reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Moja mala budzi sie w nocy co 1,5 godziny czasem nawet 2,5 da pospac. Rano tez ok 7-8 juz piszczy i po spaniu. Mam nadzieje niedlugo zacznie troche wiecej w nocy przesypiac. W dzien albo na rekach albo w lezaczku...

Hallo Kochane!
Moje dziecko od wczoraj dziwnie się zachowuje, spała po kilka razy, po max 20, ogólnie nie płacze, dużo rozmawia, bawi się, zasypia przy butli, a za chwile wyspana:szok: Na raty sypia, teraz np śpi mi na kolanach, na poduszce, na swoim:szok: brzuchu.
U nas w Bydzi też kiedyś przyszli z kolędą w listopadzie, a po co to robią? WIĘCEJ kopert do zebrania!

Matko jedyna:szok: moja Nataszka pierwszy raz w swoim życiu zasnęła na podłodze, znaczy się na kocyku (żeby nie było ) ;-)i to bez marudzenia, piła se wode i nagle sleeeeeep :-D:-D:-D, i do tego chodzi pralka na wirowaniu max głośno - odkryłam na nią sposób pralka :-):-):-) tylko co teraz - mam prać na okręta :laugh2::laugh2::-D:-D:-D ???

A teraz tak :

martusia - odkąd podaję małej biogaję (5 kropelek dziennie ) i 2x10 kropelek Espumisan , jest dużo lepiej, nie mamy kolek, bąków mniej, lepiej mi spi w nocy i kupki codziennie są. Biogają nie faszerujesz - bo to probiotyk (dobre bakterie)

tygrysek - moja mała tez taki jęczyciel jest, ale na pocieszenie powiem Ci, że dzieci "upierdliwe" ponoć sa inteligenciuchami ( tak mi dziś Pani doktor powiedziałą ) ;-)

Future - wiesz co, wczoraj obaliłam sama ponad pół butli, ale dziś też jest dzień :-D:-D:-D:-D hehehehhehe, wpadnij wieczorem .... ;-)

kuźwa pralka przestała chodzić ..... ciekawe za ile Nacik się obudzi :szok::-D

Lece obiad tyrrrać , miłego i sokojnego ;)

Aha bylismy dzis u lekarza, małą waży 5.3kg i mierzy 61 cm , zaczynałyśmy od 2.890kg ( w dniu wypisu 2.730kg i 49 cm ), więc Pani doktor powiedziałą,że ładnie przybiera.

Ostatnia edycja:
Hej ! Bidulki moje - oby to było przejściowe i za chwile wszystkie żebyście były wyspane :tak:
Verita u mnie bywa podobnie każdej nocy sen jest taki sam od 24 są 4 godziny a później to loteria 2,5h - 1,5h a nad ranem jest najgorzej tj od około 5 mały za nic w świecie nie chce spać sam i musi spać z nami w łóżku inaczej nie da sie go uśpić i uspokoić i od zajmuje połowę łóżka a ja z mężem wspólnie drugą połowę :crazy:
axarai u mnie za dnia jest tak od dłuższego czasu w dzień to tylko na spacerze najdłużej spi :tak:czytałam ze teraz dzieciom będzie wydłużał sie czas aktywności i skracał czas snu do właśnie takich drzemek w ciągu dnia

Mężu ma dziś wlne ale jak zwykle od rana znalazł sobie zajęcie jakieś i siedze sama :angry:

Cześć! Oj te nasze dzieciaczki to jakoś się chyba umówiły... jak są grzeczne to wszystkie.. a jak marudzą to też wszystkie naraz! :p U nas też dzisiaj ciężko... w nocy mała ładnie spała, za to dzisiejszy dzień masakra. Non stop podkówka i płacz... nic nie poorobione bo dzieć tylko na rękach.... Tego posta piszę już od 8.00 rano :p:p AAAAAAAA MASAKRA!

AYNI to mnie uspokoiłaś z tym spaniem... mi to nie przeszkadza, że ona sobie śpi w dzień a wieczorem do późna czuwa (jestem z nią sama więc mam przynajmniej możliwość cokolwiek zrobić w domu). Martwiłam się, bo ona w te wieczory (gdzieś tak od 18.00 jest okropnie marudna i bałam się że to przez to że śpi w dzień tyle i potem wieczorami choć zmęczona to zasnąć już nie może...

Przy okazji... znalazłąm na Allegro aukcję z werbeną... Powiedz mi jako znawca czy to nie jest jakaś lipa? Bo ja nie wiem jak werbena wygląda i czy cena jest ok (coś podejrzanie tanio...)
herbata zioła Werbena Cytrynowa 50g MEGA PAKA XXL (2767206406) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

MONALIZA hahahahaha wyobrażam sobie ten popłoch, w jaki wpadłaś widząc, że M ma urodziny :-) dobrze, ze wszystko się udało! Przynajmniej uniknęłaś rozmyślania godzinami co mu kupić ;-)

MAFU
zdrówka życzę dla całej rodzinki!

MEGAN trzymam kciuki, żeby z tym znamieniem było wszystko OK

RISIA trzymaj się dzielnie :) Przesyłam telepatycznie pokłady sił!

DO_TI
łączę się w bólu... ja średnio raz na tydzień mam kryzys i sobie mówię, że zaraz ****** ten ****** laktator przez okno! :rofl2: ale jakoś ciągnę dalej...

Co do Mini Electric to nie wiem czy masz czego zazdrościć. Ja nie mam porównania z innymi więc może faktycznie Mini Electric jest lepszy, ale dla mnie szału nie ma... Choć ma mało elementów to czyści się go kiepsko, jest baaardzo głośny (nie umiem odżałować, że nie stać mnie było na Medelę Swing), czasem ma humory i kiepsko ssie, membranę wymieniałam już 3 razy... Może inny model byłby jeszcze gorszy, może też to ja mam kiepski egzemplarz bardzo dobrego laktatora... nie wiem i nie mam kasy żeby się o tym przekonać, bo trzeciego (mam jeszcze ręczny - niewypał...) na pewno nie kupię celem porównania :p tym bardziej, że za 2 miesiące zacznę powoli ograniczać liczbę ściągań (od marca wracam do pracy) i nie wiem jak to wpłynie na moją laktację. Fakt faktem - uratował moje karmienie (ręcznym nie umiem wycisnąć ani kropli). Udaje mi się już czwarty miesiąc wykarmić córcię wyłącznie moim mlekiem, w tym czasie zwiększyłam ilość mleka z 30 do 120-150 ml na jedno ściąganie. Tak więc psów na nim nie wieszam :-)

AXARAI
cudne filmiki!!!

ANMIKA z tym mleczkiem to jest milion wersji :p ja wybieram te najbardziej rygorystyczne czyli temp. pokojowa 6-8h w lodówce 24h (niektórzy twierdzą że dwie doby lub nawet więcej) a w zamrażarce nawet około 3 miesięcy pod warunkiem, że jest chłodniej niż -18, a jeśli cieplej to około miesiąca... Tyle, że nie warto mrozić na tak długo bo inne potrzeby ma miesięczny maluszek, a inne półroczny szkrab.

TYGRYSKU trzymaj się, to tylko chwilowa załamka! Każdy musi sobie czasem poryczeć jak go wszystko przytłacza. Fajnie że idziesz do kina! :) hahaha dialogi z 4-letnim brzdącem są bezcenne! Filozofia takich maluchów jest rozbrajająca... :)

FUTURE przesyłam Ci telepatycznie paczuszkę z siłą i cierpliwością - ŁAP! Trzymasz? ;) Będzie dobrze... :)

PALMA
ja też chcę sobie golnąć!!! :-D W ogóle od kilku miesięcy chodzi za mną Żubrówka z sokiem jabłkowym!

Kiedyś pod koniec ciąży nieopatrznie stojąc w kolejce w Biedronce wypaliłam: "Rety ale bym się napiła Żubrówki!" Dziewczyny... byście widziały te mordercze spojrzenia ludzi wkoło... 9oczywiście jak na złość w momencie kiedy to mówiłam wkoło zaległa cisza...:p)

Dziewczyny mowa była o różnych witaminach... czy zdrowemu dzieciowi trzeba coś podawać po 3 miesiącu poza wit. D??? Bo pediatra nic mi nie zalecił.

wogóle jak porównuję mi=oje dziecię z dziciami moich kuleżanek, to moja mała to taki mały żywczyk jest, tamte tylko śpią i jedzą :eek: i się cieszą jak czapkę im się zakłada, a u nas jak na spacer wychodzimy, to jest takie larmo ( młoda nie cierpi się ubierać, rozbierać itd... )
Tere fere...
Mi się nie chce wierzyć, że inne dzieci to non stop śpią i jedzą.
Gadanie takie, żeby siebie podbudować i dzieckiem pochwalić a przy okazji zgnębić matkę, co ma się odwagę przyznać, że jej dziecko nie jest zawsze aniołkiem.
Moja też się drze przy ubieraniu.
Jak tylko do wózka włożę to od razu milknie.
Ciekawa jestem kiedy zacznie kojarzyć, że jak ubieramy czapę, to idziemy na spacer i wtedy nie będzie ryku.

chodzi pralka na wirowaniu max głośno - odkryłam na nią sposób pralka :-):-):-) tylko co teraz - mam prać na okręta :laugh2::laugh2::-D:-D:-D ???

Włącz maszynkę do mielenia mięsa albo odkurzacz hehe.
U mnie działa tak samo dobrze jak pralka :-)

Kiedyś pod koniec ciąży nieopatrznie stojąc w kolejce w Biedronce wypaliłam: "Rety ale bym się napiła Żubrówki!" Dziewczyny... byście widziały te mordercze spojrzenia ludzi wkoło... 9oczywiście jak na złość w momencie kiedy to mówiłam wkoło zaległa cisza...:p)
Boskie hehe !!! :rofl:
A tak w ogóle, to powiedz skąd wiesz, kiedy trzeba membranę w dojarce wymienić?
Też mam medelę i jeszcze tego nie robiłam a może powinnam.

Axarai
widzę że twoja młoda dama też się urodziła jak i moja z tipsami hehe
Pazurki długie, oj długie

Tygrysku
Jeszcze jeden taki wieczór i będę szukać z tobą kartonu, żebyśmy się mogły zamknąć w piwnicy.
Piwnicę mam, więc zapraszam do mnie.
Znów mi ktoś dziecko podmienił.
Od soboty w każdy wieczór jest takie darcie, że już ledwo się powstrzymuję, żeby nie wybuchnąć.
Ja wiem, że to nie młodej wina, ale momentami to już mnie wścieklizna ogarnia.
Wczoraj rekord pobiła - darcie non stop od 18 do 24.
Pampers suchy, jeść nie chce, na rączkach noszona i drze się w niebogłosy. :wściekła/y:

reklama
Do góry