reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Monaliza - Witaj, wspolczuje przezyc ale naszczescie wszystko dorze ie skonczylo:)

Jesli chodzi o wczesniej wspomniany seks to ja niestety dla swietego spokoju zrezygnowalam.Jest mi z tym ciezko :p ale mysle ze za dwa tygodnie sie to zmieni ;)))

Ja tez mam takie wrazenie ze nie pasujeb bo ogolnie to jestem lepsza w konwersacjach "na zywo" i te znacznie wole ale czasem lubie wtracic cos od siebie i poczytac co tam u Was :)

reklama
witaj Bubus, zabkowanie to koszmarny okres dla dziecka, biedny musi naprawde cierpiec, nam doroslym czasem zeby madrosci rosna i przezywamy katusze a co dopiero taki maluszek. Probuj wszystkiego-gryzaczki, ktore wklada sie do zamrazarnika, zele na dziaselka no i na noc mozesz tez dac paracetamol w syropku. Ja sie teraz bardziej przygotowuje na wypadajace zabki bo moja Aluska w sierpniu konczy juz 6 latek. Wrozka zebuszka musi zaczac juz zbierac kasiorke.
Mam do Was pytanie, czy tez czujecie lekkie bole jak slaby okres w okolicach nadbrzusza i czasem w pachwinach? wiem, ze to moze byc rozciagajaca macica no ale po tym co przeszlam juz boje sie wszystkiego, tym bardziej, ze z moja Aluska nie przypominam sobie czegos takiego. Brzuszek tez sie zrobil bardziej widoczny, choc wciaz malutki. liczac od ostatniego okresu powinien to byc 6 tydz i 6 dni ale jak mialam robione usg w czwartek gin powiedzial ze dzidzius wielkoscia wskazuje na 7 tyg i 1 dzien ale to chyba normalne (?).Chyba, ze tak szybko rosnie moja fasolka :-)

Witam dziewczyny :-).Moje maleństwo ma pojawić sie też we wrześniu tz termin z usg 19 .09 a z miesiączki 18.09, pierwszy raz terminy mi sie tak zgadzają dokładnie . Jest to moja czwarta ciąza Syn ma 13 lat, córka 11 lat i moj aniołek ur 26 maja 2011 (14 tydz ciązy ...córeczko zawsze bedziesz w moim sercu). Bardzo się ciesze i boje aby nie skończyło sie jak ostatnio ale staram sie myślec pozytywnie .Jestem po pierwszej wizycie widziałam juz serduszko:-D jak pieknie bije .
Pozdrawiam wszystkie zaciążone i starające sie.....:-)

a co do seksu dziewczyny to ja sie przyznaje bez bicia, ze jakos ochotka mi minela :crazy: Moj kochany troche zawiedziony a ja albo szszybko zasypiam albo 'ogladam film, ktorego absolutnie nie moge przerwac'. Mam nadzieje, ze to chwilowe i przejdzie by moj dziubek gdzies na bok nie odskoczyl :wściekła/y:

Witaj Fasolko.

U mnie ochota na seks minęła w chwili gdy dowiedziałam się o ciąży. Poza tym mam stresa, że podczas baraszkowania coś mogłoby się stać dziecku. Koleżanki mające dzieci również odradzały mi sex w pierwszych tygodniach. Także jak na razie mamy z mężem post od siebie.

Monaliza takie bole mialy chyba wszystkie moje kolezanki w ciazy i ja tez. Teraz jest juz troche lepiej chociaz czasem je czuje, dopoki nie sa mocne i regularne i nie ma plamienia to jest w porzadku, dzidzia robi sobie miejsce. Z tego co opowiadaly kolezanki to ich bole nie byly wcale takie male. To wszystko zalezy tez od budowy.
Ja takie bole mialam czesciej do 7 tc.

Cyniczna a znasz jakieś latwe wiązania dla noworodków?? bo ja mam chuste, ale dopiero jak Sebus mial 7 miesiecy to sie zdecydowałam i szkoda, ze tak późno...

No, znam, znam, Tycię chustowałam od 2ego tygodnia życia - najpierw kołyską potem żabką. Mam wiązania na płycie. Zobaczę, czy uda mi się coś z tym zrobić, żeby Ci podesłać;-). :tak::-D

Bubuś
, jak Ty nie pasujesz, to kto pasuje?:eek:;-):-)

Demetrios, nie przejmuj się, ja też nie mam ochoty się seksować :no::no::-p

Ja żyję tragedią w Sosnowcu... Ogromnie mnie ta sprawa od samego początku szokuje...

Jeeeeeju znów miałam akcję z duszeniem
new_sad.gif
Co jest w tym kaszlu, że mnie tak zatyka że nie mogę powietrza złapać? Chciałam zlecieć i wołać Marcina ale nie mogłam się odezwać. Z emocji nie zamknęłam bramki przy schodach i wolałam się wrócić żeby mi dziecko nie spadło. I tak siedziałam na tych schodach i świszczałam a Mati przytulał mnie i mówił "mama nie płacz"... Dobrze, że akurat babcia wyszła na korytarz, to wycharczałam żeby wołała Marcina z pola
new_sad.gif
W pon idę do jakiegoś innego lekarza, bo tak być nie może... mam nadzieję, że tym razem mnie nie odeśle z kwitkiem tylko dlatego że jestem w ciąży
new_sad.gif

No, ja biorę antybiotyki, bo mnie kaszel właśnie dusi... i coś mi świszczy w płucach... Trochę mnie to przeraża, zwłaszcza że po 4 dniach antybiotykoterapii jakiejś widocznej poprawy nie ma...

reklama
cyniczna- ja też cały czas śledzę tą tragedię. I nie mogę się otrząsnąć i zrozumieć jak mogło do tego dojść.:wściekła/y:

Do góry