reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Hej Dziewczyny !

Udało mi się dziś zdać testy na prawko :-D jaka jestem szczęśliwa ze jestem o ten krok do przodu !!! Wiem ze najgorsze przede mną ale to zawsze jest radosny krok do przodu :-D
GRATULUJE!

Moje dziecko ćwiczenia na macie ma w głębokim poważaniu :crazy: Na brzuszku poleży max 3 min, w tym czasie ładnie podnosi główkę do góry, ze 3 razy sam przewrócił się na plecki, ale po 3 min już jest lament, jakby go ze skóry obdzierali. Gdzie mu do podnoszenia dupki, czy do przewracania z plecków na brzuszek :wściekła/y: Bez sensu... :-(
Jedyne co lubi to łapać się za stópki. :happy:

moja tez coraz mniej lubi lezec na brzuszku:tak:

Widzę, że każde nasze dziecko coś umie bardziej, a coś mniej:-) Moja Ada się nie przewraca, znaczy jak ją położę na boku to brzuch się przewróci, ale ręki nie umie wyjąć, i się wścieka, ale za to doopkę tak wysoko podnosi, że mostek robi, i ma już bardzo sprawne rączki, łapie kciukiem i palcem wskazującym małe zabawki, obiema rączkami. Bawi się pytami, ale łapie tylko jak ją przewijam i zadrę jej do góry:-)
Trochę mnie koleżanka dzisiaj nastraszyła, że jak mała nie podpiera się na przedramionach, to może mieć wzmożone napięcie mięśniowe. No zobaczę we wtorek, młoda ma szczepienie, oraz to taki przegląd bardzo dokładny.

dokladnie tak; jedne potrafia to inne tamto:tak: Chociaz niektorym dzieciom wystarczy raz pokazac i zaczynaja robic postepy;-)Nam pani rehabilitantka pokazywala w szpitalu jak zachecac dziecko do roznych pozycji. Jak mala lezy na brzuszku to warto jej podlozyc pod klatke recznik zwiniety w rulon,bo tak latwiej podnosic klatke

Patrycja super filmik :tak:moja tez tak robi,radze przypinac malucha, bo moja tym sposobem znalazla sie na podlodze:szok:

reklama
a moj jest leniuszkiem. ledwie tylko potraca zabawki, nic raczej nie lapie. nie przewraca sie. ale na bezuszku moglby caly czas, nawet spi w nocy i w dzien. a na plecach jeczy, chyba ze na poduszkach jak wszystko widzi.
tata dalej chory bierze leki ale nic nie pomaga.jest taki slaby,jak nigdy. modle sie tylko, zeby dzieci nie zlapaly nic.

hesia ma naczynia szklane helol kitty, a miala miseczke i niekapki z ikei. guciu ma jeszcze czas...

ja wlasnie ide zmywac czaszke bo czuje ze mi sie farba w mozg wzera

Już wolę się nie odzywać, bo nic dobrego u mnie .....

Tsh - 0, 010 ........... mocno zaniżone (norma0,350 -4,940 ) 17go mam endokrynologa
Mała jest nie swoja drze się i płacze nonstp, nie mogę jej nawet na sekundę odłożyć, zasypianie w dzien to horro, drze się godzine po czym pada na 30 min, na noc dawałam jej butle i zasypiała, dziś darła się ponad godzinę zanim poszła spać, wypiła może 60 ml )
Wystraszyłam sie i poleciałąm do lekarki, zbadała maliznę, wszystko okej, uszko ja juz nawet tez nie bolałao, kazała wziąć ją na ręce, wzięłam , mała bana od ucha do ucha, pani doktor stwerdziła, ze mam dziecko rozbisurmanione i że jak tak dalej pójdzie, to się wykończę ......... pocieszające
No i na sam koniec mąż wrócił z pracy z rozwalonym palcem, właśnie pojechał na szycie

.............. nie wyrabiam

pozdrawiam, moze cos poczytam co u Was, jeśli nie zasnę

Palma ach bido ty, mam nadzieje, ze sie unormuje u was.

Axa ty tak kolezanek za duzo nie sluchaj. Moj Adas to tez niby taki gietki i plastyczny, zabawki lapie na macie, ale zeby cos w dwie rece wziac to sie mu raz zdarzylo. Nie rechocze na glos, tylko sie smieje i wydaje jakies tam swoje dzwieki , ale mama bedzie czekac na chichranie i lapanie. Nie spieszy sie...

Dziewczaki odnosnie talerzykow i miseczek, zastanawiam sie czy od razu nie strzelic sobie miseczki zasysajacej, bo potem Adas podrosnie i bedzie chcial juz sam jesc i bedzie mu miska po blacie latac. Co myslicie ?

Prenatal - eten en drinken - Kinderservies en bestek - Nuby - Nuby bordje met zuignap

Lyzeczki musze kupic bo mam tylko 1... I rowniez mysle o Nuby..

hejo :)

a ja sobie leze w koszuli do karmienia :D. maly padl ale o 23 bede go karmic na noc. dzis ladnie spal do 7:30 zjadl zasnal i wstalismy o 11 :)

Patrysia to jest po prostu masakra co ta lafirynda zrobila i jej zwierzenia... obrzydza mnie ona do granic.
Axa a wiesz ja tez mam rano wode w rogach okien a mam w sumie nowe okolo 4lat. ale zrobie Twoim sposobem :)
Mafu dziekujemy z Olim :)
Risia dziekuje za zyczonka juz lepiej :)

wiecej nie pamietam :( a moj to taki maly leniuszek jest ale nauczyl sie trzymac tetrowa w dwoch lapkach trzyma sie tez za ubranko. ale juz sie przewracac nie chce a niedawno to robil. teraz doskonali sztuke wkladania smoka i gryzaka do paszczy :D

jutro gin. a trawnik nierowno przystrzyzony bo sie nie widze a M mi nie chcial pomoc. nawiasem mowiac znowu wojujemy. wstawiam zdjecia Oliwierka. :)

Ayni no właśnie tak staram się nie stresować:-) A mały Adaś boski po prostu!! I miło koleżankę po głosie poznać, trochę się na rrrr po holendersku zajeżdża co:-D
Gorgusia, no no powiem Ci że mały przystojniacha z Kacka rośnie, buźkę ma pikną jak dziewczynka, tak jak mój:-D
Właśnie Mafu przekazałam małemu komplementy, i jak prawdziwy dżentelmen kazał podziękować:-)
Martusia w rogach okien! To Ty szczęściara jesteś, bo ja mam całkowicie całe okna, świata nie widać, a jak tą szufelką zmazywałam wodę z okien, to tak się lało, że szok:szok: Ale to w ogóle przegięcie jest, bo M mył naczynia w kuchni, i okna zaparowały!!!

Ostatnia edycja:
hejo :)

Patrysia to jest po prostu masakra co ta lafirynda zrobila i jej zwierzenia... obrzydza mnie ona do granic.
Axa a wiesz ja tez mam rano wode w rogach okien a mam w sumie nowe okolo 4lat. ale zrobie Twoim sposobem :)
Mafu dziekujemy z Olim :)
Risia dziekuje za zyczonka juz lepiej :)

wiecej nie pamietam :( a moj to taki maly leniuszek jest ale nauczyl sie trzymac tetrowa w dwoch lapkach trzyma sie tez za ubranko. ale juz sie przewracac nie chce a niedawno to robil. teraz doskonali sztuke wkladania smoka i gryzaka do paszczy :D

Mnie jeszcze bardziej obrzydzaja media w tej sprawie... Załosne, po jaka cholere oni ja ciągle pokazują, jak słysze o tej sprawie to mam odruch wymiotny już, walkuja i wałkuja w kółko to samo ku uciesze gawiedzi...

Mój Antoś super sobie z gryzakami radzi i zabawkami, jedna rączką, dwoma i w ogóle. Ale sam się jeszcze nie przewraca z pleców na brzuszek. z brzuszka na plecy i z boczków na brzuszek przy mojej niewielkiej pomocy daje radę.

Ja mam na oku z tommee tippe taka mate magiczna czy jak to tam sobie nazwali, podklada się to to pod talerzyk albo miseczke i przysysa ona do stołu, ponoć dziec nie ruszy ;)

reklama
Axa nienawidze sluchac swojego wlasnego glosu, zawsze wydaje mi sie, ze jest taki meski.... :crazy: a poza tym to glupoty gadam do dziecka, ale tylko wtedy sie usmiecha :-D nie wiem o co chodzi z tym RRRR :szok: :-D

Ja uwielbiam kazde wrzesniowe dzieciatko z galerii, ale tez zwrocilam uwage na Kacperka Gorgusi, no ciasteczko mniam mniam! Bardzo bym chciala, zebysmy sie kiedys wszystkie spotkaly z naszymi dzieciakami, wszystkie bym wysciskala!

Do-bra-Noooooc!

Do góry