reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Merlin - ja uwielbiam najrozniejsze poradniki... wyszukuje wszystkich artykulow odnosnie dzieciakow,bo uwielbiam sie 'douczac' w sprawach macierzynstwa i dla mnie to nie sa bzdury...zawsze z jakiegos poradnika wyniose cos nowego :tak:wiec podzielam twoje zdanie :-)

Patrysia - a jak dziala ten smoczek? i czy Starszaki daja sobie zakladac ta maseczke?

reklama
U mnie z bajkami tak jak u Ciebie Tygrysku...Wojtek to żywe srebro i jak Marcelina śpi to muszę go czymś zająć, a nie zawsze mam czas żeby się z nim bawić :sorry: Zresztą tez gdzieś już o tym pisałam... Zresztą mi już i tak ręce z opadają, bo to takie rozkrzyczane dziecko, że już nie wiem jak go zająć...a obiad, pranie, prasowanie i tysiąc innych spraw somo się nie załatwi niestety. K od rana do wieczora w pracy, a ja z dziećmi cały dzień (Wojtek nie chodzi do przedszkola jeszcze, a żłobka u nas nie ma). Zresztą te bajki przystosowane są dla takich małych dzieci...no i nie ogląda ich cały dzień...

Ciśnie mi się na usta, że pożyjemy zobaczymy, czy Twoje dzieci nie będą bajek oglądały Rybo, ale zaraz odpiszesz, że się wymądrzam bo mam więcej niż jedno dziecko, ale powiem Ci, że z czasem człowiek nabiera pokory...No ale życzę Ci żebyś wytrwała w swoich postanowieniach dotyczących wychowywania dzieci :-)

Lecę wieszać firanki, właśnie pomyłam okna :tak:

Oj,jaka ja bylam przeciwna bajkom... hahah... moje dziecko tv nie bedzie ogladalo...guzik prawda :tak: moj Starszak oglada bajki...za dlugo co prawda skupic sie nie moze,ale tanczy sobie na Baby Jake (takiej fajnej bajce) i ma frajde... a bylam twarda,ze TV mowie nie ... zycie sobie i ja sobie :-D :-D wszystko dobre byle z umiarem :sorry:

Merlin pewnie masz rację, że i moje wykształcenie i to, ze mam dziecko mi bardzo pomogło. a powiem ci, ze prenumerowąłam sobie gazete DZIECKO i wiele się zniej nauczyłam (przy pierwszym dziecku). pozniej zaczełam kupować mamo to ja i zwróciłam owagę na infantylność artukułów i wszelakich wypowiedzi. a miałam kiedys taką książkę, 9 miesiecy ciązy i pierwszy rok zycia dziecka - kompletne bzdury,
dlategio polecam gazete Dziecko, a jesli ktoś ma ochote, mogę oddać moj stos z zesżłego roku ;)))

ale się naczyta lam na wątku jedzeniowym...

mam nadzieje, ze nikt się nie obraził i bedą tu wszystkie mamy???

Ja miałam tak samo, ale postanowiłam się aż tak nie stresować tym i nie traktować tego jako porażkę, zresztą mój synek wiele moich poglądów zweryfikował :-D W pewnym momencie człowiek po prostu się poddaje...cóż pewnie to ja taka słaba jestem... Czuję, że jeszcze duuuużo przede mną ;-)

TAYCIA smoczek jak smoczek ciumka sobie a noskiem wdycha to co z niego wyparowuje

Tak on wyglada i przez ten otwór wylatuje ta para inhalacyjna

150_150_productGfx_bbb5d9aefe038b2d9aec20cecb94bd90.jpg

A starszaki tak zakładają śmiało :)młodszemu mówię ze bedzie wygladac jak dinozaur(fan dinozaura jak starszak)i nie ma problemu w ogóle one sa miekkie te maski i tak sobie siedzą ogladając bajki np. i wdychają:)

Bebe85 oczywiście że moje dziecko będzie oglądac bajki, ale za dłuuuugi czas, teraz jeszcze nie. Niektore bajki sa bardzo mądre i uczą. Nigdzie nie napisałam, ze moje dziecko nie będzie ogladac bajek, ale oczywiscie z umiarem, krótko i tylko bajki wartosciowe. A propos bajek to przede wszsytkim zamierzamy je małemu czytać, już zreszta czasami czytam mu wierszyki brzechwy, kiedy ma ochotę słuchac :)

co do inhalatora, to my mamy taki z maseczką, inhalacje robilismy tylko i wyłącznie na spiocha, bo inaczej by nie pozwolił :)

reklama
O matko alescie sie dzis rozpisały laseczki:-)
Dorotke zapisałam do dentysty idziemy w piatek ,kolejka:-p
Co do Tv młoda jest z nami w pokoju i czasami zerknie ,starszym jak byli mali pozwalałam ogladac bajki ale to ja wybierałam bajki czyli mini mini i tp My juz po spacerku teraz obiadek robie bo moje głodomorrryyyy zaraz ze szkoły w padna (szczegolnie ten wiekszy) moje starsze dziecie mnie przerosło juz:szok: :-p :-D
Merlin jak czytam to twoj mały duzo potrafi juz ruchowo moja jeszcze tyle nie załapała wiec nie martw sie bo napewno wsio ok ...

Do góry