reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

czesc dziewczyny!
Na szczescie mam ta przyjemnosc, ze moge do Was dolaczyc a blisko bylo by sie tak nie stalo. Mam nadzieje, ze Was nie zanudze moja historia. Wiadomosc o ciazy ogromnie nas ucieszyla, ale niestety w 4 tyg dostalam dziwnych boli. Poszlam do lekarza a ten wyslal mnie na badanie do szpitala(dodam, ze mieszkam w Irlandii a tutaj ginekolog poprostu nie wystepuje-chyba ze polski w niektorych miastach wiec jedyne badanie jakie mozna zrobic musi byc przeprowadzone w szpitalu). Tam te wstretne tepaki stwierdzily mi ciaze pozamaciczna, bo nie widzialy nic w macicy(a byl to dopiero 4 tyg podkreslam!!!) a jajnik byl powiekszony wiec zostalam natychmiast przyjeta na oddzial i przygotowywana do operacji-laporoskopii by wyciac mi jajowod, w ktorym jak twierdzili znajduje sie dziecko. Nie bede opisywac wszystkiego co sie dzialo w ciagu tych kilku dni bo to wciaz dla mnie traumatyczne, powiem Wam tylko , ze gdy w koncu zrobili mi laporoskopie, trzy dziury w brzuchu, narkoza i te sprawy i gdy sie przebudzilam..... dowiedzialam sie ze jajowody sa w stanie perfekcyjnym i nadal jestem w ciazy. Najpierw radosc, pozniej taki szal zlosci, ze nie dosc , ze myslalam , ze stracilam dziecko, to jeszcze miano mi wyciac jajowod, co zmniejszyloby oczywiscie moje szanse na ponowne zajscie w ciaze. Wyszlam ze szpitala, zarezerwowalam wizyte u polskiego ginekologa, ktory powiedzial tylko , ze wstyd dla lekarzy, ze musialam przez cos takiego przechodzic. Podejrzana ciaza pozamaciczna byl torbiel w jajniku, ktory w przeciagu miesiaca sam powinien sie oczyscic. Dziecko zdrowe, z cudownym bijacym serduszkiem. Coz, moge sie tylko cieszyc, ze tak sie to skonczylo, ale trauma pozostanie...Irlandia to naprawde kraj nie wyksztalcony, bez higieny, bez dobrych lekarzy. AAA... Niewazne! Dzidzius jest zdrowiutki a ja jestem z Wami!

reklama
Bubuś, a smarujesz czymś łagodzącym po depilacji? może być też sok z aloesu (wiem że jest drogi) albo panthenol. Nie żebym się czepiała ale jestem kosmetologiem i mam zboczenie zawodowe.

Monaliza, witaj u nas. Okropne to co przeszłaś, dobrze że wszystko się pozytywnie skończyło.

Ostatnia edycja:
KasiuP-P wysłałam Ci prywatną wiadomość, żeby nie zawalać forum :)
Moje dziecię już obudziło się zapłakane że smoczuś drażni... Jeeeej ja już mam dość ząbkowania. Może Fasolinka urodzi się z pełnym uzębieniem? Ja bardzo proszę... albo przynajmniej o ząbkowanie bezobjawowe! Nic innego nas tak nie męczy :(

Monaliza ja już wiem, że córeczka będzie miała na imię Lilianna Katarzyna. Nad imieniem dla syna szczególnie nie myślałam, ale na pewno nic na M :) Mam już Mateusza i męża Marcina i to wystarczy hahahaha

Lecę do łóżka się grzać i czekać aż mężul wróci z pracy :) Dobrej nocki :)

Ostatnia edycja:
Bubuś, odpisałam na PW ale nie wiem czy się wysłało, bo skrzynkę "wysłane" mam pustą. Nie rozumiem tej poczty...

monaliza, mamy nawet wątek o imionach na wrześniówkach, ale póki co chyba mało tam wpisów. Ja mam swoje typy, ale wybierać tak na serio będziemy po poznaniu płci :)

a ja znowu tylko czytam wiecej napisze jutro, zebranie z rodzicami u malej w przedszkolu powalilo mnie na łopatki po czym znowu popsute auto mnie dobilo

ps starszne to co sie dzieje w tej Irlandii

Bubus glupolu :) ciesze sie, ze jednak sie przekonalas i jestes :) pasujesz jak ulal!
A co do depilacji to ja nie wiem co z tym bolem ale mnie regulacja brwi teraz boli jak nie wiem. Chyba wlosy mi mocniejsze rosna a ja normalnie mam takie, ze hej...

reklama
Bubuś ja też mam czasem wrażenie, że tu nie pasuje - może to dlatego, że jestem w pierwszej ciąży i nie mam żadnego doświadczenia, którym mogłabym podzielić się z resztą. Ale nie mam zamiaru stąd zmykać - wprost przeciwnie - chcę wszystkie wrześniówki poznać, zapamiętać, jednym słowem stać się częścią tego forum (to jednak nie jedno słowo ;).

Monaliza witam wśród Nas :) Współczuję przeżyć - oby dalsze miesiące ciążowe minęły Ci spokojnie :)

Do góry