reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Ahaaaaaaaaaaa :-) jak zwykle niedomyslna jestem. A wieczorami to juz w ogole. To sie ciesz mama.

Jak moj malzonek szanowny po raz enty chce mnie z dzieckiem wyslac do lekarza, bo mlody zaczal gorzej sypiac, to zawsze pocieszam go, ze sa dzieci w jego wieku , ktore prawie w ogole w nocy nie spia. :tak:

Nie wiem czy wasi panowie tez tacy przewrazliwieni, ale moj to nawet czkawki nie moze zniesc u malego i mnie wola z innego pokoju, zebym szybko przyleciala, rzucila wszystko i zapodala cycuszka, bo Adamo na czkawke i on tego nie moze sluchac. :dry: A dziecko z czkawki nic sobie nie robi, przyzwyczajony od samej ciazy...:confused:
W sumie codziennie cos wynajdzie, taki dzieciecy hipochondryk :blink:

reklama
Kasia no Adus budzi się raz w nocy wiec też nie tragedia:) starszak też taki śpioch był :tak:i do dzisiaj musi miec drzemkę w ciagu dnia i spać idzie o 20 :) ale za to jak się obudzi to się drze... że hej ;)

zmykam słodkich snów

Risia jestem niesamowita z tym odpisywaniem wszystkim! wow :)

KasiaP ja też po cesarce, ale mnie za to przeraża wizja zbyt dużej różnicy wieku, że ciągle będę w pieluszkach :D
Aaaa i uśmiałam się, jak przeczytałam o niespuszczaniu wody, hahahah :D

mój też musi mieć łapki wykopane i otulaczki czy inne cuda w grę nie wchodzą, śpi pod taką malutką kołderką (rozłozony rożek) ;-)

co do spania u nas pobudka codziennie o 6:30 :) w ciągu dnia mamy drzemki, ale raczej takie niewielkie, za to spać ostatnio kładę go ok. 20, do 21 usypiamy i potem pobudki na karmienie, ale takie spokojne. Jakiś rytm jest, choć czasem meeeeeega nerwowy (raczej cześciej, choć od dwóch dni jest nieźle i nie wiem czy to przypadek czy może już tak zostanie?! oby!) :D

Ehhh no ja ciazy juz nie planuje, troszke mi szkoda bo to jednak piekne 9 miesiecy w zyciu kobiety, nawet ten poród i inne dolegliwosci sa nieważne, no ale czas wracac na ziemie i zaczac słuchac rozumu.........no moze ze kiedys...haha tylko kiedy??? na 50tkę ??? hahaha. Ale tak nawiasem mówiac powiem wam na ucho, ze z drugim dzieckiem o niebo lzej niz z pierwszym i pewnie z trzecim jeszcze lepiej.... :-)

Co do szczepienia moja niunia miała podwyższoną temperaturę ale poza tym ok.
Tygrysek super ze jest taka stronka, pewnie podobnych jest mnóstwo tylko człowiek nie szuka specjalnie. Ja adres wrzuciłam do siebie na facebooka, moze ktos jeszcze pomoze. W każdym bądź razie my robimy paczke do domu pełnego chłopaków....oj natura ich obdarowała chłopakami i to az 6 sztuk !!! Nie prosza o wiele tylko o zabawki (uzywane) i slodycze noszzzzzzzzzz kurde belek zmieklam jak nigdy, i sie pobeczałam Jutro jade nakupic jeszcze słodyczy i kartkę od nas z miasteczka.
Trzymam &&&&&&&&& za Mamę i niech szybko do zdrowia wraca po operacji

Jezeli chodzi o hałas i spiace dziecko to kiedys zawiąże mojemu psu pysk zeby nie szczekał.... :wściekła/y: on wszedzie widzi listonosza, albo bez przyczyny gania po domu i szczeka. Normalnie mam wrazenie ze sie popisuje. Chyba nie musze opisywac jak moje dziecko reaguje jak spi a on zacznie swój jazgot! :wściekła/y:

No to na tyle, spokojnej i przespanej nocy.

Ostatnia edycja:
Nie ma co się kłócić bo w Holandii i tak jest krócej - 16 tyg. :confused: Ale mamy holenderskie niechetnie pracują w pełnym wymiarze godzin i zazwyczaj jak juz muszą iść do pracy to na part time max 20 h w tyg. Duży plus jest taki że urząd skarbowy opłaca koszty opieki nad dzieckiem w 90% niezależnie czy mama zdecyduje się na żłobek czy opiekunkę. W innym wypadku w ogóle by nie poszły pracować.

W krajach skandynawskich jest nawet do 1.5 roku macierzyńskiego np w Norwegii. To jest w ogóle bardzo pro rodzinny kraj nie taki pseudo rodzinny jak w Pl :confused:

reklama
Do góry