reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
W zeszłym tygodniu Ada jechała pierwszy raz autobusem:-), biletu nie mamy na pamiątkę, bo autobus był za darmo. To nie do uwierzenia jak ci Niemcy są zorganizowani:-) Pojechaliśmy w zeszłą sobotę do takiego ogromnego centrum handlowego, ma 5 piętrowy parkin samochodowy, a i tak nie było miejsca, patrzymy a tu policja ruchem kieruje, i nawet nie mogliśmy tam wjechać, a oni nas skierowali z 800 metrów dalej, na taki wielki plac, kierowali ruchem, i ustawiali samochody, bo nas cała masa jechała. Jak wysiedliśmy to podszedł do nas pan z obsługi i powiedział że obok stoją podstawione autobusy do naszej dyspozycji:szok: Wsiedliśmy, a on nas zawiózł pod same drzwi, i jak wracaliśmy to autobusy stały, i odwoziły na ten dodatkowy parking:-) I co w na to? U nas w Bydzi, jak w Fokusie miejsc parkingowych nie było, to stał sobie ludek z barierką, i machał, że mamy spadać:-)
A teraz być może popełniam samobójstwo:-) Ugotowałam 4 dni temu grochówkę, taką z paczki plus ziemniaki i kiełbaska, i zjedliśmy, reszty nikt nie chciał to sru do lodówki, i dziś sobie mówię, że trza wyrzucić, ale jak odwożyłam garnek, to jak zapachniało:-D sprawdziłam i pyszna jest dalej, a no to sobie nalałam, a tam ostatnio i tak ma zatwardo:-D

Kasieq no to zdjęciowo się zrehabilitowałaś:-) Lenka cudna, miodzio, a koopa wymiata, ja to też jestem zdziwiona, jak brzuch sobie Adi załatwi, albo całe plecy:-D Na szczęście ostatnio jej się nie zdarza:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam:-)
Właśnie drugą kaw pije

No właśnie z pleśniawkami to różnie więc się nie przewidzi:tak:

Ja małemu tą szczoteczką już masuje dziąsełka ale to bardziej przez to żeby mu ulgę przynieść jak go swędzą:tak:

Ansure- mi wlosy zaczeły niedawno tak wypadać, mowiłam fryzjerce co na to poradzić, ona powiedziala ze nic nie pomoze bo to normalna wymiana włosa, a ze przez ciąże nam nie wypadały to teraz muszą nadrobić. Więc ja nic nie biorę, dbam o nie jak zawsze.
Patrysia- To cieszę się że smakowało:-). No ja sos też tak robię i dodaje jeszcze trochę majonezu i całkiem fajnie smakuje :tak:
Bebe- SUper że smakowało.:-) A co do tej cytryny hm.. to czemu nie ? zaszkodzić nie zaszkodzi a moze zadziałać:tak:
Cloudynka- ciesze się że z małą już lepiej i że ładnie je. Oby anemie się udało wyleczyć&&&:tak:. Co do tych szczepien to mi tak właśnie pielęgniarka powiedziała. Ja szczepie 5w1 i tak już pozostanie, bo niżej zejść nie mogę a na 6 w 1 nie chce
Risia- sił życzę:tak:
Axa- co do tego to znaczy ze masz bardzo szczelne okna, co też aż tak dobre nie jest bo może się zacząć pleśn w domu robić, są takie specjalne chyba to się nazywa nawiewniki na okna montuje sie je na oknie i one na to pomagają. Mój tata się tym zajmował i to montował jak chcesz to się dopytam. Ale wiem że to pomaga bardzo bo wielu ludziom aż z okien kapało normalnie ciurkiem i po tym przeszło:tak:
Merlin- Jak dobrze ze już do nas wróciłaś!:-) Super ze wszystko tak się udało:tak:

Kurcze Mafu ja to nie wiem jak z tymi oknami jest, bo w kuchni mam to o czym mówisz, a i tak parują, bo wiadomo na szeroko nie mam otwarte, bo zimno. A u Ady to aż wieje z tych okien, i ze szczelnością to na pewno nie maja nic wspólnego:-) U nas to tez aż leci na podłogę z tych okien. Ale jak jest mróz to mi nie parują, no ale mrozu to ja nie chcę!

hmmm to ciekawe..ale to chyba coś z samymi oknami jest nie tak a nie framugami, może faktycznie są za szczelnie zrobione i powietrze nie krąży tak jak powinno i stąd kłopoty..:confused:

Bebe Ja do nawilżacza dodawałabym raczej olejków np. z drzewa herbacianego albo lawendy, bo one bo działają antybakteryjnie. a dodatkowo lawenda jest uspokajająca i dobra na sen.
Merlin witaj z powrotem
Ayni to dalej trzymam &&&&&
Ryba też czytałam o tym żelu i nie mam zamiaru go kupować właśnie ze względu na skład.

My już po spacerki, Lenka jeszcze śpi w wózeczku a ja wcinam obiadek.
Mi tez już się dziecko naprawiło, chyba tzn tak mi się wydaje :eek: obym tylko nie zapeszyła:-D:-D. Jedynie co mi się nie podoba to, to że śpi teraz tylko do 7 czasem 7:30 rano a przecież o tej porze za oknem jeszcze noc:baffled::eek:
We wtorek lecimy do Pl zobaczymy czy plan dnia i nocy zostanie czy jej się znowu coś pozmienia:baffled:

reklama
Pauline! Udzielaj się częściej! Taką masz piękną córkę, naszą wrześniową, i chcemy patrzeć jak rośnie!!! A ileż to kończysz 13? Mój syn 13 kończy 18:-) Gratuluję daty ślubu, o zdjęcia chyba nie będziemy musiały się prosić:-)
Mafu no, zapytaj się taty:-)

Pauline
Layla przepiękna, a mój kaci myślał, że ona już sama stoi:)
Mafu, Arturek jaki szczęśliwy z "kolegą" A Ty znowu manicure zrobione, a mi się nie chce:rofl2:

Ostatnia edycja:
Do góry