K
Kasieq
Gość
Jeśli nawilżacz elektryczny to na filtr się nakrapia a taki na kaloryfer to raczej nie przeszkadza
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a ja wyrodna matka jestem i dziecku nie prasuję
choć tetrę tak bo ona jakaś taka strasznie wygnieciona i szorstka
młodą wysypało na buźce, a jutro szczepienia
Ja dalej szczepię. Mimo wszystko uważam,ze szczepienia są potrzebne. Szczepię 5w1, pneumokoki i rota. Została nam jedna dawka.
Dziąseł nie myję. Kacper pleśniawek nie ma. Jak jadł moje mleko z cyca to miał, jak je je z butli to nie ma.
axarai a może powinniscie lciutko okna rozszczelnić?
bebe85 my tez mamy nawilzacz, lejemy do niego wode destylowana, myjemy go, więc myslę, że nic złego nam nie grozi z jego strony
w sypialni jak coś gotuję w kuchni to mam zaparowane okna, ale generalnie w całym domu w oknach mikrowentylacja
Zaczęłam sie rozgladac za orajel baby na zabkowanie, ktos tutaj go polecał, w internecie tez ma opinie skutecznego. Ale... został wycofany z polskiego rynku, gdyz substancja czynną jest benzokaina, a ta podobno dla maluszków jest niebezpieczna: Benzokaina w lekach na ząbkowanie :: RadosneZabkownaie.pl
Z drugiej strony w innych krajach jest, wiec juz sama nie wiem co o tym myslec. Co o tym sadzicie? Może na poczatek kupie coś na bazie lidokainy, a jak bedzie naprawde źle przechodził mały te zabki to może pomyslę o orajel baby.
Kurcze Mafu ja to nie wiem jak z tymi oknami jest, bo w kuchni mam to o czym mówisz, a i tak parują, bo wiadomo na szeroko nie mam otwarte, bo zimno. A u Ady to aż wieje z tych okien, i ze szczelnością to na pewno nie maja nic wspólnego:-) U nas to tez aż leci na podłogę z tych okien. Ale jak jest mróz to mi nie parują, no ale mrozu to ja nie chcę!
axarai wiem wiem dlugo nic nie pisalamale czasai wpadalam i podczytywalam.
ja od kiedy Layla sie urodzila juz nie prasowalam, nie mialam kiedy nawet.
na grzejnikach wisza dwa gliniane nawilzacze.
szczepimy mala 5 w 1 i rotawirusy, 18 mamy 3 dawke 5w1, nie czytam juz nic na temat szczepionek, bo wpadne w paranoje, zdecydowalam sie na szczepienie i tyle.
16.01 idziemy na kontrole bioderek.
któras z Was pisala, ze strasznie wypadaja jej wlosy, ja mam to samo ! po umyciu wlosów umieram jak patrze na grzebien !
zrobilam sobie morfologie i mocz tak da sprawdzenia, mam za malo zelaza16.01 ide tez do ginka na sprawdzenie, bo nie mam @, dwa razy zdarzylo mi sie takie malusie plamienie, póldniowe bym powiedziala, moze cos sie tam zbiera na @.
przed świętami Layla dostala mega kataru i troche kaszelku, wybralysmy sie w sobote do lekarza, przyjmowal tylko internista, powiedzial, ze chyba zapalenie oskrzeli, bo slyszy zmiany na oskrzelach, ale rownie dobrze moze to byc przez katar i zapobiegawczo dal nam antybiotyk. wlosy wyrywalam z glowy, bo nie wiedzialam co robic, podac czy nie, nie mialam nr tel do mojej lekarki rodzinnej, w koncu w sobote wieczorem dalam jej 2ml i zdecydowalam jednak, ze poczekam do poniedzialku i bede tylko sciagala katarek, i dobrze zrobilam, bo rodzinna powiedziala, ze wszytko czyste , z przodu i z tylu, i zeby tylko sciagac frida zakrapiac nosek i podawac wit c i wszysko bardzo szybko przeszlo.
w czwartek bylysmy tez na kontroli u neonatologa, rozwoj prawidlowy, 6500g, powiedziala ze mala silna, ale musieli pobrac krew i to z GŁÓWKI ! plakalam z Layla prawie. to jest straszne !
w ten sam czwartek Layla zaczela sama przekrecac sie na brzuszek i na plecki i wieczorem zaczela tak dziwnie przekrecac glowke w lewo do ramienia, a ja panika co sie stalo, no to w poniedzialek znowu do lekarza, rodzinna sprawdzila mala, ale powiedziala, ze jest prosta, dluga i bardzo silnato no kamien z serca
chyba za duzo mala cwiczyla i jakis zakwasik jej sie zrobil albo cos
13 stycznia mam urodziny, wpadam juz w stan depresyjny hahah, najchetniej przespalabym ten dzien
a powiem Wam jeszcze, ze nie moge uwierzyc, ze moje dziecko uwielbia spac tak jak japrzesypia 9-10 godzin
wczoraj zasneła po 21 i obudzila sie o 7.30
14 lutego wychodze za mąż![]()
witam sie
jestem zombie...
chodzą spać o 1 wstaję o 7 oczywiscie w nocy pobudki jak nie Sebuś to Adus... nie ma to jak dwójka ząbkujacych maluchów...
Naga Bactrim działa z opóźnieniem, ale jeżeli to wirus to bactrim nie pomoże... robili jej wymaz z ucha?
Dzień Dobry Wrześnióweczki i nasze kochane dzieciaczki !!!
ojjj stęskniłam sie za wami
Wróciliśmy do domkua jak sie nie chciało
Podróż do Białegostoku obyłam z Krzysztofem pociągiem - mąż wsadził nas do pociągu z torbą i fotelikiem. Oczywiście mina osób w przedziale nie do opisania " o matko wsiada z dzieckiem
" pewnie myśleli ze będzie im całe 2,5 godziny ryczał
niestety w informacji jak kupowałam bilet i nawet sam konduktor nie byli w stanie powiedzieć gdzie jest przedział dla matki i dziecka
Krzyś połowe drogi bawił sie szeleszczącą lalą a następne pół drogi przespał, patrzył sie jeszcze w okienko na migający świat
więc bajka! Jak dojechaliśmy na miejsce odebrała nas siostra i pomogła wygramolić sie z pociągu. A na miejscu zakochane ciotki, prababcie i wujek yhh to miał Krzyś radochę i oni też
Aż musiałam ich stopować zeby nad nim tak nie wisieli bo w domu będę miała problem i nie wiele sie pomyliłam dziś jak znikam z pola widzenia zaczyna sie marudzenie
no nic będziemy oduczać nawyków
ale należało się to i jemu i im żeby się nawzajem sobą nacieszyli. Od Tatusia też odpoczęliśmy bo byliśmy tam sami 3 dni i on w końcu mogł za nami stęsknić sie
![]()
Teraz powoli będziemy wprowadzać nowe produkty do jedzenia jak już na spokojnie jesteśmy w domu.
A ja intensywnie szukam pracy.. przeraża mnie ten temat i co z tym wszystkim się wiąże :-( Katuje testy na prawko które teraz muszę zdać bo już to jest mój ostatni gwizdek przed zmianą przepisówA przede wszystkim powiem wam ze odpoczęłam
Szczególnie wyjazd do Wrocławia na sylwestra i pobyt u siostry w Białymstoku gdzie byłam sama w domu jakoś psychicznie dało mi ulgę.... chyba od tego całego "teściowego napięcia" w domu które mam
Będę was nadrabiać i jak nadrobię każdej coś napiszędobrze być już z wami
![]()
Dzieki Tygrysie!!!
Kurde, nie odzywam sie bo wczoraj wlasnie mialam ten wariacki dzien, powiem wam, a co, nie wierze z zabobony na temat zapeszania, ale mimo wszystko zawsze wole sie wstrzymac z takimi niewiadomymi.
Po nowym roku dostalam telefon w sprawie pracy, do ktorej notabene mi sie nie koniecznie spieszylo. Praca fajna, biurowa, sroda rano i czwartek, piatek po 8 h.. Dobra placa, bo taka co tu niektorzy dostaja za pelny etat... Powiem wam, ze troche mi sie spodobala ta opcja, bo w koncu kiedys pewnego pieknego dnia chcialabym wrocic do pracy, a tu gdzie mieszkam niestety mozliwosci jakies rozwojowej pracy sa dosc ograniczone (tereny wiejskie i rolnicze a w pobliskim miescie nie za duzo firm miedzynarodowych) wiec skoro pol etatu i dobra placa, to pomyslalam, ze sprobuje. Bylam wczoraj na tym interview z ta pania, wymaglowala mnie prawie 2 godziny!! Poki co proces rektrutacyjny nie jest zakonczony , ale moja osoba od referencji dzis mi powiedziala, ze do niej dzwoniono w sprawie referencji na moj temat...
Moj maz ma w tym tyg nocki i po pracy minelismy sie w drzwiach i wybylam po raz pierwszy sama na ponad 4 godziny. Troche sie balam jak to bedzie i jeszcze przed samym wyjsciem z domu, z paszportu wyleciala mi karteczka taka wlasnie z lozeczka po urodzeniu z danymi dziecka i myslalam, ze sie porycze, ale sie opanowalam i wyszlam. O chlopcach moich nawet pozniej nie myslalam, bo wiedzialam , ze moj M swietnie daje rade i nawet sie rozczarowalam, ze Adas ani razu nie plakal za mama ani sie nie ucieszyl zbytnio na moj widok.![]()
No i to by bylo na tyle w sprawie tego sekretu.Nie wiem czy prace dostane, czy nie, ale bylam bardzo podekscytowana na poczatku, a teraz juz mysle, ze co bedzie to bedzie... W kazdym przypadku bedzie dobrze, bo Adas nie jest moja kara boska i chetnie posiedze z ta krewetka.
Cos mialam komus napisac, ale juz nie pamietam co i komu, dziekuje wam wszystkim za kciuki, jestescie kochane :*
bebe ja lubię się najpierw zawsze rozeznac w temacieChce podejmowac decyzje świadomie na podstawie dostępnych informacji, a nie w ciemno. Jakby kogos to intersowało, to ostatnio zgłębiałam temat naczyn dla maluszków
![]()
axarai wiem wiem dlugo nic nie pisalamale czasai wpadalam i podczytywalam.
ja od kiedy Layla sie urodzila juz nie prasowalam, nie mialam kiedy nawet.
na grzejnikach wisza dwa gliniane nawilzacze.
szczepimy mala 5 w 1 i rotawirusy, 18 mamy 3 dawke 5w1, nie czytam juz nic na temat szczepionek, bo wpadne w paranoje, zdecydowalam sie na szczepienie i tyle.
16.01 idziemy na kontrole bioderek.
któras z Was pisala, ze strasznie wypadaja jej wlosy, ja mam to samo ! po umyciu wlosów umieram jak patrze na grzebien !
zrobilam sobie morfologie i mocz tak da sprawdzenia, mam za malo zelaza16.01 ide tez do ginka na sprawdzenie, bo nie mam @, dwa razy zdarzylo mi sie takie malusie plamienie, póldniowe bym powiedziala, moze cos sie tam zbiera na @.
przed świętami Layla dostala mega kataru i troche kaszelku, wybralysmy sie w sobote do lekarza, przyjmowal tylko internista, powiedzial, ze chyba zapalenie oskrzeli, bo slyszy zmiany na oskrzelach, ale rownie dobrze moze to byc przez katar i zapobiegawczo dal nam antybiotyk. wlosy wyrywalam z glowy, bo nie wiedzialam co robic, podac czy nie, nie mialam nr tel do mojej lekarki rodzinnej, w koncu w sobote wieczorem dalam jej 2ml i zdecydowalam jednak, ze poczekam do poniedzialku i bede tylko sciagala katarek, i dobrze zrobilam, bo rodzinna powiedziala, ze wszytko czyste , z przodu i z tylu, i zeby tylko sciagac frida zakrapiac nosek i podawac wit c i wszysko bardzo szybko przeszlo.
w czwartek bylysmy tez na kontroli u neonatologa, rozwoj prawidlowy, 6500g, powiedziala ze mala silna, ale musieli pobrac krew i to z GŁÓWKI ! plakalam z Layla prawie. to jest straszne !
w ten sam czwartek Layla zaczela sama przekrecac sie na brzuszek i na plecki i wieczorem zaczela tak dziwnie przekrecac glowke w lewo do ramienia, a ja panika co sie stalo, no to w poniedzialek znowu do lekarza, rodzinna sprawdzila mala, ale powiedziala, ze jest prosta, dluga i bardzo silnato no kamien z serca
chyba za duzo mala cwiczyla i jakis zakwasik jej sie zrobil albo cos
13 stycznia mam urodziny, wpadam juz w stan depresyjny hahah, najchetniej przespalabym ten dzien
a powiem Wam jeszcze, ze nie moge uwierzyc, ze moje dziecko uwielbia spac tak jak japrzesypia 9-10 godzin
wczoraj zasneła po 21 i obudzila sie o 7.30
14 lutego wychodze za mąż![]()
zdrówka życzęjestem chora-kaszel mnie dusi co minute przy kazdym wdechu i wydechu w dodatku dzis mnie bolal tyl glowy i jestem zmuszona isc do lekarza.
bylismy dzis u pediatry i zaraz napisze na watku lekarzowym, mam tez cos dla wszystkich mamus na zywieniowym mam nadzieje ze bedzie widac.
Kasieq ale super, zazdraszczam wizyty w Polsce, tez bym chetnie poleciala z malym, ale jeszcze nie mamy paszportu, wybieramy do ambasady jeszcze teraz w styczniu. A jaki macie paszporcik dla malej? roczny czy 5-letni?
Dobrze piszesz z tymi olejkami, ja uwielbiam korzystac z dobrodziejstwa natury.
Pauline, to teraz same przyjemnosci was czekaja! ja bralam slub cywilny na krotko przed przyjsciem Adasia na swiat, w lipcu. Zycze wam pieknej ceremonii i niezapomnianej oczywiscie.
Dziewczynki na MM czym dopajacie i czy dopajacie swoje pociechy ?
Kasieq ale super, zazdraszczam wizyty w Polsce, tez bym chetnie poleciala z malym, ale jeszcze nie mamy paszportu, wybieramy do ambasady jeszcze teraz w styczniu. A jaki macie paszporcik dla malej? roczny czy 5-letni?
Dobrze piszesz z tymi olejkami, ja uwielbiam korzystac z dobrodziejstwa natury.
Pauline, to teraz same przyjemnosci was czekaja! ja bralam slub cywilny na krotko przed przyjsciem Adasia na swiat, w lipcu. Zycze wam pieknej ceremonii i niezapomnianej oczywiscie.
Dziewczynki na MM czym dopajacie i czy dopajacie swoje pociechy ?
oby jak najszybciej wyszły te ząbki
dobrze, że już powróciłaś
jak ja tęsknię za Białymstokiem
to ja dalej trzymam kciuki &&&& za pracę
temat o nayczyniach dla maluchów
ja tam kupuję bele co
co mi się podoba of course;-)
ja tam ostatnio słyszałam o dziewczynach które przy karmieniu piersią nie miały ponad 2 lata @
więc przestałam się martwić o brak mojej
wcale mi jej nie brakuje
gratuluję super daty ślubu
i życzę wszystkiego najlepszego...
zdrówka życzę
ja dopajałam max 100ml
ale od kilku dni moja kruszyna nie ma ochoty się dopoić ani wodą
ani herbatką