reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

MONALIZA super wieści nam przynosisz:))niech dobrzeje córcia :))

Ja dzisiaj kupuje farbe(tzn.szampon)i będe odświeżała kolorek :))

MONALIZA córcia ma sliczne ustka:)wiesz ze miałam te same ogrodniczki dla Alanka ? :D bardzo fajne sa :))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Cześć wszystkim!!! :)

Włąśnie skończyłam się doić, więc i ja zasiadam z kubeczkiem kawy w ręku :)

Dziękuję za wszystkie opinie w sprawie leżaczków. Z waszych opinii wysnułam dla siebie wniosek, że będę się starała ograniczać przebywanie Zuzi w w/w ale jak raz na jakiś czas zdarzy jej się zasnąć w podróży i ostatecznie będzie w foteliku jakieś 3-4h spała to chyba tragedia się nie wydarzy :)

Chodzikom mówię nie :) przynajmniej do czasu, kiedy mała nie nauczy się dreptać sama... tzn. najpierw musi się nauczyć pewnie stać i robić pierwsze kroczki, a potem może na chwilę polatać w chodziku jeśli akurat będę chciała coś zrobić. A może wcale nie będę kupować ustrojstwa? Się zobaczy. Natomiast tych chodzików-popychaczy to się jakoś boję, że mała zęby wybije :p

Jak czytam o Waszych utarczkach z mężami to jakbym o sobie czytała... To chyba wina obopólnego chronicznego zmęczenia. Kłótnie o pierdoły, mniej czułości... no i sprzeczki o dziecko - nam się już takowe zdarzają niestety :/ Np. o spacery, o wietrzenie (wg mojego męża wyziębianie) mieszkania etc.

MEGAN ja dostałam @ równiusieńko 2 miesiące po porodzie. I w moim przypadku będzie to raczej powrót na dobre, bo na ostatniej wizycie ginekolog stwierdził, że do dwóch tyg. dostanę kolejną... :baffled::eek:

STOKROTKA powiem tak, jak reszta babek - olej zabobony! Mamy XXI wiek, chyba nie wierzysz że coś się maluszkowi stanie bo chrzestnym jest ta czy tamta osoba??? Poza tym, jak sama napisałaś - zabobony to grzech zgodnie z nauką KK. Jeśli ci właśnie ludzie są Tobie po sercu, to się nie zastanawiaj! :-) P.S. ja do końca nie rozumiem... co jest z nimi nie tak? To, że są małżeństwem, to, że to przyjaciółka a nie ktoś z rodziny.... bo chyba nie to, że są po teologii i mocno praktykują? Nie kumam... :laugh2:

A propos jeszcze zabobonów... ile ja się musiałam natłumaczyć ludziom, że mojemu dziecku nic się nie stanie, jeśli wózek będzie już kupiony stał i czekał na maleństwo.... Boszzz... :baffled: Niektórzy nawet doradzali, ze mam kupić i zostawić w sklepie do dnia rozwiązania - dajecie wiarę??? I w ogóle jestem skazana na tragiczną śmierć, bo wprowadziłam się do nowego domu W ROKU PRZESTĘPNYM!!!

MAFU hahahahaha no piękny zabobon, nie ma co :-D Ja to się zastanawiałam czy mogę tak nosić maluszka, ale ze względu na plecki i zdrowie kręgosłupa... ale jak widać chory kręgosłup to najmniejsze zmartwienie Hahahaha

ANMIKA, PATRYSIA, AXARA
I a myslałam, ze tylko ja mam melancholie z powodu zakończonej ciąży... Kurka to jest tak piękny stan! T eskno mi do mojego okrąglutkiego brzuszka z kopiącym lokatorem... :-) Tzn brzuch mam nadal okrągły, ale tego... wicie... to nie to samo już :laugh2:

NAGAPALMA
, ja mam podobnie... moja Zuzina tęż nie bardzo pozwala cokolwiek zrobić. Albo marudzi, albo spi po 5 max 15 minut... U nas jest cykl: śpi - pierd - ryk - lulanie - śpi - wypada jej smoczek - ryk - dać smoczek i polulać - śpi - pierd - ryk - lulanie... etc. etc. etc. Nie opłaca mi się zabierać za żadna większą robotę bo tylko kursuję do wózka :baffled: (tego posta też piszę na raty... ;-) )

AWERSJA
ja Ci szczerze współczuję... po prostu masakra z tymi żłobkami i przedszkolami!!! I jak tu sie decydowac na kolejne dzieciątko?!
FUTURE MMUMMY
przesyłam telepatycznie porcję energii dla Ciebie :) Mam nadzieję, że dziś będzie lepiej!

MONALIZA
cieszę się że z córcią coraz lepiej!

Miłego dnia babeczki!!!

Jak urodziłam to sciełam włoski na krotko zupełnie (troche zapuszczone miałam)i wkoncu pozbyłam sie czarnej farby z włosow :tak: i teraz rfarbuje trzeci raz od porodu coraz jasniejsza farba dzis taka robiłam

thumb31_9133600.jpg

Hallo Kochane!
Zaprowadziłam Kacka do przedszkola, i spacer 1,5 godzinny z Adą zaliczyłam, mogłabym chodzić dłużej, bo młoda uwielbia spać, widać wszędzie, ale łepetyna mi zmarzła, i tak mi burczało w brzuchu, że ludzi budziłam po drodze;-)
Teraz wciągnełam śniadanie, i batonika też, kalorie na spacerze spaliłam, to musiałam nadrobić. Zimą trzeba się dobrze odżywiać:-p
Anmika moja Ada też na brzuch ma w nosie podnosić główkę, wścieka się z główką położoną też:-) Jeżeli na rączkach trzyma główkę sztywno, to nie ma się czym przejmować
Pauline moja gin powiedziała, że po CC można po roku:confused2: no to już nie wiem, ale i tak się boje tej spirali, więc mam pretekst, żeby jeszcze nie zakładać:-D
Tygrysek axarai:-) Właśnie Ty na mnie mówisz axari, i tak też adres napisałaś Kochana:-D
Lotka 100 za spostrzegawczość:-)
Megan moja mała je co 2, 2.5, 3 godziny, około 60,90,40, chyba, że przyśnie to rzadziej. W nocy śpi od 21 przeważnie do 4 rano, wtedy wciągnie 100, później śpi do 8, wtedy też 100.
Rysia mój Kaci jeździł na spacery w foteliku, bo ewentualnie jeszcze miałam opcję nosić go na rękach, bo gondolę, to on miał gdzieś. I dziękowałam mądrym ludziom, którzy wymyślili montowanie fotelika na stelażu wózka:-D
Monaliza no własnie też myślałam, że mogłaby być trochę grubsza ta mata, ale do przeżycia. Cieszę się, że malutka czuje się lepiej:laugh2: Zdjęcia cudne, a starsza córka jakie ma piękne włoski!!!
Nagapalma Megan, śliczne rzeczy robi ta Pani co:-D Ja zamówiłam jeszcze jednego króliczka na zamówienie:-D Bo można sobie wybrać z galerii na blogu, i ta Pani uszyje.
Miłego i nie nerwowego dnia Kochane!!!
Fasolka no ciekawam bardzo jak wyjdzie Tobie ten kolor? Zrobisz zdjęcie po? Ja też muszę nałożyć farbę, ale czekałam, jak mi hormony ciążowe przestaną działać, bo w ciąży farbowałam, zawsze tą samą farbą 2 razy i ledwo mi załapało:szok:

Ostatnia edycja:
ostatnio slyszalam ze jak sie nie ma slubu koscielnego to moga dziecka nie ochrzcic... to prawda? czy zalezy od ksiedza? czy od tego ile mu sie da za chrzest?

Jak co łaska będzie większa to i ksiądz oko przymknie na wszystko, taka jest prawda. Znajomi mieli ten problem bo oni mieli tylko ślub cywilny i rodzice chrzestni też. Chrzestnych kazał wybrać takich co mają kościelny i łaskę robił że ochrzcił dziecko.
A prawda jest taka że do chrztu dziecka potrzebne jest... dziecko.
Nasz ksiądz na szczęście nie robił z niczego problemu, ani z tego ze mój mąż po rozwodzie, nawet z tego że jestem ateistką i nie mam ani chrztu ani komunii ani niczego. Mówił że skoro mamy z mężem syna i chcemy go ochrzcić, to tylko to jest mu potrzebne.
Tak więc zależy od księdza bo różnie można trafić.

Ostatnia edycja:
doberek
z moimi chrzestnymi jest tak,że my z TZ bardzo jesteśmy za nimi bo to porządni ludzie i dobry przykład dla juniora ;-), nawet nie wiedziałam,że jest jakiś przesąd odnośnie podawania do chrztu w tej kwestii :no: no i jakby co to maja ślub kościelny nie to co my bo tylko cywilny (mąż po rozwodzie) więc w sumie dla księdza to my w grzechu żyjemy :-D
jeszcze nie byłam pytać w parafii co i jak z chrztem, ale się wybiorę bo chcielibyśmy na Wielkanoc akurat chrzestni przylecą ze Szkocji :tak:
nawet nie sądziłam,ze mogą nam robić problemy z powodu ślubu :no:

w kwestii mm to młody wypija róznie od 530-680 w zależności od dnia, do tego jakieś 50ml wody na dzień, liczba posiłków tak ok 7-8 dziennie zazwyczaj co 3-4h
no według tego co na pudełku to powinien jeść 6 x 120ml a on je przeciętnie po 90ml, czasem 60ml a czasem 110ml na siłę mu nie wciskam

dziś pierwszy raz wyszłam na spacer sama -do tej pory wychodziliśmy razem z TZ-jak już zniosłam gondolę z młodym z 3piętra (całe szczęście pies szedł sam :-D ), poszłam do piwnicy po stelaż-za cholerę nie mogłam drzwi otworzyć, za 4 razem się udało, ale byłam bliska płaczu :no:
wtachałam to cholerstwo na górę wpięłam gondolę i wyszłam z klatki to już byłam zlana potem :wściekła/y:
poszłam na zakupy i zaliczyłam spacerek po parku i rynku
a na koniec okazało się,ze mi się stelaż nie chce złożyć wiec zostawiłam go na parterze zapiętego do schodów blokadą rowerową :-D ale żeby nie było tak prosto-nie miałam tej blokady przy sobie , musiałam wchodzić na górę do mieszkania :no:, z gondolą...wyjęłam małego i przełożyłam do fotelika samochodowego , pies został a ja z małym na dół żeby zapiąć stelaż wózka :no: wróciłam i znów byłam mokra :wściekła/y:
do bani takie spacery :no:

pytanko, czy któraś z Was robiła już odciski stópek i rączek? są takie specjalne zestawy i ja mam na taki ochotę tylko nie wiem czy warto...

Stokrotka ja to teraz mam super! Mieszkamy na 1, stelaż też mam w piwnicy, ale tam nie ma schodów, tylko z klatki do drzwi od piwnicy są 4:happy:, piwnice wielkie, czyste! W Polsce z Kackiem dygałam z 3. a nogi od wózka miałam w aucie przed blokiem, bo w piwnicy katastrofa, z 15 stopni w dół, i to jeszcze jak pionowo, o milionie pająków nie wspomnę! Brrrrrrrrrrrrrrr!!!! Tak, że wiem o czym mówisz:baffled:
O ja też mam ochotę na te odlewy, na Youtobe oglądałam filmikiFilm instruktażowy do zestawów Zatrzymaj Czas - YouTube, najbardziej podobają mi się te trójwymiarowe, no cudowne wychodzą:-) Kupie a co, najwyżej mi nie wyjdą

reklama
Do góry