reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Maja ja dupka brałam do 20 tc... ale odstawialam powolutku brałam 3x2 tabl teraz biore 2x1 ale nie rozmawialam jeszcze z lekarka o odstawieniu. A nie plamisz?

reklama
qrcze no juz nie plamie ale on wczoraj sam powiedzial ze bede plamic do b. wysokiej ciazy ze wzgledu na to lozysko!!! cholera sama nie wiem co o tym myslec ale naszczescie ide do innej ginki za tydz i zobaczymy co z tym lekiem i co z tym lozyskeim bedzie ,ehhh dziwne to dla mnie bo ponoc lutki nie mozna odstawic do 12tyg czyli do poki lozysko nie bedzie wyksztalcone i ono nie przejmie roli , a ja za tydz dopiero 10tydz i juz mam tak nagle z 8tabletek zrobic 0??!!:szok:

Ja też lutkę biorę, a na wczorajszej wizycie lekarz nic nie powiedział, ja nie zapytałam i nie wiem co dalej. U mnie plamienie ma ewidentnie źródło w nadżerce, a nie dalej,więc na dobrą sprawę nie wiem czy była ona tak bardzo potrzebna... Póki co biorę do poniedziałku i zapytam co dalej. Ja biorę w razy 2tabl.

Jutro ta impreza...założyłam kieckę i w cyckach ciut ciśnie, ale ogólnie wyglądam w niej dość kaczkowato. Wystaje mi brzuszek i pupa... Fajnie,że rośnie brzuszek, ale ja chcę się czuć mimo wszystko atrakcyjnie i fajnie w swojej skórze. Do tego pryszcze mam...ble.

witam sie

Maja tym bardziej jeżeli krwawienie ma źrfódlo typowo ciżowe a nie np z nadżerki to ja bym nie ryzykowała i nie odstawiala... u mnie źródłem krwawień były zbyt słabe naczynia macicy i też brałam do 20 tc ponieważ nawet tak jest napisane w ulotce przy poronieniu zagrażającym...ale też odstawiałam stopniowo...

Gorgunia przepraszam uśmiałam się :) jak opisałaś siebie w tej sukience:)

Gorgusia napewno wygladasz mega atrakcyjnie tylko jestes teraz przewrazliwiona, a pewnie pulchne cycuchy przycmia nie jedna laske budowy szkieletora. Teraz to ty jestes prawdziwa kobieta, jest na co popatrzec i za co zlapac:-). Zobaczyc jak inne laski beda cie zabijac wzrokiem. haha! i oto chodzic. pryszcze troche przypudruj i wypinaj sie na maxa a przede wszystkim baw sie dobrze!!!!! mimo, ze bez alkoholu buuuu:no: Zycze Ci bys byla dama parkietu!
Lilianna- ja tez niestety biedna wciaz pracuje. Bylam co prawda 3 tyg na zwolnieniu przez ta laparoskopie ale niestety juz musialam wrocic do pracy... A do tego musze sie jeszcze uczyc, zeby skonczyc w koncu te studia podyplomowe zanim jeszcze urodze. Teraz to mi jest duzo ciezej, nie dosc , ze uczyc mi sie zupelnie nie chce to jeszcze do tego utudnienie bo robie to w jezyku angielskim...Obym w koncu mogla znalezc prace w zawodzie w tej cholernej Irlandii bo na dluzsza mete w tej fabryce medycznej, pracujac na dwie zmiany dlugo nie pociagne...

hejka, ja duphaston też mam brać do 20 tyg a jak będziemy odstawiać to nie wiem...biorę 10mg 2^1
gorgusia szalonej zabawy życzę!!
monaliza nom teraz masz ciężko, ale później będzie lepiej, czasami tak sobie myślę, że te Polki to zdolniachy, praca, dziecko, obcy kraj, studia...sama długo byłam za granicą, ale Pl wygrała (przynajmniej na razie)

Och Dziewczyny! Jesteście niezastąpione :D Będę najatrakcyjniejszą kaczuszką na balu ;)

Głodna jestem...a euthyrox wzięłam i nie mogę przez godzinę jeść... wytrzymam,wytrzymam...
Miłego dnia dla Was Kochane!

Dziewczyny...a kiedy założymy jakiś wątek zamknięty, gdzie nasze jakieś foty będziemy mogły wrzucić? Bo na otwartym to tak niebardzo, a fajnie "widzieć" z kim się pisze.

gorgusia udanej imprezy zycze, super pomysl z tym zamknietym

mnie czeka wesele w maju i chyba w lipcu ja to dopiero kaczka bede ha ha

a ja jednak wyladowalam u rodzicow na wekend zawsze to jakos lzej takze bede wpadac sporadycznie

reklama
Liljanna tez mam we wtorek wizyte:)
No to się będzie działo, ja na szczęście z samego rańca, to nie będę cały dzień główkować ;-)

Lilijanna ja też cały czas w robocie. Dobrze tylko że mam osobistą czerwoną kanapkę w pokoju, na której bez obciachu zaliczam regeneracyjne drzemki kiedy tylko nikt nie patrzy ;)
Szczęściara, ja to mogę pomarzyć, grunt, że 7h póki co jeszcze pracuję, więc jakoś leci. :tak:

Hej. Leże dziś w łóżku i niewiele zaglądam. Czuję się dużo lepiej, żołądek odpuścił a po nocnym zastrzyku podbrzusze też przestało boleć. Piszecie o takich pysznościach a ja suchary i woda (herbata nie przechodzi)....
Odpoczywaj ile się da, choć pewnie wyzwanie nie lada :dry:
Hej dziewczynki:-). Umnie dziś troszke lepiej byłam dziś u mojej rodzinnej lekarki oskszela to nie sa paskudne przeziębienie i tyle (choc dalej mam wrazenie ze jak bede tak kaszlec to dzieciątko wytrzęse:no:)
Identycznie jak u mnie, od poniedziałku ide na L4 na tydzień co najmniej. :tak:

Lilijanna milo mi,a pamietasz mnie z watku pomocowego jako pomagajaca, czy potrzebujaca pomocy, bo nie pamietam przy okazji kogo, sie spotkalysmy niestety
Jako pomagającą, ale przewijasz mi się też na giełdzie, jakoś mi Twój nick rzuca się w oczy. Pozytywnie oczywiście. :tak:

Liliana no ja zeschizowana na maxa , qrcze boję się o tą Fasolinke że naprawdę można zwariować:-( w sierpniu starcilismy Fasolinke a poxneij lekarze nei dawali szans na zafasolkowanei naturalne ,no i te 2lata starania dało się we znaki i pewno dlatego tak sie boje o Nią!:-(ale bedzie wszystko dobrze !!! po tym jak wczoraj poruszył pupka to wiemy że musi byc dobrze:)
No pewnie, że będzie dobrze, musi być. :tak:

dziewczyny bo prawię wszystkei z nas są na dupku i lutce ,pytałyscie ginków jak długo trzeba sie wspomagac?? bo mi wczoraj gin mowi ze jak mi sie skoncza te tabsy to juz starczy !!! ze mam tak poprstu odstawic !!! dla mnie mega dziwne bo z tego co kojarze to zmniejsza sie dawki a nei tak odrazu odstawia ! i to jeszce dawke 400mg!!!
Do momentu aż łożysko samo ładnie nie będzie wytwarzało progesteronu. Dawkę zmniejsza się stopniowo w przeciągu tygodnia, aczkolwiek jak łożysko przejmie już funkcję w 100% to odstawienie nagle też nie zaszkodzi. Z doświadczenia wiem, że dziewczyny jednak sobie zmniejszają stopniowo i jest to raczej psychiczne wsparcie niż potrzeba organizmu. :tak:

Lilianna- ja tez niestety biedna wciaz pracuje. Bylam co prawda 3 tyg na zwolnieniu przez ta laparoskopie ale niestety juz musialam wrocic do pracy... A do tego musze sie jeszcze uczyc, zeby skonczyc w koncu te studia podyplomowe zanim jeszcze urodze. Teraz to mi jest duzo ciezej, nie dosc , ze uczyc mi sie zupelnie nie chce to jeszcze do tego utudnienie bo robie to w jezyku angielskim...Obym w koncu mogla znalezc prace w zawodzie w tej cholernej Irlandii bo na dluzsza mete w tej fabryce medycznej, pracujac na dwie zmiany dlugo nie pociagne...
Ha ja też na podyplomówce jeszcze. Także jedziemy na tym samym wózku. ;-)

Miłego weekendu wrześniówki.

Do góry