reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Dobrryyyyy :0

U nas super nocka, A obudzil sie o 7.50 i cos tam sobie gadal, ze sie stesknilam to weszlam do jego pokoiku a jak on mnie zobaczyl to az nozki z radosci uniosl i sie smial moj skoczek maly.

Dodatkowo zauwazylam, ze A to juz by chetnie sie bral za siadanie na swoj sposob. Jak go posadzilam na sobie i zlapal raczkami mnie za paluchy i ciagnie ta glowke i plecy do przodu :szok: :-D z lezacej pozycji jak sie pociagnie za lapki to tak srednio mu wychodzi, bo co prawda wklada w to sile i sie podnosi, ale w polowie mu juz nie starcza :D

Doloress a co ty, nie tesknilabys za forum ?

Patrysia wspolczuje, mam nadzieje, ze wam szybko przejdzie i troszku odpoczniesz , wysylam dobre fluidy.

A ja wam powiem, ze jakos nie zupelnie sie sobie podobam, wkurza mnie, ze na zadna diete sobie nie moge pozwolic, bo karmie, z cwiczeniami tez kiepsko nie wiem za co mam sie zabrac na poczatek. Troche sie dzis odkrzaczam, tj pomalowalam paznockie i biore sie za brwi moze jeszcze sie szarpne na wlosy, ale brzuch mam straszny, no jak ciazowy w 20 tyg :/

za to cejrowski poprawil mi dzis humor :

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2JhaJZxmQ84

reklama
Już którys raz czytam tu o ogladaniu tv przez Wasze maluszki. Naprawde pozwalacie takim małym szkrabom oglądac tv? Po co? Przecież dla nich to nic dobrego, a wrecz szkodliwego.
Taycia a próbowałas inhalacji z soli fizjologicznej?

Ooooooo niektorzy to naprawde nie maja swoich problemow :eek:

Naprawde niedobrze sie robi jak czytam wywody o szkodliwosci tego czy tamtego, nie wiem czy to jakas misja ?

Przeciez kazdy ma swoj rozum ! Zamiast prawic moraly wszystkim w kolo jak idealnie wychowac dziecko, moze lepiej zajac sie soba i "doskonaleniem" swojego "idealnego" rodzicielstwa?

:eek::sorry: Biedne dziecko.

Palma moje też 60ml czasem 90ml zje i marudzi wygina się, płacze - ostatnio ryczała 15 minut, darła się w wniebogłosy a innym razem spokojnie wszamie 120ml :eek: W ataku paniki pomyślałam nawet że to może refluks bo do tego wszystkiego jeszcze zaczęła ulewać. Karmie ją w sypialni, bo dźwięki i obrazy migające w TV w salonie ja rozpraszają, musi mieć spokój podczas jedzenia , lulam ją delikatnie i mówię ciiiiiii i przez to zdarza się że mi zasypia:tak:
Verita Ja często zaglądam do tej książki, dzięki niej Lenka zasypia sama, ale dzieci są różne niektóre potrzebująca czasu na zmiany - tydzień, dwa i więcej- potrzeba cierpliwości i wytrwałości.
Axa miłego pobytu w PL:tak::-) my lecimy dopiero 15 stycznia bo F nie dostał wolnego na świeta:/
Polisia może to skok?
Fasolka Śliczna córa:tak: Mam 3 zęby mądrości które wyszły tylko w połowie:/ ale bez pomocy lekarza. Poszłabym do dentysty żeby sobie ulżyć gdyby mnie tak mocno bolało jak Twoją.
Taycia ja bym poszła do lekarza bo maleństwo jeśli wirusa ma to sobie poradzi bez leków (ewentualnie coś na obniżenie gorączki jeśli jest za wysoka) ale jeśli złapie bakterie to wtedy trzeba antybiotyk.
Patrysia zdrówka
Tygrysku my chyba mamy identyczne dzieci:tak::-D:-D i tak samo z nimi postępujemy:-D:-D:-D
Ryba każda z nas wie że to szkodliwe:wściekła/y: ale jak nie możesz iść nawet do toalety bez dziecka na rękach (trochę to nie higieniczne) a uspokaja się tylko przed TV to nie ma się wyjścia! Przecież dzieć nie leży tak cały dzień gapiąc się w ekran!
Ayni moja to samo robi jak leży w huśtawce albo w foteliku do przodu łepek ciągnie, próbuje się przechylić żeby usiąść i nerwa dostaje bo pasali przypięta:-D

Uciekam bo mała się obudziła i czas na spacer się wybrać:)

Zdrówka wszystkim potrzebującym!!!
Miłego Dnia!

ayni u mnie tez taki brzuch wrrr bez gaci wyszczuplających się za próg nie ruszam,
ryba co do bajek to ja pisałam o mojej starszej Corce, co do malucha to specjalnie mu tv nie włączam ale jak zerknie bo akurat jest w tym samym pokoju to moim zdaniem tez nie tragedia
kasieq no dokładnie to samo napisałyśmy hih

Ostatnia edycja:
Ayni Z tak chamską odpowiedzią w moim kierunku to jeszcze się na żadnym forum nie spotkałam... Troche kultury.
To nie było złośliwe pytanie, po prostu się zdziwilam i tyle. Ale widze, że tu już nic nie mozna napisac poza przytakiwaniem na wszystko i głaskaniem się nawzajem... chyba nie o to chodzi na forum, tylko o dyskusje i wymianę zdań prawda? Nie trzeba innego zdania traktowac jako atak na siebie.
Pozostałym dziękuje za normalna odpowiedź :)

Nie pisze ale czytam was prawie regularnie.
Wlasnie dorwalam sie do ksiazki "Jezyk Niemowlakow"T. H. Zeby to takie proste bylo jak ona pisze do tego chyba przereklamowana ta ksiazka. Jak narazie moje dziecko sie nie stosuje do rad zawartych :-D a mnie serce boli i kregoslup.
Podziwiam Was ze macie czas nie tylko na czytanie ale i pisanie na watku,ja sie zabieram od 3 dni zeby napisac i zawsze cos.
W czwartek przylatuja tesciowie a ja jestem w srodku zamieszania, ze spiacym dzieckiem na reku :tak:

ja tez ja czytam,zostało mi 50str do konca...i jak dla mnie to skorzystałam z niektorych rad... troszke zrozumialam wiecej:-) udało mi sie,że od 5 dni mały w ciagu dnia jak ma drzemke spi w lozeczku i sam zasypia marudzi wiadomo ale zasnie i spokojnie godzinke spi:-) wyłapuje wczesniej,że juz jest pora na niego, daje cyca i odkladam do lozeczka. Szkoda,że rady co do tego,żeby spal wiecej w nocy nieskutkuja:-D

Boszsz....czy ten mój Gamoń kiedyś prześpi całą noc? Albo chociaż ze 4-5h ciągiem? Idzie spać o 21, o 24 już jedzonko, o 3 laktator i 3.30 jedzonko Kacka. Do tego dziś po tym jedzeniu o 3 nie chciał zasnąć... zmęczona jestem. Może jak mnie mu kaszkę niedługo na noc zacznę podawać to będzie szansa to przespaną noc. Mój Mały Łakomczuszek..... Ne ma tragedii-jest o niebo lepiej niż było i się cieszę, ale o przespanej nocy nie ma mowy.

ooo widze,że nie ja jedna:-D mi tez sie marzy pospac:-Dtak 4 godzinki ciagiem bym nie narzekala:-Dja nie wierze,że kiedys to nastapi ale tez czekam na to,że moze faktycznie kaszka na noc pomoze takze jeszcze miesiac i probuje:-Ddaj znac czy u Was sie sprawdzi... ale nie mam co narzekac, dobrze,że raz dwa mi zasypia na noc i jak sie przebudzi na cyca...ale jak widze,że godz temu jadl i znow chce to masakra, tym bardziej,że czasem tylko ciamka!! i bron boze go tylko poglaskac:-Dczy wepchac smoka!! no nic pozyjemy zobaczymy

Moj tez sie zmienil ostatnio...taki fajniutki, silny, i gada i gada ja pierdziele!! oczy tylko otworzy i koniec:-D:-D a mezu mowi,że on biedny bedzie dwie gaduly w domu:-D

Już którys raz czytam tu o ogladaniu tv przez Wasze maluszki. Naprawde pozwalacie takim małym szkrabom oglądac tv? Po co? Przecież dla nich to nic dobrego, a wrecz szkodliwego.
Taycia a próbowałas inhalacji z soli fizjologicznej?

ja tam nic w tym złego nie widze, ja specjalnie mojego nie daje zeby ogladal ale tez nie wyl specjalnie tv bo on nie moze ogladac, jak chce to sobie niech patrzy

Martusia sliczne obrazki,piekne słowa!!

Zawsze myslałam,że ciezko bedzie zrzucic kg po ciazy tym bardziej,że ja przytyłam bardzooo duzooo ale nieprawda,jeszcze 5kg i mam swoja wage. Ale wlasnie ten brzuch! ten flak!! cwicze,smaruje i nic!! brak slow!!:-( masakraaa ja normalnie na basen juz nigdy nie pojde!!

Biore sie w koncu za mycie okien!!! a potem za ubieranie choinki. Mały taki kochany,że daje mamusi porobic:-)

No wlasnie problem lezy w tym, ze ty kazdego chcesz pouczac, Twoje wypowiedzi ce****a sie brakiem kultury ilekrotnie czytam to az mi sie noz w kieszeni otwiera, nie wiem co trzeba miec w glowie zeby myslec, ze sie pozjadalo wszystkie rozumy i pouczac wszystkie matki ZE ROBIA ZLE
Ty to chyba empatii za grosz nie masz... :baffled:

Mozna wyrazic swoje zdanie w kulturalny, mily dla innych sposob a nie takie przemadrzanie sie , jakbys Ameryke odkryla stwierdzeniem, ze TV jest szkodliwa dla dzieci, czy tez na jakikolwiek inny temat. No po prostu MASAKRA! Szkoda czasu na polemizowanie z Pania Alfa & Omega...

Wole sie zajac dzieckiem :tak:

Tygrysek - nie mam inhalatora :-(
Ryba - probuje mu robic inhalacje z rumianku, sol mam do zakrapiania oczka (bo nadal mamy zapalenie spojowek) i do noska. Teraz odciagnelam mleka i dam mu strzykawka do noska.. moze to troszke pomoze :eek:
Kasieq - mam kropelki na oczka ,ktore powinno stosowac sie tydzien...dzisiaj zaczyna sie 3 dzien od kiedy Mikus je bierze. Jesli do czwartku nadal bedzie mial stany podgoraczkowe lub oczko nadal bedzie ropialo (lekarze tutaj i tak zbagatelizuja katar) to pojde jeszcze przed swietami do lekarza,bo moze bedzie musial dostac inny lek z antybiotykiem... obysmy tylko nie jechali do szpitala,bo oni raczej malych dzieci leczyc nie chca i wysylaja do szpitala,a tam nie chce juz wracac :-:)-(

reklama
miałam kiedyś do czynienia z rodzina gdzie mama wyłączała tv jak dziecko wchodziło do pokoju nawet jak coś oglądała, ja mam 40m mieszkanko, dwa pokoje, przedpokój z aneksem kuchennym i łazienkę, w obydwu pokojach stoją tv, i są włączone bez względu na to czy Jaś jest akurat w jakimś z pokoi, przez pierwsze dwa m-ce odwracałam go tyłem do tv ale teraz już jest tak sprytny, ze wykręca tak główkę żeby widzieć, wiec już wole żeby leżał normalnie niż żeby się wykrzywiał w stronę tv, ale specjalnie przed tv go nie kładę, a jeśli bym starszej nie włączała bajek to bym zwariowała bo ona non stop skacze, biega i krzyczy, nie jest w stanie usiąść na miejscu,tylko bajki troszkę ja wciągają, mały w ogóle nie miałby szansy się zdrzemnąć w ciągu dnia, oczywiście nie puszczam głupawych bajek tylko edukacyjne i mala sporo się z nich uczy

taycia tak inhalator to dość spory wydatek ale bardzo przydatny dla wszystkich członków rodziny, ja mam taki ze smoczkiem, tzn. sąsiedzi na dole maja ale nigdy nie odmówili pożyczenia,nawet teraz u mnie stoi hih, ja robiłam małemu tym inhalacje z soli fizjologicznej i powiem Ci, ze rewelacyjnie mu to nosek oczyszczało, sobie tez tym robiłam i od razu cały katar mi wyciekał

Ostatnia edycja:
Do góry