reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Stokrotka nagrałam już pare jego wycieczek chodzikowych ale nie wiem jak to wstawić.. chyba najpierw na yt ?
O której urodził się Twój bąbelek? ;-)

Eh kupiłam małemu kaszkę bobovity aby na noc mu podać (miałam marzenie że nie będzie się wybudzał 3 razy na jedzenie) ale nie zwróciłam uwagi a ona jest z cukrem ;/ podałam mu ale to i tak nie działa i nocne pobudki trwają.

ja też kaszkę na noc daję. nawet mialam tą "spokojny sen" myslałam że lepiej będzie spać ale nie budzi się tak samo. a właściwie teraz przez ząbki nawet częściej, do tulenia chce w nocy. ostatnio mi się budził o 22 i do 1 nie spał. a potem co godzinę pobudka

Perell ja to lubię na cebulkę ubierać, cieńsza kurtka, sweterek, bluzka, body i jest ok:-)
Stokrotka co za świ....ia paskudna!!!
Co na odparzoną pupkę, może być puder? Sudo coś tam tu nie ma, maki ziemniaczanej teraz nie kupię, a krem penatena trochę nie działa.

ja sudocrem albo mąka ziemniaczana nic innego nie używalam i nie używam

martusia - samiuteńka siedzi :) nigdy jej niczym nie podpierałam co najwyżej podawałam ręce jak chciała sobie usiąść. Ostatnio dużo leżała na brzuszku i wyćwiczyła sobie mięśnie. Na początku się bałam że jej to siedzenie zaszkodzi ale podobno skoro sama siedzi to nic się nie dzieję bo mięśnie i kosteczki już są wystarczająco silne. A siedzi na prawdę dużo - głównie tak się już bawi, na leżąco muszę się bardzo wysilić żeby ją zabawić ;) w galerii chyba dwie fotki są jak sobie siedzi:)

gratuluję. Jaś też sam siedzi ale tylko siedzi nie siada sam nie podnosi się całkiem no chyba że się podciągnie za kołdrę (spryciasz). ostatnio w łóżeczku chwycił swoją kołderkę i usiadł ale zaraz bach polecial na plecki.

dziewczyny co sądzicie o :
1.nosidełkach
2.chustach
3.chodziku??

katar mnie złapał a mialam dziś sobie iść zrobić morfologię i cukier pojdę za tydzień bo w mojej przychodni tylko w czwartki robią.

u Jasia jakby coś czuć i widać u gory jakby 4 naraz szły i na dole jeden. rano goraczka az 38,8 ale zbiłam ją IBUMem.

a jak ząbki u Was?

reklama
Witam dziewczynki :-)nadgoniłamale co komu odpisac pewnie pomyle ;-)

Axsa zdrowka dla was masc cynkowa ponoc tez dobra na odpazenia no i wietrz dupcie to tez szybciej zagoi sie :tak:

Justynka kurcze fajnie przypomniało mi sie jak Patuliny serduszko pierwszy raz zobaczyłam hmm piekne chwile:-)

Palma ja bym osobno jednak gotowała bo za ciezki do brzuszka jeszcze moze wywar z mieska byc;-) no i Natka jaka poprawa oby codzien lepiej było:-D

Stokrotka takiego pacnac tylko w pusty łep no:cool: słomiana jak Ci bedzie bardzo zle zawsze do Rybnika mozesz do kolezanki podskoczyc ;-):tak:

Future moja z rosmanowskich słoiczkow tylko jeden deser lubi a obiadki wogole jej nie podchodza :nerd: a Hesia fajna ;-)

Wiecej nie pamietam:zawstydzona/y: miłego dzionka mamuski :-)

hej laski, podczytałam wszystko, ale na raty wiec nie pamietam juz co komu.
pamiętam tylko okaszkach, słoiczkach i andrutach. i o herbatkach,.

moj dalej pić nie chce. nic. jedynie soczki bobovity, przecierusy, i moj kompot śliwkowy, który się właśnie skończył w piwnicy...wrrr. Heśka w zasadzie tylko wode pije, i herbatke do śniadania. a on dzikus jeden. Zenek.

Zenek dziś wogóle jeść nie chce, ale zdrowszy już widzę ;)

axarai ja mam naprawdę letnią kurteczkę.. więc nie wiem czy by się nadawała na wiosnę bo czasem jednak wiaterek chłodniejszy zawieje..

malenstwo ja mam chodzik i jest mi o niebo lżej ;) mały nie chciał siedzieć tylko co róż prostował nóżki by sobie 'pójść' więc teraz już nie muszę się schylać by mógł podreptać. Co prawda czytałam w jakimś poradniku że rocznie chodziki są powodem 24 000 kontuzji u dzieci. Ale ja mojego na długo tam nie sadzam i staram się by nie miał za wiele możliwości by w coś wjechać ;-)

Muszę mu buty kupić ;-)

Dzieńdoberek

Zdrówka potrzebującym!
Moja dzisiaj do 7:30 spała, a mamie dała do 8:30 jeszcze podrzemać, kochane dziecko:biggrin2:
Ja kawkę, Lenka obiadek i lecimy na spacerek;-)

Miłego dnia Kochane!

Kasieq - jadlas kiedys andruty? wcale masakrycznie slodkie nie sa to raz, a po drugie sa tak cienkie,ze w polaczeniu ze slina rozplywaja sie w ustach,wiec rzadko kiedy przyklejaja sie do podniebienia. Z reszta nie dostaje takich ilosci zeby mogl sie zaslodzic na smierc lub zakrztusic :tak:

U mnie dzisiaj fajna pogoda. Maly strasznie pociera dziaselka... oj chyba zabki sie szykuja...

Do wylotu dni 7. Can't wait.

Milego dnia.

Napisałam tylko, że ja bym się bała i ze względy na cukier bym nie dała, a co ty robisz to twoja sprawa ja nie oceniam.

Asia pytałaś o chusty -ja mam i szczerze polecam, nosidła - ok, ale tylko Mai Tai, chodzik - nie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
perell a już wsadzasz w chodzik? a siedzi już samodzielnie??

ja dosłownie dziś myślałam o naszym chodziku, jest na strychu, ale jeszcze zdecydowanie za wcześnie. Ale jestem takiego zdania jak ty, bo pamiętam jak hesie wsadzałam to nie bylo dziecka, poznawała świat, dotykała co chciała...normalnie byla zaaferowana chodzikiem i tym co widziała siedząc w nim. Poniej to już smigała i od ścian się odbijała, ale to już pozniej...haha. aparatka. już czekam tylko aż Guciu bedzie tak szalał.
właśnie zjadł warzywka na parze, i się obrobił i przeciekło. bo on ma takie rozwolnienie od antybiotyku. i normalnie rewolucje ma. ze przeciekły rajtki az do kolana haha, i kąpiel już mamy za soba ;)

Hallo Kochane!

Dalej jestem chora i nie pamiętam co kto napisał.
Dziękuję za podpowiedzi w sprawie pupki. Pierwszy raz moje dziecko ma odparzoną pupkę.
Byłam dziś z Adi u lekarza, niby lepiej, temperatury nie ma, ale tak się dusi taką gęstymi smarami, że leci jej z nos z buzi, i jak zacznie kaszleć, to walczymy dwie godziny. Ja już tym katarkiem to nawet śluz z buzi wyciągam, a ona już nawet nie płacze, tylko tak się żali, i miauczy jak mały kotek. Umrę.
Na pupkę dostałam coś u lekarza, zaraz przetestuje.
Jeżeli chodzi o jedzenie, daje dzieciom wszystko co jest dla dzieci. Jeżeli kaszka jest dla dziecka to Ada ja je, skład mnie nie interesuje, byle jej smakowało.

Jas caly dzien marudny bo chory bujam bujam bujam nie jem nie siusiam bujam aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

riSiA heh dobre z tymi kogutami na silowni
ayni u nas ocieplenie od slonka ale snieg i rano i tak minus 10
verita heh no to Mala poszalala w lozeczku ;-)
mufu eh wzruszylam sie tym usg
perell taknajpierw na yt,
malenstwo wspolczuje pobudek, u nas zebow brak, chusta na tak
Future Zenek :szok::-D zdrowka
axa zdrowka

reklama
Stokrotka nagrałam już pare jego wycieczek chodzikowych ale nie wiem jak to wstawić.. chyba najpierw na yt ?
O której urodził się Twój bąbelek? ;-)

Eh kupiłam małemu kaszkę bobovity aby na noc mu podać (miałam marzenie że nie będzie się wybudzał 3 razy na jedzenie) ale nie zwróciłam uwagi a ona jest z cukrem ;/ podałam mu ale to i tak nie działa i nocne pobudki trwają.

tak najpierw wstawiasz na youtube a potem linka kopiujesz i w poście wstawiasz tam gdzie obrazek filmiku i możemy obejrzeć :tak: ewentualnie na FB można bezpośrednio z kompa wstawiać :tak:

mój wyskoczył o 16:35 :-D

Witam dziewczynki :-)nadgoniłamale co komu odpisac pewnie pomyle ;-)

Axsa zdrowka dla was masc cynkowa ponoc tez dobra na odpazenia no i wietrz dupcie to tez szybciej zagoi sie :tak:

Justynka kurcze fajnie przypomniało mi sie jak Patuliny serduszko pierwszy raz zobaczyłam hmm piekne chwile:-)

Palma ja bym osobno jednak gotowała bo za ciezki do brzuszka jeszcze moze wywar z mieska byc;-) no i Natka jaka poprawa oby codzien lepiej było:-D

Stokrotka takiego pacnac tylko w pusty łep no:cool: słomiana jak Ci bedzie bardzo zle zawsze do Rybnika mozesz do kolezanki podskoczyc ;-):tak:

Future moja z rosmanowskich słoiczkow tylko jeden deser lubi a obiadki wogole jej nie podchodza :nerd: a Hesia fajna ;-)

Wiecej nie pamietam:zawstydzona/y: miłego dzionka mamuski :-)

taaaaa z chęcią bym się wybrała, ale jakoś cieńko widzę podróż busem z wózkiem :no: chyba nie zabierają a ja nie mam parasolki jeszcze :-(

Do góry