Hej Dziewczyny !
Udało mi się dziś zdać testy na prawko jaka jestem szczęśliwa ze jestem o ten krok do przodu !!! Wiem ze najgorsze przede mną ale to zawsze jest radosny krok do przodu
GRATULUJE!
Moje dziecko ćwiczenia na macie ma w głębokim poważaniu Na brzuszku poleży max 3 min, w tym czasie ładnie podnosi główkę do góry, ze 3 razy sam przewrócił się na plecki, ale po 3 min już jest lament, jakby go ze skóry obdzierali. Gdzie mu do podnoszenia dupki, czy do przewracania z plecków na brzuszek Bez sensu... :-(
Jedyne co lubi to łapać się za stópki.
moja tez coraz mniej lubi lezec na brzuszku
Widzę, że każde nasze dziecko coś umie bardziej, a coś mniej:-) Moja Ada się nie przewraca, znaczy jak ją położę na boku to brzuch się przewróci, ale ręki nie umie wyjąć, i się wścieka, ale za to doopkę tak wysoko podnosi, że mostek robi, i ma już bardzo sprawne rączki, łapie kciukiem i palcem wskazującym małe zabawki, obiema rączkami. Bawi się pytami, ale łapie tylko jak ją przewijam i zadrę jej do góry:-)
Trochę mnie koleżanka dzisiaj nastraszyła, że jak mała nie podpiera się na przedramionach, to może mieć wzmożone napięcie mięśniowe. No zobaczę we wtorek, młoda ma szczepienie, oraz to taki przegląd bardzo dokładny.
dokladnie tak; jedne potrafia to inne tamto Chociaz niektorym dzieciom wystarczy raz pokazac i zaczynaja robic postepy;-)Nam pani rehabilitantka pokazywala w szpitalu jak zachecac dziecko do roznych pozycji. Jak mala lezy na brzuszku to warto jej podlozyc pod klatke recznik zwiniety w rulon,bo tak latwiej podnosic klatke
Patrycja super filmik moja tez tak robi,radze przypinac malucha, bo moja tym sposobem znalazla sie na podlodze