reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

STOKROTKA ja dla Domisia kupowałam na receptę mleko Bebilon Pepti(miał alergię na nabiał jak był mały)i kosztowało taniej o połowę niż normalnie bym kupowała ;)

reklama
Gorgusia - możesz na mnie te masaże poćwiczyć :-p Uwielbiam być masowana, ach. :laugh2:

Prezenty gwiazdkowe, ach ja jakoś pod koniec listopada się biorę, póki co pomysły mam, a tam gdzie nie mam to główkuję. :-p

Czy ktoś może mi pomóc w sprawie usypiania dziecka ( a dokładnie odkładania jak juz usnie na moich rękach ) do łóżeczka ?
Mała zasypia na moich rękach tylko, jak ją odłożę to jest natychmiastowe larmo, tylko w nocy muszę ją odłożyć ...
Nie mam juz sił jej nosic, ona nie chce w niczy leżeć ... w niczym ... - mam na myśli usypianie w dzień

Moja mała dobrze zareagowała na to Bebiko Ha , smakuje jej, brzuszek jakos mniej boli, tylko kupka juz 3 dzien zielona .
Przypominam , że Bebilon i Bebiko to to samo mleko i ten sam producent, tylko cena inna.

Aha w nocy wg. porad tej babki co to "język niemowlat "napisała, zaczęłam ją karmic na śpiocha i bez wykładania z łóżka i spi dłużej :))))
zobaczymy czy dzis tez poskutkuje.

Ostatnia edycja:
Czy ktoś może mi pomóc w sprawie usypiania dziecka ( a dokładnie odkładania jak juz usnie na moich rękach ) do łóżeczka ?
Mała zasypia na moich rękach tylko, jak ją odłożę to jest natychmiastowe larmo, tylko w nocy muszę ją odłożyć ...
Nie mam juz sił jej nosic, ona nie chce w niczy leżeć ... w niczym ... - mam na myśli usypianie w dzień

.

ja odkładam na którymś boczku go kładę i zanim Jasia puszcze to kołysze w łóżeczku potem delikatnie zabieram ręce i kołyszę łóżeczkiem i opatulam kołderką tak by czuł się przytulony ale rączki ma wolne bo lubi nimi machać w nocy i się nie zawsze przebudza. a jak kłade na brzuszku to podobnie ale dłoń podtrzymuje przy buźce a drugą jak już leży to na plecki i lekko masuje góra-dół lub w kółko przeciwnie do wskazówek zegara.

Cloudynka ja już też dostałam 1 @ ale tampony dopiero przy drugiej użyję.
Gorgusia ja bym się chętnie zatrudniła u Ciebie. mam dyplom Biomasażysty

a wogóle słuchajcie, powiesiłam Guniowi dziś karuzelke, a ten smial sie i piszczał w głos. normalnie szok. musze go nagrac jakos to wam pokaze. no sama jestem w sozku, że to tak szybko. Helenka tak szybko nie kumala jeszcze, ale tlumaze sobie to tym ze wczesniaczka .

muszę też kupić karuzelę

przyszły kropelki Sab simplex zobczymy czy pomogą. dziewczyny które to używały jak dawkowałyście??

nagapalma spróbuj pod główkę podłożyć pieluszkę która będzie Tobą pachnieć ja mam tetry które sobie podkładam jak małego karmie biorę ja tez do lulania i razem z nią odkładam i mały zawsze śpi pod kocykami pod którym ja tez sie przykrywałam wszystko co jest świeżo uprane jest beeee i płacz :-D

Co do trudnego tematu SNU I JEGO BRAKU :-(

pomóżcie mały sie przestawił i pierwszy nocny sen tj od północy śpi do 4 później budzi sie co godzinę chce sie przytulić do piersi i dalej zasypia - i tak co godzinę :confused: jak to zmienić :confused:

wcześniej śpi tak po godzinie i raczej w kratkę - godzina snu 1,5 aktywny

no dzieciaka mi podmienili spi w dzien jak zabity po 3h :D
jutro mamy lekarza z oczkiem mam nadzieje ze to nic groznego...

dziekuje za odpowiedzi Kochane :* lezaczek zamowie jutro :)

ja mam propozycje wsadźmy facetów w rakietę i wyślijmy ich na księżyc z biletem w jedna stronę (oczywiście tych nie pomagających, marudzących itd) ja mojego tez tam dopchnę heh :-D:-D:-D

mój przed chwila położył malej termos do przedszkola na którego zbierałam grosz do grosza na wirująca pralkę zgadnijcie co się stało?? :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry