weronikę na to zaszczepię również w okolicy 2rż, wcześniej na pewno nie.
Super, że chrzciny udane, wszystkiego najlepszego z okazji 18, życzę zdrówka dla Was wszystkich i dużo miłości i radości w życiu.
Axa - super, że jesteś. Szybko się ogarnęłaś po wyjeździe, pewnie pogoda sprzyja energii.
Fajnie, że pobyt u teściów udany.
Fasolka35 - teraz przy takiej pogodzie to każdy będzie skrobać rano albo wieczorem, a w międzyczasie na dworze siedział, a inni w pracy już.
Kasieq - miłego, spokojnego lotu. I dużo odpoczynku w PL.
Tygrysek - zdrówka dla Jasia, u takich maluszków to raz dwa się dzieje, ja z Adą wylądowałam swego czasu w szpitalu, w środę było ok, a w niedzielę leżałyśmy w szpitalu.
Taycia - ważne, że w pamięci te chwile zachowasz, ja nie mam zdjęć z Adą, bo ksiądz nam przez zęby wycedził, że to chrzest a nie sesja fotograficzna.
askaaaa - no i jak po weselu? Szczęśliwa?
Pozdrawiam całą resztę bez wyjątku i lecę fotki obejrzeć.