reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Merlin gdyby tylko ona chciala w lozku ze mna spac to bym ja tam trzymala. A DZIDZIA NIE I JUZ. 6 rano i co pol godziny sie wybudza,to cycek to kupka....
Co do grzecznych dzieci to wierze ze takie sa ale to nie moja mala:no:, starszy syn byl bardzo grzeczny ale przy cycu wisial pol dnia, bawil sie sam, wykrzykiwal do zabawek... malam nadzieje ze bedzie teraz podobnie a tu :-D odwrotnie.
Moja jak czuje czapke to w ryk ale wystarczy za drzwi wyjsc i spokojna

reklama
Palma.... moja tez nienawidzi ubierania a juz kombinezon czapka to bebenki w uszach pekaja:eek:

Risia zdrowka i sił zycze:tak:

Ja zaliczyłam spacer z zakupami dzis ,jak wychodziłam z domu to wychodziła sasiadka z naprzeciwka i tak dziwnie na mnie popatrzyła:-ppewnie słyszała jak mała sie darła piec min wczesniej przy ubieraniu a teraz patrzy do wozka a tu taki aniołek spi:-p:-p:-D .....A ja mam dzis kolęde :szok: chałupe trza ogarnac;-)
a lenia mammmm.....:zawstydzona/y:

Za pare lat kolęda od lipca będzie :-D Albo wg całoroczna

Matko jedyna:szok: moja Nataszka pierwszy raz w swoim życiu zasnęła na podłodze, znaczy się na kocyku (żeby nie było ) ;-)i to bez marudzenia, piła se wode i nagle sleeeeeep :-D:-D:-D, i do tego chodzi pralka na wirowaniu max głośno - odkryłam na nią sposób pralka :-):-):-) tylko co teraz - mam prać na okręta :laugh2::laugh2::-D:-D:-D ???

Moja tez uwielbia pralke.

Mężu ma dziś wlne ale jak zwykle od rana znalazł sobie zajęcie jakieś i siedze sama :angry:

To identycznie jak mój, a jak go kiedys opiepszyłam ze niby jest a go nie ma to mi powiedzial ze on nie chcial mi przezkadzac bo ja przeciez teraz dzidziusiem taka zajeta jestem i zeby sie nie nudzic to wymysla sobie cos dla zabicia czasu :szok::szok: On sie nudzi a ja nie wiem w co rece wlozyc i odczego zaczac. ehhh brak słów.

Monaliza no właśnie widziałam ze mam wiadomość na priv ale jak ją otworzyłam to był tylko podpis ''monaliza'' i myslalam ze sie pomyliłas wiec siedziałam cicho:zawstydzona/y: Co do Nawrota to jeszcze nie byłam, bo w nastepnym tyg mała ma rehabilitacje w Mitchelstown wiec czekam co powie rehabilitantka. A Wy byliście już na drugiej wizycie u niego??

Cloudynko wyglada zupelnie jak moja. Wlasnie sie zorientowalam ze ta werbena u mnie to tez cytrynowa. Bardzo tanio! Bralabym! Moje liscie wyglądają tak samo więc to chyba nie sciema.

Załączniki

• 20121120_142113.jpg
    20121120_142113.jpg
    32,7 KB · Wyświetleń: 27
  • 20121120_142059.jpg
    20121120_142059.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 21
Witajcie:-)
Ja dziś u okulisty byłam bo moje prawko straciło ważność, w sumie już w kwietniu, ale że nie mieliśmy samochodu to nie miałam motywacji tego załatwiać. Jednak M już nie mógł zdzierżyć mojego lenistwa w tejże sprawie i kazał jak najprędzej to pozałatwiać, żebym mogła sobie jeździć z małym gdzie chce i kiedy chce.
Na szczęście wada po porodzie nie uległa zmianie. U nas poza tym już lepiej. Ja już znacznie zdrowsza, M też. Arturek jedynie katarek ma, mam nadzieje ze nie rozwinie to się dalej..
Od wczoraj nie byliśmy na spacerku, dziś też nici z tego bo na polu beznadziejnie, wilgotno i taka psiajucha, więc wole odczekać aż mały się trochę pod kuruje
Aaa w ogóle jestem udana, poszłam po wizycie na zakupy i m.in miałam kupić mleko małemu a że w pobliżu jakiegoś sensownego sklepu nie było to weszłam do Apteki a tam cena o 7 zł wyższa niz w normalnym sklepie! No co za złamasy! niestety jednak z braku czasu i dostępności musiał kupić bo dziecia przecież nie zagłodzę..A i zakupiłam sobie sweterek co prawda w lumpie i za całe 10 zł ale fajny i już mi się humor poprawił:tak:

Palama
- Nie przejmuj się, ja idę w parze z Tobą, jak nie wino to piwko na wieczór, a co trza się jakoś rozładować i sił nabrać. Pięknie rośnie Ci malutka
Tygrysek- Trzymaj się, kryzys minie,ja też w niedziele do kina wybyłam bo inaczej to bym już w tej chołupie wariacji dostała!
Dziewczyny- Czy witaminy D i D3 to to samo?? nie kumata jestem i nie wiem czy tak..a kupiłam dziś walsnie te drugą i nie wiem czy dobrze
Ayni- fajnie ze tak ładnie synek śpi. Mój też już zauważyłam się reguluje. Budzi się o 3 i o 6 a potem spanie do 9. Tak że można normalnie funkcjonować. Co do skoków to ja w nie wierze, przynajmniej moje dziecko dokładnie tak jak opisane je przechodzi.
Future- Sił życze!
Patrysia- też żałuje ze pod zdj komentowac nie można, bo też zawsze zapominam co komu napisać i w rezultacie nie pisze, a dzieciaczki nasze są przekochane nic tylko schrupać. Dorodny ten wrzesień
Risia- to dobrze ze mama przyjechała, zawsze to jakieś odciążenie. Sił życze!
Axarai- może jest na etapie skoku, mój maly w tamtym tyg. tez taki był a od paru dni jak ręką odjać ANIOŁEK
Cloudynka- z tego co mi wiadomo to poza wit. D jak dziecko zdrowe to nic nie trzeba podawać

AWERSJA mylisz się i jakbym mogła to bym ci cały dzień i noc nagrała Marcelka...byś zmieniła tak szybko zdnaie jak napisałas tego posta ;)w sumie Alanek był taki sam a Domiś z początku bardziej wymagający...za to teraz ich energia rozpiera :D

Mafu no myślę, że jakiś skok.
Awersja Moje dziecko z tych cudownych jest. Kompanko o 19/20 , o 20:00/20:30 mleczko, bek i do łóżeczka, dydy, abo bez i spanie do 3/4, dwa razy do 6:30, mleczko i dalej spanko do 8, później albo jeszcze spanko jak weekend, albo na spacer. W dzień mleczko troche zabawy, jak spanie to dydy i do łóżeczka, żadnego bujania. Od początku życia beczała wieczorem dwa razy, i dwa razy zasnęła na moim brzuch.
Od wczoraj noc tak samo, ale w dzień cudaki odstawia! Zasypia przy butelce tak, że normalnie zwłok, kładę do łóżeczka a ona oczy wielkie i uśmiech na buzi:eek: Wczoraj tak cały dzień. Dziś spała może 2 razy po 10 minut, a teraz zasnęła o 14:30 no zobaczymy:happy:
Ale Kacek to dał mi ładnie popalić, powiem tylko, że pierwszą noc przespał w wieku 3 lat, a tak to potrafił budzić się co godzinę, i wisieć na cycu 24/48:-D Kamil był taki jak Ada, a Emi trochę grzeczniejszy niż Kaci.

Ostatnia edycja:
dzieki laski za siły. jak wypiłąm kawe to siły wróciły. i dalej kocham moje szkraby haha. to bylo chwilowe, ze chciałam go wynieść do stodoły ;)))))

Teraz sobie Guś leży w kołysce koło mamy, i patrzy na karuzele. Mialam dzis chwile zwątpienia, bo od wczoraj Gutek nie kupił, ale walnął teraz kupe elegancką i spokój mnie ogarnął.
pomidorówke zrobiłam, hesia się ucieszy jak wstanie, bo to jej ulubiona.

Jutro jade do Gina, i przy okazji zamierzam cos sobie kupic, bo przeciez jade na to nieszczesne wesele 8 grudnia a nic nie mam.......

reklama
AWERSJA, 2x zaczęło mi się mleko pienić w tym żółtym zbiorniczku, okazało się, że membranka dziurawa. Raz laktator stracił na mocy bardziej niż w te dni kiedy ma swoje normalne humory. Membrana na oko była cała, ale po założeniu nowej od razu poprawa.

Zazdroszczę mamusiom cudownych dzieci.
:-) Zuza niestety z tych marudnych...

Moje dziecię robi kupy raz na 3-4 dni i bardzo mnie to martwi... Co prawda jak już zrobi to konsystencja jest prawidłowa... ale czy to nie za rzadko?

Do góry