reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

nasza starszaczka nie ogladala wogole bajek gdzies do roku. sporadycznie teletubisie jak chcielismy sobie rano jeszcze pospac. teraz nieco wiecej, ale to jest okolo 20 minut dziennie. ale i tak nie codziennie.4-5 dni w tygodniu. wole z nia spiewac, tanczyc, pokazuje jej zwierzaczki, piosenki w necie. ale teraz nie mam tyle czasu wiec czasem siedzi i i oglada sama.

reklama
Rybo Też byłam ambnitna w kwestii czytania bajek, ale mój Mały nie da mi dokończyć nawet zdania i już przewraca stronę, bo nie może się doczekać kiedy skończę i przekręcę:-D Jak był mniejszy to mu czytałam, a teraz tylko oglądamy obrazki i rozmawiamy o tym co jest narysowane...inaczej nie da rady :tak:

Fasolka bo wczoraj za cicho było i dzisiaj wszystkie na raz :-D

Merlin ja też uważam, że Twój synio się dobrze rozwija, daj mu po prostu więcej czasu i nie stresuj się niepotrzebnie:tak:

Future właśnie o ten czas chodzi...ja też wolałabym bawić się z Wojtkiem cały dzień...ale nie da rady, teraz też biegam z kuchni do pokoju bo obiad mi się kończy gotować, Młoda śpi w Wojtek sam się bawi :)

Ostatnia edycja:
jeny skąd te maluchy są takie pyskate, moja przychodzi z przedszkola, mowie do niej jejku ale masz bluzę wymazana farbkami na co ona,masz vanish tam w słoiku :rofl2:

bebe my to z tymi naszymi starszakami to na jednym wózku jedziemy ja mam o tyle dobrze, ze moja Gwiazda ma przedszkole od pn do czw od 7.30 do 12.30
Future zgadzam się z Tobą w 100% co do gazety Dziecko, ja tez ja kupuje, jest tania kosztuje coś ponad 1zli jak większość gazet tego typu na rynku nie jest napisana w stylu masz problem? tylko ten specyfik i tylko tej firmy Ci pomoże :-p
fasolka mnie tez dzieci na pewno szybko przerosną przy moim 150cm wzrostu u mnie w rodzinie tez tak było mama, tata mali a siostra i brat pod 2m śmiesznie to wyglądała jak mama na coś na nich pyskowała a oni na nią z góry patrzeli heh a ja tez 150cm

egh.. wybieram sie do lekarza...juz drugi raz ok. 38'c.. (stan podgoraczkowy),ale jesli to jakas bakteria to nie ma co zwlekac).. oby tylko nie powiedzieli mi,ze to po szczepionce (tydzien temu) ,bo osiwieje... chcialabym znalezc lekarza z pasja,a nie takiego,ktory ni slucha i traktuje przedmiotowo ludzi... dam znac pozniej...

Dzięki dziewczyny na pewno macie racje jakoś tak sie chyba zagalopowałam ze tyle potrafi a tej głowy do przodu to nie podniesie :tak:poczekamy jeszcze cierpliwie :zawstydzona/y: tak dla sprostowania nie sadzam go tak dosłownie tylko on tak leży jak w foteliku samochodowym czyli w takiej pozycji trochę zgiętej bo wcześniej cały czas na płasko go trzymałam.

A ja mam dobry sposób na bajki ... są fajne bajki na płytach oprawione muzyką która przyciąga uwagę dziecka. My mamy wierszyki Brzechwy jako piosenki i na prawdę mały lubi jak włączam tą płytę. Takie płyty można puszczać kiedy dziecko się bawi a w tel lecą opowieści i muzyka dzięki temu trochę bawi się trochę słucha :-D

ktos mi podmienil dziecia - on spi juz prawie 9h w nocy, od 23 do 8 z kawalkiem mleko i znowu spi - to normalne? albo spioch po mamie :D

co do rozwoju to zrobil postepy - odkryl ze ma nozki ;) i kopie jakby sie koniny najadl. albo sie za nie lapie co chwila lub unosi do gory :) i gada i smieje sie az czasem sie krztusi ta radoscia no przeslodki ale jak zaczyna drzec papke to juz nie jest przeslodki :p

a ja malemu pozwalam tv czasem ogladac bo jak nie to i tak wykreca glowke by spojrzec to wole juz mu dac chwilke spojrzec i jest spokoj. ale jaja dzis byly malz kupil karuzelke i zamontowana klade Oliwka nakrecam mu ja i tylko melodyjka zaczela a ten juz w ryk :p:p super 90zl w bloto...

Ryba daj spokoj ze swoja surowoscia pogladow i takim samym wyrazaniem zdania. kazdy ma swoje zdanie i poglady ale nie powinnas kazdego atakowac ze ma odmienne zdanie no prosze Cie. i uwierz ze dla chwili spokoju zrobisz wszystko lacznie ze sprzedaniem dziecia :p no juz juz ciii :*
Taycia oj zdrowka duuuuuzo
Future potrzebuje Twojej rady: moze masz pomysl czemu dziec zaczyna sie rzucac jak konczy butle? dodam ze zmiana mleka nie wchodzi w ogole w gre bo inaczej zarzyga mi cale mieszkanie...
Tygrysku szkoda ze nie mieszkasz blizej chetnie bym sobie z Toba posiedziala jak chlopy w pracy :)

Oliwek dalej ma katar i kaszle idziemy w czwartek na kontrol czy szczepienie bedzie mozliwe. a w piatek usg przezciemiaczkowe... ja w ogole mam wrazenie ze z dzieciem nie wychodze od lekarza...

reklama
Tygrysek i to się sprawdza? nie psuje się? przyznam, że cena niezła. ja kupowałam w aptece, jakos ze 3-4 lata temu i dałam 300zł. ale inny niz ten. chociaż pewnie w zastosowaniu to to samo.

martusia moj jak się zaczyna rzucać, to dorabiam 30tke mleka. pomaga ;) albo czasami ma duzo bąbelków i go boli, i jak zdrowo beknie, to prrzestaje płakac :-D

a co do spania to moj dzisiaj 8 przespał. jupiiiiii
a ile ci zjada na noc? i jakie masz mleko? moj je 150. ale ze 2 razy zdarzylo się, ze dorabiałam, czyli 180ml.

Ostatnia edycja:
Do góry