nagapalma spróbuj pod główkę podłożyć pieluszkę która będzie Tobą pachnieć ja mam tetry które sobie podkładam jak małego karmie biorę ja tez do lulania i razem z nią odkładam i mały zawsze śpi pod kocykami pod którym ja tez sie przykrywałam wszystko co jest świeżo uprane jest beeee i płacz
Co do trudnego tematu SNU I JEGO BRAKU :-(
pomóżcie mały sie przestawił i pierwszy nocny sen tj od północy śpi do 4 później budzi sie co godzinę chce sie przytulić do piersi i dalej zasypia - i tak co godzinę
![Zadziwiona(y) :confused: :confused:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/confused.gif)
jak to zmienić
wcześniej śpi tak po godzinie i raczej w kratkę - godzina snu 1,5 aktywny
nie gniewaj się, ale dlaczego chcesz za wszelką cenę "to zmienić" maluszek tego bardzo potrzebuje, nie robi tego, żeby Ci zrobić na złość, tylko tak potrzebuje. a za jakieś czas, może za tydzien, może za miesiąc zmieni swój tryb. Kochana nie zmieniaj krzysia na siłe. wiem, ze to trudne takie wstawanie, i męczące, ale chociaż podasz pierś i zasypia. są tacy co nie dają piersi i dziecko się nie uspakaja, a butli nie można podawac co chwilę. a może Krzyś się budzi, bo właśnie chce popić mleczka, bo szybko trawi, a skoro wypija kilka łyczków i zasypia...Jedyne co możesz go trochę podbudzać, zeby wypił więcej... Kochana - wytrwałości
Tygrysek, termoś się rozmnożył??? z jednego, stało się kilka??
Martusia, Merlin, Maleństwo, ryba - ja kłade Gucia na brzuszku i jak zaśnie, to go nie odwracam. zdarzyło się, że spał w nocy. i chyba nawet lepszym snem jak zauważyłam. mocniejszym. Hesia śpi do dzisiaj na brzuchu całą noc, i ja też uwielbiam. wiem, ze to się rpzyczynia do śmierci łóżeczkowej, ale Gucio już obraca sobie głowkę jak chce, więc nie ma możliwości, żeby się udusił. ja nie mam poduszki, śpi na płasko, i materacyk też nie jest podniesiony. ale też się czasem cykam, ale to tylko dlatego, ze to tag jest nagłośnione, że nie należy.
Lilijanna - moja helenka też. zasypiała na brzuszku jak byla maluśka. a jak ją kładłam żeby sobie tylkoćwiczyła to się wkurzała. i do teraz spi na brzuszku. a jak pieluszka jej przemoknie, to cały brzuch mokry, aż pod pachy
Polisia - i u nas łóżeczko przy helenie się kurzyło, sprzedałam jako prawie nowe, mało używane, ale moglam śmialo wystawić jako nowe, bo nie było żadnych śladów użytkowania. ona w nim spała w dzien na drzemki, jako malutka. bop jak już miala3-4 miesiace, waliła się głową w szczebelki, i kupiłam kojec berber, w którym spi do dzisiaj. ale już jest na nią ledwo ledwo, bo to wielka baba. niebawem wstawimy jej duże łóżko z barierką, a jak Gutek wyrośnie z kołyski, to pojdzie do kojca. nie mam aktualnie drewnianego łóżeczka.
polisia co do kupy to moj dzidź robi generalnie z 5 kupek dziennie, wieczorami trochę się pręży, ale już nie płacze. wszystkie są z grudkami, ale co jakiś czas, co 2 dni średnio zdarzy się jedna, lub dwie bez grudek. Poczekaj kochana na następną kupke. nie martw sie.
dżejs. Heloł. Gucia ubieram podobnie jak dziewczyny, coś bawełnianego, to co po domu, a na to polarowy "kombizon" (Hesia tak mowi) i w wożku kocyk i śpiworek taki do zamknięcia wózka.
a Edzik, to Edward, czy Edmund??