reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Heh...to ja dziś po tym szczepieniu tak Małego wycałowałam,że chyba na pewno się posram :-p
Szczepienie ok. Kac mierzy 63cm i warzy 6400. Pani doktor jest zachwycona. Na szczepieniu chwilkę popłakał, ale w granicach rozsądku i zasnął. A w domu bym powiedziała,ze był w lepszej formie niż zwykle. I zasnął o 21 z malutką przerwą na płakanie, ale w porównaniu do ostatnich wieczorów dziś była sielanka ;-):tak:

A ja zrobiłam ser biały z jabłkiem do makaronu,więc na jutro mam zapewnione korytko.

Axa- super,że nad wszystkim czuwasz. Jesteś niesamowita :tak:

Maluszek-w zgięciach mówisz? A to nie atopia przypadkiem? Natłuszczaj to raczej, a nie wysuszaj sudocremem.

Tygrysek- a pamiętasz jak pisałaś,że obowiązkiem faceta jest pracy, a naszym zasranym obowiązkiem jest wstawanie do dziecka w nocy? Widzisz sama,że wszystko ma granice ;-) Będzie dobrze. Dobrze,że się zaczynasz stawiać, bo takie Zosie Samosie mają cięższe życie niż kobiety, które widzą,że mogą prosić o pomoc.

Ostatnia edycja:
reklama
Gorgusia ja juz nic nie wiem!myslalam,że to odparzenie wiec zlapalam za sudocrem codziennie ja go balsamuje wiec nie pomyslalam,że moze byc nie nawilzony :-( przeciez tydz temu bylam u pediatry to tego nie bylo tylko wysypka na buzi nabial odstawilam to teraz jeszcze cos nie hallo? ubranka ma bawelniane,balsamuje go emolium codziennie kapie cos jeszcze zle robie? to co nawilzac mam wiecej te miejsca ale czym? oliwka balsamem podpowiedzcie dziewczyny, wizyte u lekarki mamy za dwa tyg...

Gorgusia no właśnie pamiętam póki pracował to zaciskałam zęby i dawałam radę sama przed sobą go tłumacząc ale w końcu nie dałam rady być zosia samosią

A jakbyś spróbowała zwykłą maść cholesterolową załatwić do smarowania? Dobry jest Lipikar Ap La roche posey dla atopików i wrażliwych skór. Wykąp go krochmalu-może akurat pomoże.

Tygrysku- i taki przełom był potrzeby. Bo mi flaki przewracały jak tak pisałaś o tych obowiązkach. Oboje jesteście rodzicami i oboje macie obowiązki względem dzieci- Ty masz ciężej, bo Twoja praca to 7 dni w tygodniu, bez urlopów i bez wolnych świąt. Facet musi być tego świadomy.

to w pewnym momencie waga robi wielkie stop :confused:
No też się zdziwiłam.
Ale w sumie to logiczne.
Jakby dzieci cały czas w takim tempie przybierały to byśmy miały w domu słonia hehe

Awersja - to zależy od dziecka. Mój synek miał 12 kg na roczek. "4" zaczął nosić ok. 6 mc?

fasolka - to mój Adaś, 2 lata i niecałe 3 mc... 16,5 kg :D Ale też jest długi ;-)
Moja na pewno tyle nie będzie mieć.
Jak porównuję ją z waszymi dziećmi to młoda raczej z tych drobnych jest póki co.
Gdzie jej tam do synusia patrysi chociażby.
Młodszy jest a i tak dużo więcej waży.

Heh...to ja dziś po tym szczepieniu tak Małego wycałowałam,że chyba na pewno się posram :-p
Hehe!
Padłam!
Udanej nocki gorgusia życzę :-D

jeszce dol Was zaglądnęłam
mąż wyjadł ciasteczka dla dzieciaków :angry:piekłam nowe i spaliłam :szok::angry:

jestem posrana matką :-D
Adrian spal od 13-18 :szok:wiec co chwilę lataklam ipatrzyłam, czy wsio ok :-Dmusiałam go wybudzić na kapanie zjadł cyca i dalej w kimono:szok:

Taycia szok :) mój ma 2 lata4 miesiace i waży 13 kg:p 90 cm wzrostu

Maluszek ja bym na Twoim miejscu kupiła BYM talk i zatalkowala te miejsca (moze niedokładnie wycierasz małego po kąpieli?) jeżeli zejdzie to nie azs A przy talku po 2-3 dniach powinna byc poprawa, jeżeli to nie AZS a Ty karmisz piersią czy MM?U nas był ten problem, ze Adus ma wiele fałdek i gdzies ta woda sie dostawala i miał odparzenia...

Gorgusia piękna waga małego:)

Tygrysku miałam to samo napisać co Gorgusia :tak:mój mimo, ze pracuje to ma obowiązki związane z dziecmi... kąpie obu, usypia starszego rano jak wstaje do pracy Sebek tez wstaje to daje mu śniadanie... ja w tym czasie odsypiam... a w nocy przychodzi z dużego pokoju i pyta sie czy nie pomoc ...mimo,ze do pracy wstaje o 6...I niestety Twoja w tym wina bo nauczyłaś tak swojego M...że Ty wszystko robisz...:-(

wiem wiem :zawstydzona/y::no::zawstydzona/y: samaś sobie piwa nawarzyła to go pij czy jakoś tak :-(

ten kto wymyślił takie wielkie tabletki antybiotyku miał coś z głową ewidentnie jak to choler.... połknąć to ja nie wiem :no::confused:

prośba do twórczych Koleżanek o jakieś życzenia na urodzinki dla czterolatki :confused:

Risia zapomnialam napisac, ja sie chetnie pisze na te ciasteczka ryzowe, o ile nie trzeba uzywac miksera :tak: jejuuuu ale za mna chodzi slodkie nie wiem czy to na zime tak, czy hormony, a M mi dzis zapomnial kupic cos dobrego w sklepie. Ale patrzac na swoj wielki tylek, mysle, ze moze to lepiej. :confused:

Maly spi od 21,20. Maz w pracy, a kot opanowal Adasiowy lezaczek. :baffled: Musze go pilnowac, bo zauwazylam, ze mata edukacyjna tez go zalecza interesowac.

Ja jestem strasznie ciekawa ile moj ciezarek wazy, ale do wazenia jeszcze 2 tyg, moze zrobie sposobem ktorejs z was i wloze go do wiaderka i na wage lazienkowa :-)

Aaaa i jeszcze mialam napisac, kiedys jak wymienialysmy spostrzerzenia i rady na usypianie , ktos napisal, ze kladzie pieluszke na glowe. Ja co prawda z usypianiem wieczornym nie mam problemu, ale z dziennym byl cyrk , bo Adam nie potrafi zasnac nigdzie indziej jak u nas w sypialni w moim towarzystwie, albo na raczkach. Postanowilam zatem uzyc wszystkich mozliwych opcji i zrobilam dzis podejscie drugie do polozenia w dzien w jego pokoiku. Polozylam mu pieluszke na glowe tak, ze zakrylo oczka i maly jakos od razu sie uspokoil i zasnal :tak: Wczesniej jak sypial ze mna w sypialni, to sie budzil od razu jak tylko wymsnelam sie z lozka. Jakby czujnik mial :sorry2: Takze, mam nadzieje, ze dalsze usypianie w dzien okaze sie sukcesem jak dzis.

Dziekuje wam za wszystkie rady! Bez was to nie to samo !

Nic damy moje drogie, trzeba spac, jutro kolejny dzien z naszymi wrzesniowymi pociechami :-p

reklama
Witam porannie :-)młoda usneła wczoraj w łozeczku sama o 20.30 i spała do 3 pogadała chwile i usneła spowrotem:szok::szok: obudziła sie o piatej razem z tatusiem pogadała usmieszkow nasprzedawała 160 mlika wciagła i tatus do pracy a młoda w kimono dalej:szok::-)Na 8 mamy wizyte w przychodni ciekawe ile kluska moja wazy:-p:-)
Miłego dnia mamuski:-p:-D

35904_412220978850114_839332813_n.jpg

Do góry