reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

cześć dziewczynki
powoli wracam do żywych (obym nie powiedziała tego w złą godzinę :D)

Merlin ja chrzczę tylko dlatego, żeby dziecko nie miało problemow... wiem jakie problemy moze mieć w szkole i jacy są księża(nie wszyscy oczywiscie). Znam przykład, że dziecko wyzwane bylo od dziecka szatana...bo bylo innej wiary...ale u nas nie ma problemu bo i ja i M jesteśmy tej samej wiary

Palma wg mnie za wcześnie na dokarmianie...

Maleństwo niektóre dzieci rodzą się z zębami więc możliwe

Kasia P pulmex baby

Maluszku
ja przesżłam przez Camille, Dentinox, Bobodent... wszystko działało na chwilę a ząbkowanie było mega odjechane u Sebka, że po nocach nie spalismy... ja za dwa na noc i na dzień dalam 55 zł z przesyłką

Axarai
no my też mieliśmy problem z chrzestnym...

Merlin, ale jakim termometrem? jeżeli na czoło to temp nie jest wiarygodna bo pot obniża temp.

Merlin ja bym nie odpuściła taka sama wiara M jak i Twoja...niech dziecko samo zadecyduje jak bedzie starsze.

Axarai
fotka cudna:)

Martusia a podajesz cos na kolki?

Megan
dobre z tą windą :D

Awersja zawsze cieżko jest wrócić do pracy bo taki roczniak to dopiero przeżywa...

Megan masakra... ja do pracy wracam hmmm w 2016 roku :D

Ryba u nas też tak bierze 1500 w zwyż...

Mafu dlatego mnie się nie oplaca wracać do pracy bo musiałabym do tego interesu dokładać...

Cloudynka lepsza teściowa niż obca baba... moja koleżanka szukała niani i nawalona babka przyszła...:szok: zdrówka!
zazdroszczę takiej teściowej!

Polisia
no swoja firma to z jednej strony ok a z drugiej wiadomo trzeba wszystkiego pilnować - kciuki za bioderka

Cloudynka moj Adus taki klusek, ze na szerokość nie miesci się w 62 :szok:

Martyna wy na drugie a ja jeszcze na pierwszym nie byłam :p pojde na wiosnę

Anmika a moze inny smok co??

Ewad
witaj

Askaaa
witaj

Tygrysek :-D niezła wpadka

Fasolka mam nadzieje, ze nie ja :D bo już nie planuje:p

Merlin Orajel Baby ale nie jest dostępny w PL na e-bay można kupić
tylko trzeba patrezeć na wiek dziecka

reklama
Nowe dziewczynki
proszę zapoznajcie się z naszymi działami :)
mamy wątek kulinarny tam proszę przepisy :)

Tygrysku zastanawiam sie, czy Twojego posta o św. Mikoaju nie przeniesć na moderatorski? bo tutaj zginie:)

Kurcze myślałam że siade normalnie przed komputerem i odpisze jakoś w miare normalnie ale nie. . Adam ładnie zasnął ale nie na długo bo znów jestem u niego w pokoju i znow sie wierci. Dałam mu smoczka ale on ewidentnie by chciał na rączki a ja się póki co opieram...

Nie wiem dziewczyny co z tym dzieciem. Co mu się tak pozmienialo.... :confused:

Martyna chyba ty pytałaś co to otulaczek otoz to taki śpiworek ale ciasniej zapinany i bez otworów na rączki. Taka mumia ; dziecko super spi i szybko zasypia ale to tylko chyba do 3 mies czy do 4 max. Nasz jest do 6.5 kg wiec niedługo bedziemy się z nim zegnac. A tu fotka :

UWAGA! Dziecko zasnelo ufff... nie wyciagnelam go. Dałam radę.

Malenstwo ale numer wycielas!!! Az mi sie oczy szerzej otowrzyly haha.
Tez jestem ciekawa która pierwsza znów zaciąży. Mam nadzieję że nie ja bo chciałabym okolo 5-6 lat przerwy o ile wypala moje plany.

A co do hałasu to z łezka w oku wspominam pierwsze tygodnie życia Adama kiedy cały czas spał gdzie popadlo i nic mu nie przeszkadzało. A teraz to chodzimy jak trusie. Na szczescie salon na dole a jego pokoj na gorze. Terrorysta jeden. :D

Załączniki

• 2012-11-04 22.36.18.jpg
    2012-11-04 22.36.18.jpg
    12,4 KB · Wyświetleń: 34
Śmiejcie się śmiejcie, ale kto wie czy za jakiś czas nie przeczytamy takiego posta jak napisała maleństwo, tylko że bez tego mikołaja na końcu. Też jestem ciekawa która z nas pierwsza zajdzie w kolejną ciążę. Tak podczytuję nieraz inne wątki i blogi, no i widzę że są dziewczyny które mają roczne dziecko i są np w 36 tygodniu ciąży... czyli zaciążyły jak starszak miał 3-4 miesiące...a nasze dzieci mają już prawie po 3 miechy. Jakoś sobie nie mogę wyobrazić że mogłabym być za miesiąc znów w ciąży :szok: przecież dopiero co rodziłam...
My planujemy zacząć starania o rodzeństwo jak smyk skończy dwa latka, tak żeby różnica wynosiła przynajmniej 3 lata. Nie dałabym sobie rady z dwójką maluchów, więc zaciążenie wcześniej nie wchodzi w grę. Jak Hubert pójdzie do przedszkola to wtedy mogę zająć się kolejnym maleństwem... tak planuję, poza tym po cesarce to jednak boję się zaciążyć wcześniej niż po roku, a najlepiej to te dwa lata poczekać.

Co do hałasu w domu - Hubert zaśnie w każdych warunkach, potrafi zasnąć przy imprezce i głośnych śmiechach gości, a także w ciszy. Z tym ze jak śpi w ciszy to wtedy nawet lekkie stuknięcie, kichnięcie czy szelest może go zbudzić. I budzi się wtedy z płaczem. Bo najgorsza jest cisza którą przerywa nagły, nieoczekiwany dźwięk, nawet niezbyt głośny. Dlatego w ciszy młody śpi tylko nocą, a w dzień zawsze włączam telewizor lub radio i jak Hubert zaśnie przy stałych dźwiękach, to byle co go nie zbudzi.
A nocą niestety trzeba chodzić na paluszkach, jak idę siku to nawet nie spuszczam wody bo się boję że to go obudzi :-D

Ayni, mój synek zaczął się wyrywać z otulaczków jakoś po 2 tygodniach, nie zasnął dopóki nie uwolnił rączek, potem doszły też nóżki. W ogóle nie lubi spać zawinięty, musi mieć luz w rękach i nogach. Nogami rozkopuje koce i kołdry, więc śpi w śpiworku, do rączek daję mu pieluszkę tetrową, mizia się nią po buzi i tak zasypia :tak:

Ostatnia edycja:
RisiA oczywiście przenieś, tez myślę, ze to dobry pomysł, każdy może sobie kogoś wybrać (no prawie;-)) ja sobie wybrałam 4 letnia dziewczynkę bo akurat takiemu dziecku jestem w stanie coś kupić, pisało tez dziecko, które chciało piłkę do nogi, koszt takiej to 35zl, myślę, ze na taki drobiazg wiele z nas stać

co do usypiania polecam naprawdę ten elektryczny bujaczek, można wyrwać używany już za ok. 10zl materiał wyprać, a potem jak już nie będzie potrzebny to sprzedać dalej i kasa się zwróci, w kazdmadz razie chociaż część, a pomoc ogromna

Risia ze o co chodzi z tymi oczami? Bo nie kumam bazy ? :-)

Kasia P-P wiesz, ja tez nie spuszczam wody jak ide na siku po wczesniejszym polozeniu malego spac. :sorry:
Problem pojawia sie , kiedy musze isc za inna potrzeba, to wtedy biore gleboki oddech i naciskam na spluczke z nadzieja, ze maly sie nie obudzi. Co za emocje ! Haha.

A chrzest tez mamy z glowy. I nikt w rodzinie nie ma z tym problemu.

Ostatnia edycja:
Ayni bo tak śpi :D rano budzi się o 5 zrobi kupsko zmienie pampka przyłożę do cyca i śpi - budzi sie na jedzenie i znowu śpi...on non stop śpi dlatego pisałam, ze nie pamietam jakie ma oczy tzn kolor oczu :-D

reklama
Ayni, no fest emocje :-D

Risia, to masz całkiem inne dziecko od mojego, mój budzi się o 6-7 rano i potrafi nie spać do 18 albo i dłużej... tak jest już od dawna, synek nie śpi wcale w dzień, ewentualnie ucina sobie ze dwie drzemki po 15-30 minut. Jedynie po ćwiczeniach z terapeutką raz w tygodniu przesypia koło 2 godzin w dzień, a tak poza tym potrafi nie spać wcale nawet cały dzień, od samego rana do wieczora. Nie powiem - noce przesypia już całe, ale w dzień nie mogę nic zrobić bo on nie tylko nie śpi, ale też domaga się uwagi :)

Do góry