reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Ayni nie dyskutuje z Toba bo musiałabym zejśc na Twoj poziom, a wolę tego uniknąć... Powiem tylko, że nigdy nie wyrazilam się w tak niekulturalny sposob jak Ty.

reklama
Tygrysku nie musisz się tłumaczyć :) Twoje dzieci i ty wiesz najlepiej jak się nimi zajmować i co jest dla nich dobre:tak: No normalnie jak przeczytała twojego posta do palmy to się uśmiałam, ja identycznie mam z moja małą:-D:-D:-D

Ryba tu nie chodzi o brak kultury ale delikatna to ty nie jesteś! Zauważyłam że dość często wypowiadasz swoje zdanie w taki surowy sposób, najczęściej udzielasz się wtedy gdy trzeba coś skrytykować a najlepiej inne matki jakie to one za złe i szkodzą swoim dzieciom. Jesteśmy tutaj na forum po to żeby się wspierać dobrymi radami z których ktoś skorzysta bądź nie. A krytykowanie matek jak wychowują swoje dzieci jest co najmniej nie na miejscu!!! Bo nikt nie będzie mi się wpierniczał w wychowanie mojego dziecka!! Koniec tematu.

Idziemy na spacerek:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tv tak szkodzi ale też pozwalam niekiedy zerknąć Marcelkowi...no moje dwa starszaki to bajki ogladają MINI MINI w końcu to dla nich jest a też nie siedza cały dzień a mają tylko swoje bajki wybrane :)

kasieq no wiem wiem, ze nie muszę się tłumaczyć ale ja się zaraz stresuje jak ktoś coś pisze negatywnego co się mnie może tyczyć i zaczynam sobie wmawiać, ze jestem złą matka etc.

jako były moderator powołując się na 7pkt regulaminu forum wrześniówek proszę o wyciszenie emocji :-p

7. Szanujemy innych użytkowników. Niedopuszczalne jest wyśmiewanie i obrażanie innych.

Ostatnia edycja:
Merlin, Verita - nie czytajcie tych durmych książek. nie ma po co. same najlepiej odgdniecie swoje dziecko. tylko do tego potrzeba trochę czasu. ale ja i tak sądzę, ze to co najtrudniejsze, czyli 3 miesiace juz za nami. prawie u wszystkich. teraz juz dzieci się robią takie człowiekowate ;) i bedą współgrać z mamami ;)
za to polecam dobrą książkę dla siebie w kąpieli. dla siebie SIEBIE SIEBIE....

Trochę sie z Tobą nie zgodzę Ty masz doświadczenie z dziećmi, chyba nawet wyksztalcenie. Dla mnie dziecko to coś nowego :-D ja nie miałam w rodzinie bliskiej styczności z maluchami i żadnego doświadczenia jak podchodzić do dziecka. Zgadzam sie z Tobą ze zawsze trzeba słuchac siebie i dziecka ale w książkach są rady, porady, pomysły a już od nas zalezy co użyjemy i jak uzyjemy i czy nam się przyda. Jestem zwolennikiem czytania aby mieć szerszy pogląd.

Witam zimowo! Biało się zrobiło. My na 12 idziemy na masaż-mój czołg będzie się przedzierał przez świeży śnieg. Teraz Kacper zbiera siły- na masażu się umęczy, bo przecież jak zwykle będzie ryk :confused2:
mowy.

U nas też biało ja już odśnieżałam dach :-D na masarze chodzicie prywatnie czy państwowo ?

Już którys raz czytam tu o ogladaniu tv przez Wasze maluszki. Naprawde pozwalacie takim małym szkrabom oglądac tv? Po co? Przecież dla nich to nic dobrego, a wrecz szkodliwego.
Taycia a próbowałas inhalacji z soli fizjologicznej?

Uważam że bajki są rozwijające i są waznym elementem w życiu dziecka. Budzi się kreatywność, fantazja, chęć zabawy, ale i dzieci się ucza dobrych i zlych zachowań, nowych słów. Nie sadzam dziecka specjalnie przed tv ale czasem jest tak ze z mężem chciałabym obejrzeć film lub wiadomości a Krzyś nie śpi i zebyśmy się nie stali niewolnikami jakiegoś systemu oglądamy przy nim czasem popatrzy w tv czasem zajmie się grzechotkami na macie bo jak oglądamy coś staram sie mu znaleźć jakieś zajęcie. Nie zawsze to się daje ale też jak dziewczyny piszą ... niestety czasem dla świętego spokoju w pewnym wieku to działa zeby po prostu zatrzymac dziecko. Dla dzieci z adhd są wskazane bajki - oczywiście są to specjalne bajki ktore "zatrzymują dziecko" .

ja tez ja czytam,zostało mi 50str do konca...i jak dla mnie to skorzystałam z niektorych rad... troszke zrozumialam wiecej:-) udało mi sie,że od 5 dni mały w ciagu dnia jak ma drzemke spi w lozeczku i sam zasypia marudzi wiadomo ale zasnie i spokojnie godzinke spi:-) wyłapuje wczesniej,że juz jest pora na niego, daje cyca i odkladam do lozeczka. Szkoda,że rady co do tego,żeby spal wiecej w nocy nieskutkuja:-D

ooo widze,że nie ja jedna:-D mi tez sie marzy pospac:-Dtak 4 godzinki ciagiem bym nie narzekala:-Dja nie wierze,że kiedys to nastapi ale tez czekam na to,że moze faktycznie kaszka na noc pomoze takze jeszcze miesiac i probuje:-Ddaj znac czy u Was sie sprawdzi... ale nie mam co narzekac, dobrze,że raz dwa mi zasypia na noc i jak sie przebudzi na cyca...ale jak widze,że godz temu jadl i znow chce to masakra, tym bardziej,że czasem tylko ciamka!! i bron boze go tylko poglaskac:-Dczy wepchac smoka!! no nic pozyjemy zobaczymy

Moj tez sie zmienil ostatnio...taki fajniutki, silny, i gada i gada ja pierdziele!! oczy tylko otworzy i koniec:-D:-D a mezu mowi,że on biedny bedzie dwie gaduly w domu:-D

ja tam nic w tym złego nie widze, ja specjalnie mojego nie daje zeby ogladal ale tez nie wyl specjalnie tv bo on nie moze ogladac, jak chce to sobie niech patrzy

Martusia sliczne obrazki,piekne słowa!!

Zawsze myslałam,że ciezko bedzie zrzucic kg po ciazy tym bardziej,że ja przytyłam bardzooo duzooo ale nieprawda,jeszcze 5kg i mam swoja wage. Ale wlasnie ten brzuch! ten flak!! cwicze,smaruje i nic!! brak slow!!:-( masakraaa ja normalnie na basen juz nigdy nie pojde!!

Biore sie w koncu za mycie okien!!! a potem za ubieranie choinki. Mały taki kochany,że daje mamusi porobic:-)

No widzisz a tyle się martwilaś cieszę się że książka pomogła zobaczysz z czasem i nocki bedą lepiej wyglądac ja tam wierze że przyjdzie taka magiczna noc :tak: U nas nocki i usypianie trudniejsze podczas skoków rozwojowych wtedy wszycy sie męczymy no ale mijają i wszystko jest ok.

Dziewczyny trochę się martwię Krzysiem on w ogole nie che sie dźwigac do przodu :-(nie wykazuje tez tym zainteresowania wręcz jak śpi to leży dosyc mocno wygięty do tyłu :-( ślicznie radzi sobie na brzuszku głowę trzyma mocno i kreci nią na wszystkie boki i nóżkami chce sie odpychac do pełzania, obraca się ostatnio wokół własnej osi jak leży na pleckach i wczoraj przewrócił sie zpleckówna brzuszek :tak:. Codziennie ćwiczymy z tych filmików co tam sobie wstawiałyśmy ale on nie chce sie do przodu podnosic :-(Zaczęłam go bardziej "sadzać" np w huśtawce już jest taki jak w foteliku samochodowym taki bardziej zgięty jak leży na pleckach to podkladam mu taka specjalna poduszkę żeby mial glowe podniesioną no ale nie widzę poprawy. Boję się ze ma to napięcie bo jak o tym czytalam to wszytsko na to wskazuje tylko ze nasza pediatra i neuolog powiedzialy ze on ma jeszcze czas na podnoszenie sie ale mnie martwi to wyginanie się. Nie wiem za bardzo co zrobić :confused:

taycia ja zaraz poszukam jak się nazywa ten inhalator co my mamy
Merlin dzięki za Twój post o bajkach, co do "siadania" to mój zachowuje się identycznie, tez się wygina do tylu, byłam u lekarza na razie nic nie stwierdził kazał kontrolować, powiem Ci tak wg mnie nie powinno się dziecka sadzać ani kompletnie nic przyspieszać dziecko samo do tego dojdzie,

Merlin daj mu czas :) Mój Mały tez jeszcze nie podnosi główki do góry w pozycji na pleckach, za to na brzuszku robi to świetnie, jak go nosimy to także super trzyma głowę. Ale do siadania to się nie bierze jeszcze. Nie sadzaj go lepiej, bo to raczej może nie posluzyc jego kregosłupowi, ja jestem zwolenniczką tezy, że na wszystko przyjdzie czas i że kazde dziecko w swoim czasie robi wszystkie postepy. Czekam wiec cierpliwie az będzie gotowy i zacznie główke na pleckach podnosić :)

reklama
MERLIN mój to ledwo co podniesie główkę leząc na brzuszku a twój ładnie to robi jak i obraca sie także mysle że to nie ejst napięcie a do podnoszenia ma czas :)
TAYCIA ja mam ten i sobie chwale bynajmniej porównując do szwagierki inhalatora(miałam stycznosć tylko z jej)to o wiele bardzie wole ten mój

! INHALATOR TŁOKOWY ROSSMAX NOWOŚĆ SUPER CENA (2683754967) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Przy okazji można poczytać opinie z którymi się zgadzam :)

[url]http://cokupic.pl/produkt/INHALATOR-ROSSMAX-ComNeb-NA-100

[/URL]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry