reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Witam sie z Wami Mamuski!

Nic nie pisze,bo sil brak. Mikus normalnie nie do poznania... nie wiem czy moze dlatego,ze uczy sie nowych rzeczy. Majac 10 kg!!!!! na koncie potrafi przekrecic sie z pleckow na brzuszek!!! tego nie robil Starszak chyba do 7 miesiecy... Przeklada tez zabawke z jednej reki do drugiej, wklada i wyjmuje smoka sam... jestem z niego dumna,ale wraz z wybiciem 16.30 stoje z usmiechem w drzwiach podajac go Tatusiowi do zajecia... no rece opadaja trzymajac takiego klopsa!!!!!!

Tygrysek - to wazna rola Cie czeka... :tak:

Czy Wasze Smyki najadaja sie tymi zupami? My dopiero 3 dzien jemy...zdjedlismy cos 60 ml i po 45 min szal pal...mleko musialam zrobic i cale zjadl!! kiedy on zda sobie sprawe,ze zupa tez sie naje?:confused:
A to mnie rozbawilas ta zupa :-D

reklama
Future nie wiem czy zauważyłaś ale Leo i Gucio to tak jakby bliźniacy :cool2: (Leo urodził się o 9.35 a Gustawo?)

Ja jeszcze zapodaje ściągania ostatniego sezonu House :) i spadam spać... przed chwilą na 3 sekundy Leonio tak się wydarł, że aż mi serducho stanęło dęba... ale chyba się skapnął że limit wyczerpał i zamilkł :)

Buzia i spokojnej.
Do jutra.

Gutek o 8.35 ;))
o Jeszcze Oli Martusi jest jak trzeci bliżniak ;)

a wogole nie mam sil na nic.
mordodarcie jedno wielkie.
nawet nie wiem jak dałam rade tę zupę ugotowac. tzn wiem, sama się gotowała haha.

Prasowanie dalej lezy, odkurzylam tylko o 8 rano, bo wszystko fruwało jak słońce zaświeciło i koniec.
i mordodarcia ciąg dalszy. ech

hihi taycia no faktycznie klopsik z tego synka Twojego. Starszy tez byl taki papusny?

moje dziecko czyta gazete , ooo , taki madry :-D pogniotl sobie wszystko w lapkach, dobrze ze darmowa :-D

czy wasze dzieciaki bawia sie jeszcze na macie? leza w lezaczku?

Verita - znaczy ja wiem,ze 60 ml to prawie nic... :-):-) ale sam fakt ... zapewnie uzmyslowi sobie za tydzien lub dwa jak zje normalna porcje :-D

Future - taaaa znam to skads....

Ayni - tak, Starszak tez klops. 16 kg ,ale wzrost 92 cm. Mikus 10 kg 71-2 cm. Maz w Mikusia wieku tez kolo 10kg mial,wiec wszystko po tatusiu. Ja szczupla, a moi faceci to mase maja,ze hoho!!

Moj wkurza sie na lezaczku,ale wsadzam go tam jak musze zrobic Starszakowi cos do jedzenia. Jak klade go na podlodze to troche polezy,ale ogolnie od piatku to lepiej nie podchodzic,bo zadowolic dziecka sie nie da .... :baffled:

Moja mała to by cały czas za przeproszeniem żarła. Myślałam, że jak wprowadzę zupki i deserki to będzie mniej mleka pić a ona zje całą zupkę, deserek i domaga się jeszcze, więc normalnie mleczko jeszcze dostaje. Trochę mnie zaczyna przerażać, waży już 8300 podczas gdy jej starszy o 3 miesiące kolega z podwórka 7700:confused: No ale co, mam jej nie dać jak się domaga bo głodna???

czy wasze dzieciaki bawia sie jeszcze na macie? leza w lezaczku?

tak na macie, na podłodze na kocu, w leżaczku (choć jeszcze trochę i będzie do niego za ciężka). Co prawda leżeniem w leżaczku to nie da się tego nazwać, raczej wyginaniem, przekręcaniem, stawaniem na głowie, no ale jeszcze leżaczek jakoś daje radę. Prawdę mówiąc to już nie wiem jakie atrakcje dziecku organizować, bo wszystko jej się już znudziło. Najbardziej, zamiast wszystkich zabawek podobają jej się plastikowe butelki z wodą mineralną, pampersy i szczotka do mycia butelek:baffled:

a później Out na spacer - ciekawe czy dziś też będzie darł japkę w wózku...

u nas też ostatnimi dniami całe osiedle wie, że Hanka na spacer wyszła, szału można dostać, żaden to relaks na takim spacerze ale na spacery chodzić trza, po kilku minutach darcia zasypia, czasami ją wyjmę, żeby świat pokazać to potem śpi jak zabita a matka umordowana wraca do domu:dry:

Witam sie z Wami Mamuski!

Nic nie pisze,bo sil brak. Mikus normalnie nie do poznania... nie wiem czy moze dlatego,ze uczy sie nowych rzeczy. Majac 10 kg!!!!! na koncie potrafi przekrecic sie z pleckow na brzuszek!!! tego nie robil Starszak chyba do 7 miesiecy... Przeklada tez zabawke z jednej reki do drugiej, wklada i wyjmuje smoka sam... jestem z niego dumna,ale wraz z wybiciem 16.30 stoje z usmiechem w drzwiach podajac go Tatusiowi do zajecia... no rece opadaja trzymajac takiego klopsa!!!!!!

u nas to jest 16.00 jak wybija ta godzina to jest dady time w domu i róbcie sobie co chcecie ja mam wolne.

Fajnie raz na jakiś czas tutaj zajrzeć :-)

Ostatnia edycja:
na macie chwile, bo jesli nie drze japy to się turla pod fotel. ostatnio mi się zaklinowal i co bylo??? oczywiscie wrzask.
Boże jakie moje pierwsze dziecko było grzeczne. i ciuchutkie i spokojne....

Witam :-) mała miała dwa badania u audiologa i narazie ok jeszcze nas czeka jedno:-)

Future bo z dzieciakami to taka szachownica u mnie 1- rozdarciuch ,2- spokojne 3- rozdarciuch:-p;-):-D

Hej

My już po spacerze oczywiście darcie standard, ale wyciągnęłam, pokazałam świat i wsadziłam z powrotem to w końcu zasnęła.
Na szczęście w domu lepiej jak ją na matę kładę to długo wytrzymuje:-D Ćwiczy pozycje do raczkowania no i pełza po całym salonie, oczywiście do tyłu z tego powodu cała happy spędza nawet około 1h na macie :-D:tak:

A w nocy spała od 20 do 4 bez przerwy:szok::szok: zjadła MM pogadała i spała do 8:30:szok::szok::szok:

reklama
Do góry