reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

o rany dziewczyny!
już myślałam nad tym jakby wykąpać się z młodą ale trochę miałam stracha że przy wstawaniu z wanny ona mi się wyślizgnie albo ja się przewrócę
ale skoro wam się udaje, to też spróbuję
tylko muszę się zastanowić jak to ogarnąć logistycznie
chyba sobie postawię wanienkę na stojaku koło wanny i wyłożę ją ręcznikiem

reklama
Ja prasuje ubranka bo lubie. Siedze za deska do prasowania , wlaczam tv i oddaje dziecko pod opieke ojca czy syna. I mam spokoj :-Dgodzinke, nieraz 2... bo im nie powiem ze lubie prasowac,a jak dziecko zaczyna plakac to tylko pytam chcesz skonczyc prasowanie i juz mam spokoj...taki moj maly relaks:-).
Co do kapieli to ja sie z mala kapie tylko jak jest moj m. Bo wole miec asekuracje a i tak musze szybko wychodzic i mokra leciec.

dziewczyny a powiedzcie mi szczerze czy Wy przestajecie szczepic dzieci przez ten artykul co wkleilam? bo mam poczucie winy...

Adi miał być dziś szczepiony, ale jak poszliśmy na szczepienie, to powiedzieliśmy pielęgniarce szczepiącej o tym artykule i o tym który podała Ayni. Ona ma to sprawdzić i za tydzień ma nam powiedzieć czego się dowiedziała. Bałam się dziś go szczepić. Tym bardziej że na pudełku szczepionki było napisane Infanrix Hexa :baffled::szok:

anusienka ja wlasnie hexą szczepie :no: boje sie

awersja
- a ja mojego nawet czasem na dywanik kłade jak nie chce mi się sprzątać z pralki haha.

najbezpieczniej na podłodze. rozkładam duzy ręcznik i moze tam leżeć poki się nie ogarnę hahha

Adi miał być dziś szczepiony, ale jak poszliśmy na szczepienie, to powiedzieliśmy pielęgniarce szczepiącej o tym artykule i o tym który podała Ayni. Ona ma to sprawdzić i za tydzień ma nam powiedzieć czego się dowiedziała. Bałam się dziś go szczepić. Tym bardziej że na pudełku szczepionki było napisane Infanrix Hexa :baffled::szok:

to napisz nam czego sie dowiedzialas. bardzo bym byla wdzieczna.

Dziewczyny jak dbacie o zęby/dziąsła dziecka?
Przecieracie gazą z wodą/rumiankiem? dziąsła?
Jak często?
A jak już ząbek wyjdzie, to co wtedy robicie?

Dziewczyny jak dbacie o zęby/dziąsła dziecka?
Przecieracie gazą z wodą/rumiankiem? dziąsła?
Jak często?
A jak już ząbek wyjdzie, to co wtedy robicie?

czytalam w jakims poradniku zeby buziaka w srodku oczyszczac z resztek jedzenia wlasnie zmoczona gaza/gazikiem. a jak zabek juz jest to nie wiem ale chyba mozna taka szczoteczka nakladana na palec. nie pamietam jak mama z bratem robila a nie bede dzwonic i sie pytac.

Future i inne zainteresowane szczepionkami jak rozmawiałam z tą moją znajomą panią pielęgniarką to sprawa wygląda następująco: szczepionka 5 w 1 różni się tym od 6 w 1 że w tej pierwszej szczepionce wzwB jest oddzielnie podawana dziecku. I pani pielęgniarka powiedziała że skoro pierwsze szczepienie było 6 w 1 to drugie i trzecie może być 5 w 1 mianowicie dlatego że dziecko w późniejszym wieku dostanie szczepienie wzw B oddzielnie i teraz nie ma sensu faszerować tego dzieciaczka szczepionkami 6 w 1 bo dostanie dużą dawkę tego wzw B a nie ma wcale takiej potrzeby. Ona pracuję w przychodni na co dzień szczepi dzieci i rodzice dostają taką info że jeżeli pierwsze jest 6 w 1 to kolejne żeby szczepili 5 w 1 i tak robią. Więc uważam że skoro mówi tak pielęgniarka która na co dzień szczepi dzieci to chyba wie co robi. Takie jest moje zdanie. Ja teraz jak będę szła na szczepienie w następny wtorek z Julianem to wezmę 5 w 1 już bez wzwB bo nie ma takiej potrzeby. Mam nadzieję że pomogłam :-)

a ja wyrodna matka jestem i dziecku nie prasuję
choć tetrę tak bo ona jakaś taka strasznie wygnieciona i szorstka

młodą wysypało na buźce, a jutro szczepienia

reklama
Ja też już dawno nie prasuje, jedynie właśnie tetre.
Ja szczepić dalej będę..aczkolwiek też mam stracholca..My szczepimy 5w1 od początku i jak na razie mały wszystko ok znosi i mam nadzieje ze dalej tak będzie..

Do góry