reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Tz pojechał z rodzicami na cmentarz do Jastrzębia a ja z młodym zostałam bo się już do auta nie zmieściliśmy ;-)
jak wróci to przejdziemy się na tutejszy cmentarz (nie mamy w Żorach swoich grobów), ale tak symbolicznie pod jakimś pomnikiem znicz się zapali...

na obiad zapiekanka z makaronu i kuraka :tak:

dziś zauważyłam,ze junior ma jakby wysypkę na głowie, boję sie,że to od czapeczki (zakładamy żeby uszka nie odstawały) :no: a na policzkach jakby schodziło...ja od początku daję Bebilon Comfort więc raczej nie od mleka a piersią nie karmię więc nie od mojego żarełka....
niestety nasza przychodnia czynna dopiero od wtorku a w czwartek mamy wyznaczoną wizytę na szczepienia i usg bioderek więc chyba nie ma sensu iść wcześniej...

mam pytanko jak sie goicie tam na dole-pytam mamy po sn, bo mnie się coś zaczęło ślimaczyć i szczypie i mam takie wrażenie, jakbym miała belkę między nogami :no:, masakra a w dodatku jak sobie obejrzałam moje szycie to wyszło na to,że mam jakieś "mięsko" na wierzchu i mi przeszkadza w codziennej toalecie i nie wiem jak to będzie w kwestii "bzykanka" :wściekła/y:
lekarz, który mnie szył ma już komplet na cały listopad więc do niego idę w grudniu i chyba wcześniej prywatnie skoczę bo się martwię czy nie trzeba będzie jakiegoś zabiegu :wściekła/y:

reklama
STOKROTKA my to prawie sąsiadki jesteśmy :) Ja z Orzesza :D Co do gojenia tam na dole to u mnie było super bo nie byłam nacinana. Miałam 3 szewki, bo w środku zrobiły mi się dwie dziurki, no i na wejściu pochwy 1 jak lekarz stwierdził właściwe zbędny, ale zrobiony tak dla kosmetyki. Ile dokładnie jesteś po porodzie, bo w suwaczku nie widać?:) Sądząc po Twoich objawach, to może być jakaś infekcja - radzę śmigaj do lekarza, do grudnia to zbyt długo czekać.

Stokrotka właśnie co Ty masz za suwaczki! Usuń te co masz, i wklej nowe, wtedy nie powinno pokazywać błędu, i zawsze BB code.
Ja miałam 3 sn, po pierwszym dużo szwów, krwiak taki na tym, że położna nie mogła szwów ściągnąć, i wyłażące ze środka nitki przez pół roku jeszcze. Po drugim mało szwów, ale jak przyszła położna ściągnąć szwy, to powiedziała, że ktoś mnie na okrętkę szył, masakra! Po trzecim, 3 szwy, jak położna ściągała, to nawet nie czułam kiedy, i ogólnie rewelacja. Co do mięska, cóż, niestety może tak wyglądać, może ciągnąć, bo szwy w środku dłużej się rozpuszczają. Co do "bzykanka" to coś poślizgowego i będzie ok:-) Co prawda pierwszy raz po porodzie, to tak jak w ogóle pierwszy raz, albo gorzej:-D Oczywiście, nie że boli tak mocno, tylko zestrachany człowiek jest!

Ostatnia edycja:
Dzieci z M na dworze sa juz chwile gdzie sam od siebie ich wziął co mnie bardzo cieszy :))Marcelek spi takze cisze mam :))

AXARAI no właśnie jakie cycusie ty masz :p ech moje tylko takie jak mlesio w srodku jest niestety:/juz wole nie mysleć jakie bedą gdy przestane karmić:/

dziewczyny wlasnie wrocilam z wc i widzialam na papierze takie rozowawe zabarwienie...
dodam ze karmie tylko i wylacznie piersia..
zastanawiam sie czy to okres czy co to ?

myslalam ze karmiac piersia dlugo go jeszcze nie bede widziala a potem gdzies wyczytalam, ze pomiedzy 6-8 tyg po porodzie pojawia sie jednorazowe krwawienie oczyszczajace macice...

Czy was cos takiego spotkalo ? :eek:

Ayni kurcze z Emilem nie pamiętam dokładnie, ale coś po 5 miesiącach, a Z Kaci jak minął połóg, tak w 7 tygodniu poszłam do gin, i dostałam cerazette, przy nich nie czeka się na @, więc @ dostałam jak Kaci miał 19 miesięcy jak odstawiłam anty:-) O oczyszczaniu nie słyszałam.

AYNI ja też miałam nadzieję, że prędko @ mnie nie dopadnie... tymczasem czekam już na drugą :baffled: (też karmię piersią) możliwe, że to pozostałości odchodów poporodowych, ale i @ wykluczyć na 100% nie można. Jak długo krwawiłaś po porodzie i kiedy przestałaś?

reklama
Cloundynko wszelkie zabarwione wydzieliny skończyły się 2 tyg po porodzie.

Może się jutro zbiore rano do domowego i tak muszę cerazettki poprosić. Mam nadzieję że to nie @ :mad:

Ale humory mam już chyba od 2 dni

Do góry