reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

taki przepis podobny na ciasto bez pieczenia mam 3-Bit, zamiast bananów jest warstwa herbatników, ale w całości

usypianie u nas wygląda tak-po jedzonku i odbiciu do wyrka, smoczek w paszczę poklepanie po pupci i lulu :-D

po szczepieniu dzieć marudny, termometr mamy elektroniczny z gumowa końcówką i wsadzamy w pupkę

co do następnej ciąży ja planuje za 2 lata w maju urodzić córeczkę :tak::-D

reklama
Moje po szczepieniach marudne troche i tyle czasami lekki stan podgoraczkowy ok37 c

Moja maruda padła o 15 i spi dalej:szok: ciekawe co w nocy bedzie robic:-p

megan no wzruszające a powiem Ci, ze kiedyś kilka lat temu założyciele tej strony byli w dd tvn, wtedy ja poprosiłam o pomoc i tak dwa razy z rzędu, i ja otrzymałam,nawet jedzenie, którego wtedy brakowało, a teraz sama tam pomagam, bo wychodzę z założenia, ze za ofiarowane dobro trzeba się odwdzięczyć, a naprawdę ta jedna zabawka więcej zwłaszcza dla niektórych osób, które kupują ich cala masę to żadna różnica, ja nawet wole kupić tam niż sobie
stokrotka powodzenia w planach ;-)

moja Mama ma jutro się stawić o 7.30 w szpitalu na operacje, proszę o &&& etc.

fasolka moja padła o 17 i też śpi... muszę jej zmienić pieluchę i dać lekarstwa :/ i pewnie ją rozbudze n maksa i będę miała po spaniu...

Maleństwo- :-D:-Dsuper tekst :-D

Co do ciąży my z M myślimy zacząć następne staranka w przyszłe wakacje - tak że jak dobrze wyjdzie to Stokrotko plany mamy podobne do Was:-D Aa i też ma być dziewczynka hehe. Kto wie może razem w majówkach będziemy :-pNo chyba że M zmieni zdanie albo co innego po drodze wyskoczy:-p

Tygrysku- Nie musisz prosić- masz jak w banku &&&& i modlitwę:tak:

Arturo śpi smacznie od 19 ale pewnie za raz się na jedzenie będzie budził kochany synuniek

Żyzcze Wam miłego wieczory i przespanej nocy !;-)

hahaha Maleństwo no ładnie :D

swoją drogą ja bym bardzo chciała jakoś w wakacje i to dziewuszkę do pary haha :) ale zobaczymy, póki co mam tu jednego niezłego nerwuska :)

jak tak czytam, że Wasze dzieci same zasypiają lub padają ze zmęczenia to wierzyć nie mogę :szok: u nas im bardziej zmęczony tym większy wrzask, nigy nie trafiło się by zasnął sam tak zostawiony :sorry2: zawsze muszę przytrzymywać moka lub zasypia na butli ew. na cycu, no cóż :)

Anmika u mnie tez mała taka czujna. Ja nie wiem jak ludzie wychowują dzieci, że impreza może być, albo rodzeństwo biega, a dziecko śpi:dry: Ja też starałam się mówić normalnie, telewizor normalnie, i młodz na początku spała, a teraz jak coś puknie zaraz rękoma rzuca, i się budzi. I staramy się być cicho niestety, żeby mała spała, a My żebyśmy mieli święty spokój, co będzie porażką jak pojedziemy do Pl gdzie będzie dużo ludzi:szok: No ja przynajmniej nie wiem jak nauczyć dziecko spania w hałasie. Wszystkie moje dzieci lubiły ciszę, ale to akurat może mają po mnie, bo ja zasnę tylko jak jest cicho:sorry2:

My staraliśmy się przyzwyczajać Małego do hałasu, radio cały dzień gra u niego w pokoju. Nikt nie chodził na palcach, Starszak też nie raz wrzeszczał - Mały jak miał spać, to spał. Wieczorami robiliśmy ciszę (taką noc dla niego), tzn. radio wyłączaliśmy, pilnowaliśmy żeby Starszak nie krzyczał, ale na palcach nikt nie chodził - zasypiał sam, było ok. Teraz nie wiem co mu się pozmieniało, nie może sam zasnąć - czy to w dzień czy wieczorem. Tzn. może by zasnął jakbym mu palucha nie wyciągała z buzi, ale wyciągam. A załapał dziś smoka i doił ile się da. Ale spał z nim 25 minut (za nic nie szło mu wyciągnąć) po czym się obudził. Wieczorem padł dopiero o 21, a nie spał od 15 :szok:. Usnął po podwójnym karmieniu, co trwało godzinę, ale zasnął sam przełożony do łózeczka. Chyba był tak obombany, że już mu się paluchów do buzi nie chciało kłaść.
A co do hałasu, to nasz Starszak był tak nauczony. Spał obojętnie gdzie. To chyba też zasługa tego, że jak miał 4 tygodnie to już jechał ze mną na uczelnie (bo wtedy studiowałam). Jak co 2 tygodnie jeździłam, to on tak wędrował albo ze mną, albo do teściów, albo był z moimi rodzicam itp. I nic mu nie przeszkadzało, nie było widać żeby za mamą tęsknił.
A Mały jest całkiem inny, nie wiem czy to też nie nasza wina, bo siedzimy w domu i raczej nigdzie z nim nie jeździmy. I to chyba błąd. Więc na weekend jedziemy do mojej siostry, trzeba zacząć przyzwyczajać.

reklama
anmika po prostu każde dziecko jest inne - może to taki etap u Twojego malucha ze potrzebuje Twojej bliskości, patrzyłaś może czy mu coś w tej buźce nie przeszkadza ? Ja teraz zaglądałam do swojego i zaczynają sie świecić takie białe cuś równe kształtem jak ząbki i też sie ślini okropnie i pcha ręce do buzi. A tutaj coś przypadkiem trafiłam o ssaniu paluszków laski na dole pisza o jakiś sposobach https://www.babyboom.pl/niemowleta/zabkowanie/czy_ssanie_kciuka_to_problem.html

Młody to miał dziś dzień totalnego przytulska nie schodził mi z rąk i cyca a spał tylko obok na kanapie nie było mowy o jakimś łóżeczku :sorry: teraz go do łóżeczka odłożyłam ciekawe jak długo pośpi :eek:

Risia pisałaś o jakiejś super maści na ząbki - proszę podaj jeszcze raz nazwę to było coś ściąganego z zagranicy
Dziewczyny jak macie jakieś sprawdzone środki na ząbki to proszę napiszcie chciałabym to sobie pospisywać w razie ataku :szok: wiedzieć po co lecieć :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry