reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

a my dziś przeszliśmy chwile grozy
jużn mamy wypisane skierowanie do szpitala od pediatry, ale czekamy
BIEGUNKA :no:
ale już były 2 normalne kupki więc nawadniamy się i budzimy co 2h

Risia ojej ale Was wzielo... zdrowka dla calej rodzinki :)

a my dzis pojechalismy na drugi koniec miasta na wizyte ktora nie trwala nawet 5min... no pochlastac sie tylko. wiecej czasu spedzilam ubierajac malego niz w gabinecie.

dzis widze ze kryzys laktacyjny zazegnany pokarm tryska az ;)

dziewczyny a czym oprocz zageszczacza mozna zageszczac mleko moje zeby maly nie zwracal az tyle? bo bebilon ar prawie nie zwraca a moje to z niego chlusta bo za rzadkie. maly nie ma skaz zadnych ale moze z pediatra sie skonsultowac wzgledem tego zageszczania?

ja kupiłam w aptece zagęszczacz z bebilonu i dodaję do mleka

Witam dziewczynki :-) ze mnie sie leje masakrycznie @ wrociła w pełnej krasie:wściekła/y:...mała dzis w nocy tylko raz sie na jedzonko obudziła:-D :-D wie ze stara matke oszczedzac trzeba bo padnie:-p;-) a nawiasem mowiac dzis koncze 36 lat:szok::szok::szok: kiedy to przeleciało:sorry2:...ide młodziezy sniadanko zobic bo mała pojadła i spi dalej:-)

A taką zime mam dzis za oknem

Zobacz załącznik 511718

sto lat
sto lat...
wszystkiego najlepszego :D @-}--

U mnie przepiękne widoki za oknem! Słonko i śnieg... aż chce się żyć! Powiedzcie mi babeczki... na spacer to chyba można dzisiaj iść prawda? Bo u mnie wszyscy patrzą na mnie jak na kosmitę (niestety z moim mężem na czele) kiedy mówię, że chcę iść na dwór z małą kiedy jest śnieg i minusowa temperatura... czuję się jak jakaś strasznie nieodpowiedzialna osoba. No ale przecież chyba nie będę dziecia w 4 ścianach trzymała do kwietnia???

codziennie wychodzę ;)
chyba że leje :D to nie zawsze ;)

spokojnie :-) ja wychodzilam do ok -10 a nawet i wiecej(jak nie bylo wiatru). Tomi mi sie urodzil 1 grudnia, wiec byl calkiem malutki. teraz ma prawie 3 latka i z chorob to do tej pory mial 2x katar :-)
ja tam wole dziecko przechlodzic niz przegrzac i wiele osob tak właśnie radzi.

u mnie problem jest ten że ja jestem mega zmarzluch
a moje dziecię ma wiecznie lodowate ręce i wydaje mi się że jest jej zimno

ratujcie i poradzcie kochane :baffled:
na chrzestnych wybrałam moją psiapsiółkę z mężem-praktykujący katolicy po teologii (no chyba lepiej nie można trafić ;-)) a tu mi wszyscy kraczą,że tak nie można bo dziecko będzie chorować i umrze :no:
i co ja mam teraz robić, mama i sąsiadki przytaczają mnóstwo historii autentycznych na potwierdzenie tej tezy....:wściekła/y:
a w sumie nauka kościoła o ile się oriętuję wszelkie zabobony uważa za grzech...:baffled:
ja już sama nie wiem, bo nawet jeśli zdecyduję zmienić chrzestnych to jak im powiem, że co jest przyczyna zmiany decyzji....zabobon :no:
poradzcie co robić please :zawstydzona/y:

a teraz z innej beczki, my na spacerki wychodzimy codziennie, w sumie to TZ mnie zmusza bo ja bym z dzieciakiem w zimne dni siedziała w domku ;-):zawstydzona/y:
czy wasze maleństwa też się obracają z boczku na plecki? zauważyłam ,że junior robi taki numer, ja go kładę na boczek jak w szpitalu przykazali a po jakimś czasem jak zaglądam do pokoju to on fik już na pleckach leży a kiedyś przy mnie zrobił taki numer :tak:

dobrze wybrałaś ;)
co za zabobony???
nie przejmuj się takimi pierdołkami :D

Stokrotko- Nie przejmuj się zabobonami! To bzdura, a to że kiedyś cos tam się stało, to tylko i wylącznie zbieg okoliczności i tyle. A poza tym chyba lepiej mieć Takich chrzestnych, którzy są świadomi swoich obowiązków i na pewno będą dużym wsparciem dla Was i małego, niż brać takich dla picu, którzy ostatni raz w Kościele byli na własnym chrzcie...albo mają sie nijak co do wiary, a chyba nie o to tutaj chodzi..takie jest moje zdanie;-)

A wracając do zabobonów jeszcze to ostatnio moja babcia powiedziała, jak zobaczyła, że trzymam małego pionowo, że nie wolno dziecka do 3 m-ca trzymać w ten sposób bo dostanie wytrzeszczu oczu!!:-Dpadłam

to moja ma już wytrzeszcz obu oczu :-D:szok::-D:szok:

Dziewczyny jak długo może być dziecko na dworze w taką pogodę, jak dziś? Bo byłam z Małym na spacerze 1 godzinę, a teraz śpi na balkonie też prawie godzinę. To już w sumie długo, może lepiej go brać? Sama nie wiem, bo wtedy się obudzi.
Poza tym na mnie też się dziwnie niektórzy "glapili" jak wózkiem jechałam. Ale mnie to wkurza, to co my mamy robić? Siedzieć z dziećmi do kwietnia w domu?!!
Co do bioderek to nam lekarka mówiła, że między 4-6 tygodniem (my byliśmy w 6) i za 6 tygodni znów mamy przyjechać.

ja jestem na spacerku minimum godzinkę, a nawet czasem i 3 ;)

przeniesli nas:-p...dostałam rano prezet od dzieci komin z h&m ale powaliło mnie hasło mojej corki cytuje ''jak z młoda bedziesz na dwor wychodziła to zebys z szalem sie nie wnerwiała to masz komin szybko i bez stresu'':-p:-D

co za tekst
kule bele ;)

A mnie interesuje jak najbardziej.
I mam ochotę napisać do Tuska co myślę o jego polityce prorodzinnej.
W zeszłym tygodniu zapisywałam młodą do żłobka.
Jesteśmy na 559 !!! miejscu w kolejce do przyjęcia. :angry:
Wiedziałam, że jest ciężko z miejscami i że trzeba długo czekać no ale bez przesady.
Ona pójdzie do szkoły jak przyjdzie nasza kolej na żłobek.
Jest różnica jeśli za państwowy żłobek się płaci 400 zł a za prywatny 900 zł.

niestety na najsłabszych najlepiej zarobić
u nas prywatny około 700zł i jesteśmy na 146 miejscu - awansowaliśmy o 1 oczko :D

fasolka - moja jest właśnie taka jak piszesz, ja też z nią uprawiam "spacering" ;-)nieziemski, tylko, ze teraz zima idzie i juz się tak nie da dłuuuugooo ... nic przy niej zrobic nie idzieeeee :baffled: jak długo Twój mały tak miał ?
a może pomyśl o chuście? będzie ci łatwiej

I ja tez sie witam z poranna kawa w reku :)

Dobrze ze ja nie mam takiego problemu na tutejszej parafii. Oni wszyscy sa tak wspaniali ze nie da sie tego opisac. Chrzestnym bedzie mąż mojej siostry, ktory jest niemcem i pytam sie ksiedza czy potrzebuje jakies zaswiadczenie ze jest katolikiem itd, a ksiadz do nas, ze nie nie potrzebuje, jemu wystarczy to ze my jestesmy katolikami i wierzy ze jezeli zdecydowalismy sie ochrzcic dziecko to wybralismy odpowiednich chrzestnych. No i za chrzest sie nie placi typu co łaska, tylko jezeli mam ochote przekazac jakies pieniadze to na scianie w kosciele wisi skrzyneczka i tam moge wrzucic datki, ale nie musze.

Dzisiaj mam ciezki dzien, Prawie caly dzien musze spedzic poza domem i to z małą. Mam do zalatwienia bardzo wazna sprawe takze trzymajcie za mnie kciuki aby sie udało :zawstydzona/y:

Mam pytanko do Mam ktore karmia tylko mm, ile macie karmien w ciagu doby i ile zjada mleczka bobas?

różnie to bywa
ale średnio 300-400

pytanko, czy któraś z Was robiła już odciski stópek i rączek? są takie specjalne zestawy i ja mam na taki ochotę tylko nie wiem czy warto...

u mnie masa do odcisku leży na parapecie i czeka na lepsze czasy :)
mamy teraz remont

ja robilam :) nie moglam sobie poradzic, nie wiedzialam kiedy ten gips bedzie juz dobry, kilka razy wsadzalismy nozki albo raczki zeby sprawdzic i w koncu zrobilismy dwie stopy ;) ale i ja i M i corcia cali bylismy w rozowym gipsie :)

dzis kupilam pas pani tereski, mam pytanie jak dlugo w ciagu dnia nosicie pas dziewczyny po cc?

przez 2 tygodnie mala robila kupki co 2 dni tak od wczoraj robi po kazdym karmieniu i kolejny raz prezent wyszedl z pampersa :(( a my juz zapomnielismy jak to jest zmieniac kupkowe pampki haha

z wysypka walczymy juz 3 tygodnie, ale juz jest o wiele lepiej

Zobacz załącznik 512152

Happy Halloween!! :)

mi fizjoterapeuta powiedział, że nie można takich pasów po cc
nawet z bielizną modelującą trzeba uważać
ale słodziak na zdjęciu ;)

Ja tez zmieniałam Bebilon na bebiko 1 ale dwa tyg temu a wysypka od dwoch dni:dry:

no a ja zmieniłam z bebiko na bebilon :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
nagapalma miiiiiiiiiiiiiii

śliczne fotki Kochane :)

axari (będę pisać po staremu heh ;-)) puściłam Ci fotki na emeil
RiSiA masakra taki ksiądz ja postanowiłam ze jakby mi nie ochrzcił za free to bym poszukała innego Kościoła
doti tule, będzie dobrze, musi

aaaaaaaa mi ktoś papier toaletowy zaczepił na furtkę wrrrrrrr eh jakoś do mnie nie przemawia to halloween

coś jeszcze miałam komuś napisać ale nie pamiętam :-p

dobranoc Kochane, przespanej nocki życzę z całego Serducha

Ostatnia edycja:
witam się

Sebciu kaszle tak, że hej odrywa mu si,ę wsio...cudnie
Aduś nerwowy cosik czekam czy się coś u niego rozwinie...
Ja ledwo mówię i oddycham jak tak dalej pójdzie będę wzywała dla siebie i maluchów wizytę domową...
jak zawsze na dlugi weekend:sorry:

ja podaję Adusiowi jak i Sebkowi kiedyś mleko Gerber nie mieliśmy w ogole sensacji :tak:

Doti zdrowka dla małej

wszystkim zmarłym
[*] światełko zapalam

Cześć dziewczyny. Muszę się wam pochwalić że już nie mam żadnych problemów z położeniem małego do spania odkąd zaczęłam go kłaść w swaddle me. Nie muszę nad nim stać nosić go czy kombinować. Zawijam go po kąpieli daje cycka i odkladam i wychodzę. Następny raz mały wolą po 5 h :D w nocy muszę go wyciągać z tego bo nie chce dojesc i zasypia przy jedzeniu. Ale polecam każdej mamusce która ma problem z wybudzajacym albo niespokojnym dzidziusiem.

U nas dziś leje a chciałam malutkiego na spacer :( wczoraj 2 h spacerów w sloneczku

Kochane czy którąś z was ma hustawke dużą z fisher price rain forest? Zastanawia mnie czym się różni taka większą huśtawka od małej z lezaczkiem ...

Załączniki

• 2012-10-31 14.51.13.jpg
    2012-10-31 14.51.13.jpg
    32,6 KB · Wyświetleń: 71
  • 2012-10-31 14.34.14.jpg
    2012-10-31 14.34.14.jpg
    54,9 KB · Wyświetleń: 75
Witam się, zapalam
[*] dla wszystkich zmarłych, dla mnie to ciężki Dzień, idziemy na Grób Matki mojego m, która zostawiła 9 Dzieci, najmłodsze miało 6 lat i reszta to też drobiazg był, teraz minęło już 6 lat, a umarła w Dzień Dziecka eh, a była naprawdę rewelacyjna, bierzecie swoje maluchy na groby? Znów będę tłumaczyć Oliwce heh, jak ostatnio jej powiedziałam, ze tam leży Babcia to Jej szukała wokół grobu, teraz mówię jej po prostu, że to pomnik na pamiątkę Babci, której nie znała, a która poszła do Bozi, no bo jak jej to wytłumaczyć??? Potem wszyscy do Teścia idziemy i będziemy pewnie wspominać eh

Hallo Kochane!
Wczoraj dostaliśmy jajem w okno balkonowe, a mieszkamy na pierwszym. Ładnie się naszorowałam! To chyba był ten świąteczny psikus, tylko, że do nas nikt nie dzwonił po słodycze:baffled:
Rano wymyśliłam sobie "tradycję":-) odprowadzam Kaca na 9 do przedszkola, i ruszamy z Adą na 2 godziny spacer, mogła bym dłużej, ale w brzuchu mi burczy:-pI zamierzam tak robić cały czas, może coś schudnę:-)
Ayni ja dla Kacka miałam takąFISHER PRICE HUŚTAWKA OCEAN WONDERS T2713 URSYNÓW (2729932814) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. różniła się od tej mniejszej tym, że była większa:-) Żarcik taki:-p Różniła się tym, że u góry miała kręconą karuzelkę, i można było bujać przód tył, albo na boki. Dziecko może sobie siedzieć w tej większej, i ma jeszcze taką tackę na brzuszku do zabawy. Większa lepsza.
Spacerowaliśmy sobie po niemieckim cmentarzu, ale tu pusto. Nawet nie posprzątane te groby, gdzie nie gdzie tylko światełko, pewnie polskie korzenie mieli. Ba, tu niestety dzień pracujący, święta nie ma:crazy:
Tygrysku, możesz pisać jak chcesz, a malutki, i córunia słodyczaki! Dziękuję za zdjęcia!
Mi od razu w szpitalu polecili mleko HA, hiper alergiczne, i jestem bardzo zadowolona, chociaż lekarz powiedział, że można zmienić na zwykłe, ale nie zamierzam. Jest droższe co prawda, ale Malutka je, śpi, robi kupki, buźkę ma jak brzoskwinka, to po co zmieniać. Zmienię ewentualnie jak będzie większa, to dla starszych tylko już bez HA.

WITAM:)

Wczorajsze zakupy udane połowicznie gdyż dla siebie to co chciałam nie znalazłam :/takze jutro poszukiwanie u mnie w mieście...ech...

Ślicznotki na zdjeciach pokazujecie:))

My Halloween nie obchodzimy jak dla mnie wolałabym aby tego nie było...nie bede pisac dlaczego itd.ale unikam tego typu "zabawy"...

Co do wody to tak jak RISIA pisze przyzwyczajac od początku:))moje dzieci piją praktycznie tylko wode bo sok od święta...nie mamy z tym zadnego problemu...woda to samo zdrowie napoi i nie szkodzi :))a moej kumpeli dziekco na soczkach herbatkach i tak mają do dzisiaj gdzie juz nie pisze jakie tego są skutki na zeby...

STOKROTKA nieźle :D ale ja też tak niekeidy mam ze zlana potem jestem bo trzeba tyle wtachać a u mnie wszedzie schody :D czy to przez garaż czy to przez drzwi wejściowe to i tak schody a potem zeby do mnie dojść to klatka schodowa bo my w domu ale u góry mieszkamy :p

Zdrówka wszysktim! bo tu czytam że niestety nie jest u wszystkich kolorowo :(

Tygrysek ja nie mowie malej nic narazie, ale ona i tak nie kuma. ja jade wieczorem jak ciemno bedzie, bo ja zawsze po zmroku jezdze.
MOj maz pojechal z Hesią do rodziców i z nimi na groby,a jak wroca pozniej to i tu pojdziemy,

Fasolka, axarai fryzurki niezle, ale axarai wole ciebie ciemną ;) bardziej mi się podoba. ;*

a ja wczoraj z Hesią na dworze i moj kolor ;)

dwa wózki 004.jpgdwa wózki 005.jpg

a my mamy dwa schodki i jestemsy na dworze ;)

reklama
Od 14 listopada na TLC nowa porodówka:-) Mówiłam do M, że nie będę już oglądać, ale jakoś lubię:-)
Future Ja kiedyś nosiłam długie czarne, wyglądałam super, ale ja natural blondi jestem, taka myszowata, i jak miałam ciemne to musiałam non-stop farbować, bo nawet z małym odrostem wyglądałam jak bym łysa była:-)
Zmotywowana się przez Was poczułam, i farba nałożona, ale coś jeszcze ciemny mi ten kolor wychodzi:crazy:004.jpg chyba będę musiała inną farbę poszukać:baffled:
Patrysia własnie też miałam taki plan, ale na przykład Kaci miał moje plany gdzieś! I ja przecież dawałam cyca, jak miał 5 miesięcy sok spróbowałam, to mnie wyśmiał, woda też be, moje dziecko piło tylko owocowe herbatki granulowane z hippa, i później jak miał z rok to nauczył się pić sok jabłkowy. Teraz pije tylko w dalszym ciągu herbatki granulowane owocowe, sok jabłkowy, mleko, i cole oczywiście:-)
Ada pociągnie kilka łyków wody, i herbatki, ale też patrzy na mnie spod byka, i krztusi się nie miłosiernie przy tym:crazy: No i tu zadam pytanie! Ja rozumiem, że dziecko posmakuje czegoś słodkiego i ma w nosie wodę, ale jak to dziecko piło tylko mleko (które swoją drogą smakuje obrzydliwie, i jest jakieś gorzkawe) to dlaczego nie smakuje mu woda? A?

Ayni zapomniałam napisać, że widoczki super!!!!

Do góry