reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

AYNI nieee... że cięższa baba od Ciebie na forum jest czyli pewnie mła bo ja to już rekordy walę... :p Musiałabyś ponad 100 kg ważyć, żeby mnie pobić hahaha :] a że wymówki nas ograniczają to też prawda... :)

reklama
Hej jak tak na chwilkę. Cały dzień nas w domu nie było bo tata kolegi M umarł i na pogrzebie byliśmy, potem szybkie zakupy i wreszcie w domu;-) Uciekam bo mały za mamą stęskniony :-)

ja tez się dopiero witam wpierw próba scholi z Oliwka, jejku jak ona się przykładała do śpiewania i pokazywania, pochwalili ja, ze ponoć ma super słuch muzyczny, jutro na 11 próba, potem na 12ta na mszy będzie śpiewać, a w pt koncert
potem zakupy, a potem szaleliśmy wszyscy na śniegu w lesie jak szaleni jak dzieci hih wzięliśmy jeszcze Syna sąsiadki, która jest w ciąży i była suupeer
lecę poczytać co żeście od rana naskrobały hih

stokrotka, doloress, maluszek dokładnie tak jak ryba napisała jeśli ktoś ma umowę o prace i ma prawo do zasiłku rodzinnego to ma tez prawo do otrzymywania przez okres 24 miesięcy 400 zl tzw. dodatku wychowawczego z pomocy społecznej
verita mój dzieć też tak jakiś czas spał,myślałam, ze na zawal zejdę, a on ni jak nie chciał inaczej
doloress i co teraz będą robić w związku ze złymi wynikami
palma ja podaje kaszkę nestle łyżeczką bananowa i jabłkową z serii na dobranoc
patrysia i jak Domiś zdrówka
bebe słodki Wojtuś ;-)

Ostatnia edycja:
WITAM:)

Jutro do mamy na obiad i bliźniaki odwiedzić ale nie wiem jak to będzie bo mi Domiś dostał katar i w nocy stan podgorączkowy...działamy z tym...mam nadzieję ze mi się nie rozłoży :(

PALEMKO to super:))

zdrówka życzę

Witam sie :) ja sie schowalam z malym w lazience:-Don sie buja a ja czytam Was:-)mezu dalej schody robi tym razem kurzy,że hej.

Pogoda troszke lepsza wiec chyba wezme dupsko na spacer...

Martusia raz lepiej raz gorzej:-) ja ile juz czekam zeby pospac dluzej :-)jak mi ostatnio przespal 4godziny to nie dosc,że szok to jeszcze taka wypoczeta bylam,bo te wstawanie jest meczace co godzinke lub dwie i jeszcze jak dziec pozno zasnie...dzis bedzie lepiej:-) i lada dzien znow bedzie spac cale noce

Stokrotka Twoj robi irokeza malemu a u mnie wrecz odwrotnie:-Dmaz przylizuje a ja stawiam wloski haha:-D moj jest tak samooo dlugi, nam ostatnio 68zmierzyli i faktycznie jak sie wyciagnie to takiee dlugie nogi ma:-D

Future jak ja nie lubie w piecu palic:-Dzawsze znajde wymowke zeby tam nie isc:-)chociaz nie powiem wyrozumiali sa bo ja zawsze wracam z katarem i sie dusze:-Dno ale czasem trzeba...fajnie,że macie kominek

Doloress powtorz wyniki, i to najlepiej w zaufanej przychodni czy szpitalu. Ja w ciazy przeciez juz bylam u hematologa bo mialam kiepskie wyniki, ale zrobilam gdzie indziej w szpitalu z samego rana i odrazu szly do analizy i wyszlo okej wszytko i Tobie zycze tego samego

Patrysia mam nadzieje,że Dominik sie nie rozchorowal... i bedzie okej..

Tygrys ja mam macierzynski do marca potem ide na kuronia. Bezplatnego nie biore.

Hmm no ale jest przeciez wychowawczy platny jak ktos ma umowe,prace to moze isc na platny,bynajmniej taka mam wiedze:-D

Verita jezusie! wow! pierwsze co to normalnie ogarnal mnie smiech:-Dwyglada jak biedne zmeczone dziecko hehe ale faktycznie musisz miec ja na oku

Martusia te Wasze wspolne zdjecie jest piekne,milo sie patrzy na takie dzielo:-p

Axa jak ładnie siedzi :) i jak jej dobrze :) zajebiaszcza sukieneczka:-p

Fasolina jaka kluseczka :)ale ma fajna opaske :) swietna.

obawiam się że powtórzenie wyników nic nie da
muszę powrócić do poradni hematologicznej w której się kilka lat leczyłam
jak to mi powiedzieli - z tą poradnią bierze się dożywotni ślub :no:

Maluszek nie ma urlopu wychowawczego płatnego. Urlop wych. jest bezpłatny. jedynie można dostac zasiłek w wys.400zł m-cznie, ale to tylko dla osób, ktorych dochód nie przekracza okreslonej kwoty - w ub. roku było to chyba 504zł na osobe w rodzinie.

dzięki ;-)
czyli będę na bezpłatnym

ja tez się dopiero witam wpierw próba scholi z Oliwka, jejku jak ona się przykładała do śpiewania i pokazywania, pochwalili ja, ze ponoć ma super słuch muzyczny, jutro na 11 próba, potem na 12ta na mszy będzie śpiewać, a w pt koncert
potem zakupy, a potem szaleliśmy wszyscy na śniegu w lesie jak szaleni jak dzieci hih wzięliśmy jeszcze Syna sąsiadki, która jest w ciąży i była suupeer

stokrotka, doloress, maluszek dokładnie tak jak ryba napisała jeśli ktoś ma umowę o prace i ma prawo do zasiłku rodzinnego to ma tez prawo do otrzymywania przez okres 24 miesięcy 400 zl tzw. dodatku wychowawczego z pomocy społecznej
verita mój dzieć też tak jakiś czas spał,myślałam, ze na zawal zejdę, a on ni jak nie chciał inaczej
bebe słodki Wojtuś ;-)

nic nie będą robić
ja muszę zrobić
a nie chce mi się
mam doła lekkiego z tego powodu :(

ale tylko lekkiego

a moze orientujesz się jakie sa zasady otrzymania kuroniówki po macierzyńskim :confused:

Kochana z tego co wiem, to pierwszym warunkiem jest okres zatrudnienia ,musisz pracowac conajmniej rok na etat i oczywiscie sama sie nie zwolnic,wiem,że wlicza sie tez ten okres co pobierany byl zasilek macierzyński. Bynajmniej ja pracowalam teraz 3 lata plus ten zasilek 24tyg, umowa mi sie skonczyla 31.12 i mi jej nie przedluzyli.

Maluszek nie ma urlopu wychowawczego płatnego. Urlop wych. jest bezpłatny. jedynie można dostac zasiłek w wys.400zł m-cznie, ale to tylko dla osób, ktorych dochód nie przekracza okreslonej kwoty - w ub. roku było to chyba 504zł na osobe w rodzinie.

noo chodzilo mi wlasnie o to:) ze ten zasiłek sie dostaje ja to nazywam płatnym wychowawczym:-Dale jednym z warunkow jest pozostanie w stosunku pracy

bebe słodki Wojtuś ;-)

ale skoro umowa się skończyła i resztę płaci Zus a ja będę bezrobotna i dostanę zasiłek z PUP to chyba tego dodatkowego już nie skoro dochód na rodzine ma być max 1500pln u nas będzie więcej
no i te wszystkie dodatki na dzieci też chyba nam nie przysługują :no:

reklama
stokrotka trzeba mieć umowę o prace i staż pracy w swoim życiu dłuższy niż 6m-cy i prawo do zasiłku rodzinnego czyli nie więcej niż 552,30zł na osobę dochodu

napisze Wam coś wesołego na dobranoc

idziemy dziś wszyscy w mieście i Oliwka mówi do jakiejś babki, nawet takiej całkiem całkiem "dzień dobry", pytam "czemu mówisz tej Pani dzień dobry znasz ja?" na co Oliwka "nie ona się Tatusiowi podoba" no myślałam ze się będę turlać po chodniku ze śmiechu

i tym wesolym akcentem mowie Wam Kochane dobranoc, przespanych nocek ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry