reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

od 15 mała mi się spina, chce jesc , a jak jej daje butle, to krzyczy i się wykrzywia, albo zaciąga jak szalona, aż się dławi i znów krzyczy, prawie nic dzis nie zjadła, od wczoraj rana kupki nie robiła, czy to moze byc przez to ? rece mi opadają

claudynka- my jestesmy na bebiku, zaczeło się to na buzi ok 2 tyg temu, wyglądało jak trądzik niemowlęcy, od paru dni zanika, ale buzka jest taka jakby świecąca bliznowata, szorstka w dotyku i się jakby łuszczy, położna powiedziałami ,ze to skaza, w piątek mamy pediatre , to się okaże.

aha, dzięki! U mojej krostki były czerwone zwłaszcza gdy mała się przegrzała. Znikły po miesiącu. Błyszczącej skóry nie zaobserwowałam... Zobaczymy co będzie dalej. Opis tego co wyrabia Twoja córa przy karmieniu... wypisz, wymaluj moja Zuza. Już nie wiem co na to poradzić! Jak się rozkrzyczy zabieram butlę i daję smoka. Jak przestaje wyć, podmieniam na butlę... i tak walczymy.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny my tez mamy bebiko 1 i maly tydzien mial wysypke na policzkach potem zrobily sie placki takie, poszlam do pediatry i przespialam kropelki tak jak pisalam kiedys, smarowalismy 4 dni i policzki juz ok, ale teraz wysypalo mu czulko, i tez kolo brwi skora mu schodzi... i pierwsze pytanie jakie zadal pediatra to bylo czy zmienialismy mleko mm a zmienialismy z bebilon na bebiko... ale nie odrazu stopniowo przez kilka dni... mam nadzieje,że to nie skaza,że trzeba bedzie nabial odstawic itd... moze wstawimy zdjecia jak wygladaja te nasze wysypki u dzieciaczkow?? potem sie je skasuje :)

Witam, My korzystaliśmy dziś pogody i spacerowaliśmy, potem wniosłam małego do domu i spał jeszcze tak przy otwartym oknie. Kurcze najadłam się w niedziele wszystkiego co popadnie a teraz mały nie wie czy problemów z kupa nie ma..niby robi 1-2 dziennie ale dziś w nocy miałam mu już niestety pomóc, no i nie wiem czy to może być jeszcze przez to hmm..

Dobrze, że wspominacie o dopijaniu ja do tej pory tego nie robiłam, a coraz częściej MM daje, więc chyba też zacznę dopijać, bo pewnie przez to problemy z kupką..

Martusia- ksiądz nie powinien robić problemu, u nas w rodzinie podobna sytuacja była, i wiem że jeden nie chciał ochrzcić, bo mówiłże dziecko trzeba wychpwywac pózniej w tej wierze, a jaką ma pewność że rodzice beda je tak wychowywac skoro sami nie zyją tak jak powinni..a drugi ksiądz z kolei nie robił problemu, tyle ze kuzynka juz wtedy wyjechała z Polski i tam ochrzcili dziecko Dominikanie, i z tego co słyszałam u nich nie ma problemu z tym, zresztą może to pojedyncze przypadki gdzie księża nie chcą udzielić chrztu..nei wiem.Ale mam nadzieje że problemu miec nie bedziesz.

My płacilismy za chrzest 50 zł, ale ks. i tak wziąc nie chciał, jednak na slub też nam oddał połowe z tego coś my mu dali więc teraz nie chcielismy żeby znowu nam wracał.

aaaaaaaaaaWALA DO DRZWI A JA NIE MAM JAK OTWORZYC !!! BEDE MIALA DRZWI W JAJKACH I MAKA OBSYPANE

_DSC0859.jpg
TRICK OR TREAT

Adus mega marudny wynios,ą mnie dzisiaj gdzieś....kręgosłup mi peka...

Patrysia no dość głośno o tym bylo,...

Monaliza
super, ze u Was lepiej:)

Cloudynka u nas Sebek zapierniczał na chodziku-pchaczu, że hej :-D

Fasolka pokaż włoski bom ciekawa ;-)

Axarai no ja też no jeżdżę na zakupy i mlody w foteliku wiadomo :tak:

Stokrotka ja robiłam i NIE WYSZŁO DZIADOSTWO - zrobilam dziadkom albumy każdym osobno z całego życia Sebusia bo Adrianka jeszcze nie bylo , od narodzin do teraźniejszości :tak:

Fasolka super fotka:)

Tygrysek
u nas by to nie przeszlo bo ksiądz zapisuje na karcie , że się zapłaciło- inaczej nie ochrzci...

Axarai ja kiedyś z wlosów do pasa wyszlam z włosami do ramion bo fryzjerka wyrównywała...

co do dopajania

najlepiej uczyć maluchy, aby od małego piły wodę... ja tak mam i nie ma probemu :tak:przedw wqszystkim nie uzależniamy dzieci od slodkiego i lepkiego :tak:

risia- czesc
megan - cód, miód malina ;)
fasolko- masz racje, do piatku nic jej nie będzie ;)
claudynka- no widzisz Twoja niunia tez ma takie jazdy, ciekawe z czego wynika takie zachowanie?położna mówiła mi, że dzieciaczki do 3 miesiecy maja jakies tam problemy jelitkowe i dlatego tak się zachowują, podobno jak dzieci coś tam w brzusiu boli, to mają silny odruch ssania ... a nie wiem juz sama, kazdy cos innego mówi. Wiem tylko jedno, jak młoda mi tak świruje, to strasnie się wściekam, bo nie wiem o co jej chodzi ...

Mąż mi właśnie oznajmił, że od jutra do niedzieli pracuje od 13 do 22 i mam doła .... znowu będę sama ... siostra chora, więc nie ryzykuję z małą, a mama wyjechałą dalekoooo ... pocieszam się winem ... polać komuś ????????????????

Ostatnia edycja:
Kacper śpi. Miał dziś bardzo fajny dzień-dużo się uśmiechał, regularnie jadł i miał trzy długie drzemki. Kochany mój. A ja jakoś więcej mleczka mam i nawet Gapki nie dokarmialam :)
W poniedziałek do neurologa jedziemy skontrolować czy po vacum jest wszystko ok.
Ja dziś chciałam Małego napoić rumiankiem i strasznie mu nie smakowalo-krzywił się jakby paskudztwo pił :-D
Widzę się wrześniówki wylaszczają :) bardzo dobrze!

Dziewczyny my tez mamy bebiko 1 i maly tydzien mial wysypke na policzkach potem zrobily sie placki takie, poszlam do pediatry i przespialam kropelki tak jak pisalam kiedys, smarowalismy 4 dni i policzki juz ok, ale teraz wysypalo mu czulko, i tez kolo brwi skora mu schodzi... i pierwsze pytanie jakie zadal pediatra to bylo czy zmienialismy mleko mm a zmienialismy z bebilon na bebiko... ale nie odrazu stopniowo przez kilka dni... mam nadzieje,że to nie skaza,że trzeba bedzie nabial odstawic itd... moze wstawimy zdjecia jak wygladaja te nasze wysypki u dzieciaczkow?? potem sie je skasuje :)

Ja tez zmieniałam Bebilon na bebiko 1 ale dwa tyg temu a wysypka od dwoch dni:dry:

reklama
Fasolka u nas tez tak pozno wyszla... nawet nie pomyslalam,że to od mleka nie powiem Ci ile to bylo dni ale min tydzien napewno i najpierw takie krosteczki potem czerwone policzki i takie placki sie porobily i wtedy zdecydowalam,że musze odwiedzic lekarza bo to napewno nie byl juz rumien niemowlecy, i teraz nie wiem czy podawac mu te mleko czy zmienic, moglam kurde zostac przy tym bebilon albo zakupic bebilon pepti ale kurde znow mleko zmieniac, czy to pojawilo sie przy zmianie i teraz juz bedzie okej jak buzke wyleczymy...

Do góry