reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Merlin ja takie bajki wiersze rymowanki i przerozne piosenki na płytach mam po starszych, były przy gazetach typu dziecko mamo to ja .Moi bardzo lubili słuchac własnie jak sie bawili :-) małej tez puszczam i jej ulubiona tz taka na ktora reaguje;-):-p tz zamiera na poczatku robi wielkie oczy jest wesoły autobus ktory czyta P.Fronczewski polubiła chyba jaego głos:-D:-D

reklama
Tygrysek i to się sprawdza? nie psuje się? przyznam, że cena niezła. ja kupowałam w aptece, jakos ze 3-4 lata temu i dałam 300zł. ale inny niz ten. chociaż pewnie w zastosowaniu to to samo.

martusia moj jak się zaczyna rzucać, to dorabiam 30tke mleka. pomaga ;) albo czasami ma duzo bąbelków i go boli, i jak zdrowo beknie, to prrzestaje płakac :-D

a co do spania to moj dzisiaj 8 przespał. jupiiiiii
a ile ci zjada na noc? i jakie masz mleko? moj je 150. ale ze 2 razy zdarzylo się, ze dorabiałam, czyli 180ml.

w dzien je 130ml. na noc daje mu 150ml. i je bebilon ar na ulewanie i nie moge go zmienic. babelkow nie ma bo odstac 7-8minut musi. juz na stale dawac mu 150ml? nie za duzo chyba. ale tez pare razy calkiem spokojnie zjadl swoja porcje i nie bylo cyrku.

martusia no szkoda, ze tak daleko, pozostaje net, heh dobre z ta karuzela, mój tez się boi jednej zabawki, zdrówka
future sprawdza się, dwie rodziny z niego korzystają

mój jaś dziś zrobił postepy zaczyna machac w gorze nozkami i pierwszy raz uslyszalam jak smieje sie na glos, przeslodkie

Martusia-jak starcza mu tyle co dajesz to na siłę nie zwiększaj. Na mm jednak łatwiej dziecia utuczyć,więc trzeba rozważnie zwiększać porcje.
Mój Kac zjada na noc czasem 240ml, a i tak nocy nie prześpi....maksymalnie 4h a w nocy zjada jeszcze 200-220ml na dwa razy.

Merlin- prywatnie chodzimy. Płacę 30zł na 30min ćwiczeń.
I dziś było sporo mniej płaczu...ufff.

Kac też czasem ogląda tv-jak chcę spokojnie zjeść albo iść do łazienki i niczym innym nie mogę go zainteresować.

Ja zaraz przechyle karmi-dalszy ciąg walki o laktacje. Jak długo jeszcze? :confused2:

nie nie ja mu nie zwiekszam na sile w ogole nic na sile z nim nie robie ;). tylko na noc dostaje 150ml (to z rady stokrotki jak napisala ze jej maly tyle przesypia postanowilam sprobowac ;)) co do wagi to on raczej waga piorkowa albo kogucia a ciezka jak ma w pampersie nasikane duzo :p

no ja nie mam juz pomyslu co to moze byc. a na wizyte w poradni laktacyjnej narazie nie mam funduszy.

swieta coraz blizej powinno sie byc i zyc w zgodzie a tu klops zanosi sie raczej na rozwod chyba ze sie druga polowa naprawi. dobrze ze chociaz milosc dziecia jest bezwarunkowa...

reklama
Taycia mieszkam w Dublinie a ty?
Martusia Oby tylko na karuzele tak reagował :tak:Córeczka mojego kuzyna bała się każdej muzycznej zabawki:/ Wszystko co piszczało, grało powodowało płacz:baffled: Moja tez krzyczy i wierci się podczas jedzenia. Już nie mam pomysłu na to co jej może być!

Do góry