reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Ja właśnie chciała bym przebić uszka, jak malutka będzie nie kumata jeszcze. Mam koleżankę, która przebija uszy, i się ładnie naoglądałam, jak takie podrośnięte panienki, ryczały, że chcą kolczyki, a później wychodziły z jednym, bo drugiego ucha już ni jak nie dały sobie przebić:-) ( uprzedzam, że jestem zdecydowana zainstalować Malutkiej kolczyki, i komentarze typu "głupia matka" mnie nie interesują:cool:)
Hallo Kobitki no jak tam u Was leżą dzieci na tych matach zabawowych??????????????????
Merlin Krzysiu Boski! Ucałuj mocno od e-ciotki! Mój M ma na imię Krzysztof, i bardzo chciałam, żeby Kacuś był Krzysiem, ale mój M powiedział, że jak był mały, to bardzo nie podobało mu się jak ma na imię:dry:

Axsari ja przebiłam Dorocie jak miała 11 miesiecy i jest tak jak Future pisze nic nie czuła nie płakała ,kumpela przebijała swojej jak miała 4 lata i z jedna dziurka chodziła bo drogiej nie dała przebic ,Pati tez przed roczkiem przebije:-p ,mała na chrzest mate dostała od chrzestnego (i koperte ;-)) lezy na tej macie w ciezkim szoku narazie ale dzis jak ja połozyłam i ruszałam tymi zabawkami to taka skupiona patrzyła :-) mysle ze za chwile bedzie bardziej zainteresowana i bedzie z niej korzystac:tak:

reklama
Wszystkim kobitom SPASIBA za życzonka :)))))
Kupiłam se szampana i torta, zrobiłam se salatke , Nataszka grzecznie se usneła :szok::szok::-D:-D jes ! jes jes ! A teraz ide się wystroić :sorry2: a co ? !
A szampana se wypije dziś i chyba się ululam !!! Karmiace - możecie mi tylko pozazdrościć !!! ;-):tak::-):-) hehehe ;)

maluszek
- żadna tam wyrodna matka, moja mała też mi daje w kośc, wnocy budzi się często, a w dzien wciąż jej coś nie pasi :wściekła/y: i się wscieka, jest wciąż i wciąż na rączkach, a usypiam ją na siłę w huśtawce z Fisher Price, ma włączone wibracje i w koncu zasypia na jakieś 30-40 min , także wiem o czym piszesz. Nic się nie przejmuj, one wiecznie małe nie będą, w końcu ztego wyrosną, musisz tak myśleć, bo inaczej się wykończysz , ja miałąm wczoraj kryzys, dziś jest lepiej. Ważne by mąż Cię wspierał i pomagał ;-):tak:

gorgusia- no nic tylko pozazdrościć, że Twój mały ma już takie łądne pory spania :) oby tak dalej

megan - a może Twoja małą odwróciła sobie dzień z nocą i musiałabyś ją przetrzymac ze dwa dni w dzień ?

Ktoś coś pisał o @, ja dostałąm po 7 tygodniach , trwał dwa dni i był bezbolesny, pokarm zanikł mi juz praktycznie dwa dni po @

Dobra pitam ;)

Miłego popołudnia i niech Wam pociechy smacznie śpią :))))

Cześć mamusie
Coś ciężko się zabrać do odpisywania, ale wyjątkowo młoda śpi i mam chwilkę:)
Axarai Kładę ja na macie, jak po karmieniu i zmianie pieluchy nie ma zamiaru spać. Wytrzymuje tak 10-15 minut, ze smoczkiem czasem 30 minut, ale ktoś musi być w pokoju i zagadywać bo moja niunia towarzyska jest i sama w pokoju siedzieć nie chce:tak::-D Zazdroszczę autka, Ja nic nie dostałam:wściekła/y: a po tym jak się na cierpiałam coś na pocieszenie by się przydało dla mnie i dla małej:tak:;-)
Palma Wszystkiego Najlepszego!!! 100 Lat:)
Moja mala też tak miała jakieś 2 tygodnie temu prawie nie spała w dzień tylko godzinkę na spacerze:/ i co 1,5 godz w nocy:/ Podejrzewałam skok rozwojowy i teraz mamy kolejny bo mała strasznie mało je, śpi po 40 minut z przerwami po 2 godz:szok: w dzień, w nocy zasypia ok 22 i potrafi spać do 4 ale później co godzinę się budzi i tak do 9 i nie śpi do 12 w południe:szok::wściekła/y:
Tygrysek wspołczuje:/ Dobrze że nic wam nie jest, ale dziewczyny mają racje nie powinnaś jeszcze dźwigać, szczególnie po cc.!!!
Do_ti podziwiam za wytrwałość z tym karmieniem.
Risia moja też ma czkawki jak po jedzeniu za wcześnie ja na plasku położę, ale nie ulewa więc nie pomogę:/ Zdrówka dla Was!
Gorgusia Kacperek rośnie jak na drożdżach:biggrin2: Moja urodziła się 55cm i 3,65kg jeszcze w rozmiar 56 się mieści choć 2 tyg temu już 56cm i 4,30kg i w pampersy 1 jeszcze wchodzi, tylko kilka pajacu za małych.
Lilianna Wszystkiego Najlepszego z okazji Rocznicy:)
anusienka ja czytałam że BioGaje to 28 dni trzeba stosować żeby zauważyć widoczna poprawę. Ja stosowałam Infacol ale się nie sprawdził i zmieniliśmy mleko z Aptamil na Aptamil Comfort to odpowiednik PL Bebilonu dla dzieciaczków z kolkami i zatwardzeniem z mniejsza zawartością białka i laktozy.
monaliza super że obyło się bez szpitala!! Zdrówka dla dziewczynek!

Dzieki dziewczyny za rady - zastosuje je moze cos podziala chodziaz zyje nadzieja ze dzisiaj bedzie lepiej w nocy. Teraz spi jak aniołek a w nocy to normalnie nieoswojony zwierzak! Czytalam jeszcze ze mozna suszarke wlaczyc - tez sprobuje. Musze niestety z nia troszeczke powalczyc. Teraz ide szybki prysznic wziasc bo sie jeszcze gdzies przykleje :-D i czas sie zabrac za smyka.

Megan, ja też mam tak w kratkę, są dni, że moje dziecko nie śpi w ogóle i gdyby nie to, że cały czas przy niej jestem i z siebie wychodzę, żeby ją czymś zająć, to by płakała przez cały czas. I wtedy z nią chodzimy, nosimy, lulamy, śpiewamy, a ja karmię karmię karmię karmię.... bo tylko przy piersi się uspokaja. Ale w pewnym momencie już nie dałam tak rady, bo sama nic nie jadłam i nie piłam.... Nie wiedziałam co jest mojemu dziecku, że cały czas by tylko płakało. Teraz mam dzień, jakby mi ktoś dziecko podmienił, normalnie je, śpi a jak jest na czuwaniu to nie płacze, tylko sobie patrzy i się rozgląda. Ale wiem, że te jej złe nastroje jeszcze pewnie nas nie opuściły i jeszcze nie raz się namęczymy. Cały czas się poznajemy i metodą prób i błędów często nagle odkrywamy (często też przypadkowo), co jest naszemu dziecku. Główne przyczyny płaczu jak dotąd to był głód, mokra pieluszka, za gorąco w domu, odparzona pupka, problemy ze zrobieniem kupki... A wiemy, że to były przyczyny, bo po dokarmieniu z butelki (z cycków już nic nie leciało), przebraniu pieluszki, wyjściu na spacer, przewietrzeniu w domu płacz mijał i dziecko było jak do rany przyłóż. Jeszcze żeby tylko znaleźć sposób na te męczące kupki... Czasami wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że się kupa zbliża, wtedy to się nawet potrafi wybudzić i stęka i płacze, bo nie może zrobić...

tez mielismy podobnie maly praktycznie spal tylko u mnie przy cycu. odkladalismy go do lozeczka 10-15min a ten juz nie spi cwaniak maly. od razu w placz biore na rece i znowu przysypia i tak w kolko. pozniej mu sie cos odstawilo w lepetynce i teraz spi jak kiedys :) i ja tez sie martwilam ze robie cos nie tak i w ogole. ale stwierdzilam ze kiedys sie zmeczy i ze kiedys to minie ;)

poza tym jaki by nie byl i niewazne jak bardzo daje mi w kosc i tak go kocham ze ojeja! :D

u nas dzis ładna pogoda i mały był pogodny od rana dostałam telefon ze złymi wiadomościami - badania krwi które mu robili nie wyszły najlepiej z tego co mi powiedziano przez telefon to ma za mało hemoglobiny i leukocytów :-( kazali zrobić to badanie moczu i obowiązkowo stawić sie w następnym tygodniu no tak sie zdenerwowałam tym telefonem że wzięłam małego w wózek a ze przysypiał poszłam grabić liście no musiałam na czymś sie wyżyć zeby nie myśleć bo zaraz by sie czepiały jakieś durnoty np z mniejszą ilością pokarmu nie daj bóg ..no i jak grabiłam dzwoniła lekarka jeszcze raz i nie słyszałam i teraz nie moge do niej sie dodzwonić i jestem jeszcze bardziej zdenerwowana :wściekła/y:

Dziewczyny ja też miałam ostatnio kryzys latacyjny tj jakieś 3 dni a dziś mam coś w rodzaju ponownego nawału :szok:ale wczoraj małemu coś było i nie schodził mi z cyca i chyba mi tak rozkręcił bo tylko przy cycu wczoraj chciał spać

Gorgusia zazdroszcze,że tak ładnie je, spi i tyle mozesz odciagnac:-)fajnie... hmm moj synek sie nie najada...chyba tylko w nocy...wtedy budzi sie co dwie godzinki je 10min czasem nawet 5! i zasypia ladnie na kolejne 2godzinki i jakos jest najedzony...a w dzien? masakra...praktycznie non toper marudny, nie spi, i cyca chce tak co 30min/godzine chyba,że jedzie autem czy jest na spacerze to wytrzyma ile trzeba... mialam wczesniej dokarmiac go dac cyca potem butle a przestalam tak robic (czasem sie zdarzy) bo nie chce wcale tej butli albo zje 10/20ml albo tak poprostu zasnie. Najlepiej chcialam wlasnie odciagac i dawac mu z butli,żeby wiedziec ile zje no i nie zlosci sie wtedy ani nic wiec on sie nie denerwuje a ja spokojna,że zjadl i wiem ile no ale nie zawsze moge odciagnac zalezy jak maly sie zachowuje albo malo mi sie sciaga... ogolnie ciezko tym bardziej,że nikt mnie nie rozumie..
To że mały chce cyca ciągle, to niekoniecznie musi znaczyć, ze się nie najada, tym bardziej ze nie chce butli potem. Może po prostu potzrebuje bliskości mamy, to jeszcze takie malenstwo jest przeciez.

ayni ja tez jak już nic nie skutkuje biorę małego do siebie do łózka i nie mam kompletnie wyrzutów z tego powodu lepiej tak niż żeby jeszcze oliwkę do kompletu obudził
monaliza super ze już lepiej

ja spadam z m na spożywcze co tygodniowe zakupy do miasta

reklama
Do góry