reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Gorgusia zazdroszcze,że tak ładnie je, spi i tyle mozesz odciagnac:-)fajnie... hmm moj synek sie nie najada...chyba tylko w nocy...wtedy budzi sie co dwie godzinki je 10min czasem nawet 5! i zasypia ladnie na kolejne 2godzinki i jakos jest najedzony...a w dzien? masakra...praktycznie non toper marudny, nie spi, i cyca chce tak co 30min/godzine chyba,że jedzie autem czy jest na spacerze to wytrzyma ile trzeba... mialam wczesniej dokarmiac go dac cyca potem butle a przestalam tak robic (czasem sie zdarzy) bo nie chce wcale tej butli albo zje 10/20ml albo tak poprostu zasnie. Najlepiej chcialam wlasnie odciagac i dawac mu z butli,żeby wiedziec ile zje no i nie zlosci sie wtedy ani nic wiec on sie nie denerwuje a ja spokojna,że zjadl i wiem ile no ale nie zawsze moge odciagnac zalezy jak maly sie zachowuje albo malo mi sie sciaga... ogolnie ciezko tym bardziej,że nikt mnie nie rozumie..

Cloudynka jeju jak dobrze przeczytac,że nie jestem sama...ja juz widze,że jestem inna jak dluzej pospie czy maly pospi w dzien czy ktos go wezmie na spacer to normalnie mam wiecej energi.. w ogole jak kiedys powiedzialam,że malego najszybciej zostawie jak bedzie mial 6 mesiecy tak teraz chcialabym wrocic do pracy choc mysle,że kiedys moge tego zalowac... ja ze sprzataniem juz sie ogarnelam,chodz denerwuje mnie,że non toper jest syf ratuje mnie na troche lezaczek albo chusta! ale dalej mam problem,żeby zrobic obiad...

Hmm co do kryzysu laktacyjnego to sie nie dziwie,że mnie lapie skoro zalezy od dnia raz odciagam wiecej raz mniej, tak samo jednego dnia pije wody duzo drugiego mniej, tak samo z jedzeniem,wszystko zalezy od tego jaki dzien ma moj syncio...

reklama
Future po pierwsze imiona BOSKIE!!!. po drugie zdjęcie w koszu REWELACJA. po trzecie Mały widzę nie koniecznie lubi na brzuszku;-) DiLady też nie koniecznie:dry: A kiedy przebijałaś Malutkiej uszka?
Nie nowy dom! E to już bym nie sapała:-)

Ja właśnie chciała bym przebić uszka, jak malutka będzie nie kumata jeszcze. Mam koleżankę, która przebija uszy, i się ładnie naoglądałam, jak takie podrośnięte panienki, ryczały, że chcą kolczyki, a później wychodziły z jednym, bo drugiego ucha już ni jak nie dały sobie przebić:-) ( uprzedzam, że jestem zdecydowana zainstalować Malutkiej kolczyki, i komentarze typu "głupia matka" mnie nie interesują:cool:)
Hallo Kobitki no jak tam u Was leżą dzieci na tych matach zabawowych??????????????????
Merlin Krzysiu Boski! Ucałuj mocno od e-ciotki! Mój M ma na imię Krzysztof, i bardzo chciałam, żeby Kacuś był Krzysiem, ale mój M powiedział, że jak był mały, to bardzo nie podobało mu się jak ma na imię:dry:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny !!!! Macie jakis złoty srodek jak ululac dziecie, bo padam ze zmeczenia ! 4 noc z rzedu nie spi WCALE NIE SPI. Cyrk zaczyna sie od ok 12 i tak do 6 rano !!! WOGOLE NIE SPI tylko płacze w niebogłosy, nie ma kolki i głodna tez nie jest, nie wiem o co chodzi. Przez to wszystko trace pokarm, padam ze zmeczenia i nie wiem jak pomoc sobie i małej, normalnie zalamka totalna.

spróbuj położyć się na plecach a dziecko na swoim brzuchu. brzuch do brzucha. główka na bok ktoryś i Twoja dłoń na plecy dziecka. i ruszaj tą dłonią by kołysać góra dół dziecko. i też tak możecie spać. jak nie to na boczku w łóżeczku opatul kołdrą lub kocykiem lub w rozek. lub niech śpi z Wami lub niech przy was zaśnie. albo na rękach ukołysaj. głaskanie po główce lub za uszkiem. wydawanie odgłosu podobnego do szumu "szszszszszsz"

ja będąc w szpitalu dostałam też od B złoty pierścionek na mały palec dłoni, no ale tak dokładnie to od jego mamy. bo dla niej za mały i kazała B by mi dał. więc nie wiem jak to oceniać czy ejst od B czy od teściowej ;p

Maluszek kup sobie Marimer Baby rewelacja psikam odczekam ściągam gluty psikam dzieki temu juz raz pozbylismy się kataru sól nam nie pomagala:tak:

Monaliza super, że u Was ze zdrówkiem juz lepiej:)

Megan ja zauważylam,że Adrian na noc się przejadal i tym samym byl mega nerwowy i usypianie go trwalo czasami do 24 od 18! nie pije herbaty czarnej bo ona go pobudzala do akcji zmieniłam na bialą

Axarai u mnie tak samo w brzuchu kopanie teraz śpioch:) najczęściej widzę jak moje dziecko... ziewa :-D

Future ja też nic :p chyba czeka mnie ten sam los :-D

Liljanna :-D

ja sobie sama zrobilam prezent :-D

BRANSOLETKA RZEMIEŃ SERCE + GRAWER, SREBRO 925!!! (2722375567) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. z grawerem Sebastianek 16.08.2010
i
ZAWIESZKA CHARMS SERCE, SREBRO 925 + TWÓJ GRAWER.. (2722579617) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. z grawerem Adrianek 17.09.2012

Dzieki dziewczyny za rady - zastosuje je moze cos podziala chodziaz zyje nadzieja ze dzisiaj bedzie lepiej w nocy. Teraz spi jak aniołek a w nocy to normalnie nieoswojony zwierzak! Czytalam jeszcze ze mozna suszarke wlaczyc - tez sprobuje. Musze niestety z nia troszeczke powalczyc. Teraz ide szybki prysznic wziasc bo sie jeszcze gdzies przykleje :-D i czas sie zabrac za smyka.

Ps Ja tez złoty pierdzinonek dostalam

reklama
Do góry