reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

gorgusia
user-online.png
biedactwo... wracaj do zdrówka!:yes:

do__ti
user-offline.png
dzięki za pociechę - to o dzieciach i pszczółkach... świetne :D

Merlin_
user-online.png
ściskam kciuki za Twojego Maluszka, aby zdrowy był!

ryba92012
user-offline.png
myślę że też powinnam ustalić sobie priorytety w podobnej kolejności... bo na razie to jest: dzieć i wszystko co się z nim wiąże, obiad, sprzątanie, pranie, no i gdzieś tam ja...

axarai
user-online.png
u mnie zależność ta sama, a raczej odwrotna.... Zuzia w brzuchu była bardzo spokojna, późno zaczęła kopać, robiła długie przerwy kiedy to w brzuszku było całkiem cicho... a teraz? Masakra jakaś! :p

FutureMummy
user-offline.png
zapoczątkowałaś falę rozwodów :p i ja chyba dołączę do grona ;)

Zaanetkaaa
user-offline.png
KasiaP-P
user-online.png
dobrze mieć świadomość, że nie jest się samym :) Kasiu, tekst "po jajco" - no majstersztyk :D:D Uśmiałam się :)

reklama
Ja miałam przebijane uszy w wieku 6 lat i pamiętam ten dzień do dziś, pani mi psiknęła w ucho czymś zimnym, przystawiła pistolet, usłyszałam "pstryk" i miałam kolczyki. W ogóle nie bolało, ja byłam wniebowzięta. Widocznie byłam już za duża na płakanie. Najgorzej płaczą dziewczynki 2-4 letnie przy przebijaniu uszu, ale nie ma reguły. Pracowałam w salonie kosmetycznym to się naoglądałam - były dziewczynki które wcale nie płakały (mniejszość) a były takie co urządzały taką histerię, jakby im ktoś ucho urwał. A prawda jest taka że to nie boli :)))

Cloudynka, żyjemy niestety w społeczeństwie, w którym się wymaga od kobiety żeby ze wszystkim dawała radę - a nie zawsze się da. Ja na początku też chciałam ze wszystkim nadążyć, przez to nie miałam czasu by wystarczająco często przystawiać Huberta do piersi. Nie wdając się w szczegóły wystarczy że powiem iż zaprzepaściłam przez to wszystko karmienie piersią... teraz karmię już tylko butlą i mm, bo taka chciałam być zaradna ze wszystkim. Teraz żałuję, bo trzeba było siedzieć z dzieckiem i uczyć się karmienia, a nie latać ze ścierką i obiady gotować. Następnym razem inaczej to sobie zorganizuję.
Zresztą już teraz zluzowałam i sto razy bardziej wolę poleżeć do południa z dzieckiem, poprzytulać go, pogaworzyć z nim. A resztę obowiązków zrobię, albo nie zrobię, zawsze można odłożyć je na później, jeszcze się w życiu zdążę namachać mopem, za to każda chwila spędzona z dzieckiem jest bezcenna.
Dodam że bardzo dbam o siebie teraz, codziennie ładnie się ubieram i robię makijaż. Sprawia to że jestem bardziej zadowolona, czuję się mniej udręczona, mniej "zajechana" po ciąży i porodzie. Słowem - zadbana atrakcyjna mamuśka, ze szczęśliwym zaopiekowanym dzieciątkiem.
A dom nie musi być jak spod igły, nie jesteśmy dla domu, tylko dom dla nas :-) zresztą mąż chyba nawet nie zauważył że sprzątam dwa razy rzadziej niż dotychczas, a obiady z baru zjada bez słowa i się nie czepia że nie ugotowałam.

Tyle piszecie, że ja nic nie pamiętam, ale odpiszę co pamiętam haha :D

Nagapalma sto lat i... jesteśmy równolatkami dokładnie :D ja wyjątkowo jakoś mało świętowałam, nawet szampana nie było, omg!

a ja nic nie dostałam. Chyba się rozwiodę :-D:-D:-D

haha też nie dostałam nic

Megan Kochana współczuję! Ada może najdłużej z pół godziny beczała, a ja już miałam dosyć, a co dopiero całą noc! Nie wiem jak pomóc:sorry:
Zrobimy małą sondę:-) Jak było w ciąży i teraz:-)
Moja Ada w brzuchu kopała jak szalona, jeden raz mi się zdarzyło, że jak wstałam rano to jej nie czułam, no ale tylko z 10 minut miałam zawał. A tak nie denerwowałam się ani razu. Teraz ciągle śpi, i jest mega spokojna. A jak u Was ta zależność?

u mnie noce były spokojne i teraz też są, wieczorami brykał a teraz spi, za to w dzien daje czadu a spał :D więc wszystko inaczej

Hallo Kobitki no jak tam u Was leżą dzieci na tych matach zabawowych??????????????????

zaczynają go interesować mamy taką ze światełkami i chyba one są najfajniejsze :) ale nudzi się po kwadransie, w ogóle nudzi mu się wszystko szybko..

karmie smyka i widze ze ma male czerwone krostki na polikach - co to? potowki czy jakies inne dziadostwo?
mój też ma to jakiś taki trądzik u nas

Co do spania to nasz spi pod kocykiem w dzien a nocą pod kołderką, ale ja zrobiłam kołderkę z rożka :D rożek powlekłam w poszewkę po dużej poduszce i jest genialne :D polecam :)
choć u nas zaczyna się rozkopywać niestety... ale głównie jak głodny i wierzga więc i tak zaraz biorę :)

Ja nie wyrabiam z forum, bo Synek przestał sypiac w dzien a dwie ostatnie noce budził się co 1-1,5 godziny więc padam, a za dnia sypia po 40 minut a ogólnie jęczy sobie bo ciekawi go coś góra kwadrans a potem mszę mu znaleźć inne zajęcie, najbardziej lubię spacery tam spi nawet i 3 godziny jak na taki pójdziemy, tylko no to spacer i nic w domu i tak nie robię :D

Tyle piszecie, że ja nic nie pamiętam, ale odpiszę co pamiętam haha :D

Ja nie wyrabiam z forum, bo Synek przestał sypiac w dzien a dwie ostatnie noce budził się co 1-1,5 godziny więc padam, a za dnia sypia po 40 minut a ogólnie jęczy sobie bo ciekawi go coś góra kwadrans a potem mszę mu znaleźć inne zajęcie, najbardziej lubię spacery tam spi nawet i 3 godziny jak na taki pójdziemy, tylko no to spacer i nic w domu i tak nie robię :D

jak bym o moim dziecku czytała :) identiko mam :-D:-D

Komu torta czekuladowegoooo ? bo mi został z urodzin i se właśnie wcinam z kawą ;) - przywilek "wyrodnej" matki niekarmiącej ;)

Moja mała bardzo wygina sie na prawa strone, ma główke wiecznie na prawo odchylona, podczas spania, przewijania, zabawy, lezenia i chodzenia. Walcze z tym, ale nie jest łatwo, podkładam jej w nocy różne rzeczy pod główkę, ale ona jest bardzo silna i i tak się wywraca, wciąż ja przekładam, ale nic to nie daje. Co mam z nia robić ?

WITAM:)

Zimnooo...

PALEMKO ja chcę torta!:))a może ma napiecie?
GORGUSIA o kurczaczki :((z kapusty rób okłady!tylko nie lej ciepłą wode bo przy zapaleniu nie można...
MARTUSIA uroczy sposób na zasypianie :))
AXARAI wow cóż za kolczyki!!to ja takich nie mam :p co do przekłuwania to jak bym miała córeczkę to tak majac 3-4 miesiace bym przekłuła ;)
ANUSIENKA kupka ze sluzem?alergia?
MERLIN ojej:(

Po mnie M przyjechał do szpitala z ptasiem mleczkiem :))hehe jak byliśmy w domku od razu się poczęstowałam :D

MEGAN o jej nieźle :0 nie wiem u mnie dziecie samo zasypia jak każde jedyna różnica z Domisiem taka że z nami w łóżku spał(uff jak dobrze że Alanek z Marcelkiem w łóżeczku)...
AXARAI super autko moj M lubi meraśki ja niekoniecznie ale ogólnie bardzo fajne tzn.mi się podobają tyle że dla M bo ja taka mała pipka i nie pasuje do mnie tpo autko o o to mnie chodzi :D o i Kacuś obcięty i wiesz co?lepiej wygląda :))no i jak siostre pilnuje :))
MONALIZA super że z Olivcią tak dobrze:))tylko żeby zaczęła przybierać...

co do prezentów to ja dostałam od mojego m bukiet białych róż, dla mnie to dużo bo wiadomo jak u nas z kasa, i nie wiem skąd on białe róże wytrzasnął - wie, ze takie uwielbiam

my sobie pożyczyliśmy rewelacyjna rzecz, pokaże Wam na allegro, dla mnie cudo, zwłaszcza dla dzieci kochających bujanie, mały śpi jak zaczarowany, uwielbia to, a ja w końcu mam chwile spokoju

BRIGHT STARTS HUŚTAWKA PTASZEK do 11kg (2725831785) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

tylko my mamy inny kolor

dziś masa roboty mnie czeka, posprzątać chałupę bossszzz jaki tu bałagan, ugotować obiad, a potem na gościnę

Ostatnia edycja:
Tygrysek piekna ta hustawka - tez by mi sie przydala, musze napisac do sprzedawcy czy wysle do IE no i jakie koszty za wysyłke.

Dziewczyny !!! Wielkie dzieki za rady, zastosowałam pare no iiiiiiiiiiiiiiiiiiii nocka przespana :-D az 6h !!! chyba odsypiała. Ale pokarm mi zanika ahhhh :wściekła/y:

Co do balaganu w domu, to tu w IE jest takie powiedzenie:

Najlepsza matka ma sterte prania, balagan w kuchni i szczesliwe dziecko. Takze piepszyc balagan, zrobil sie sam to niech sie sam posprzata !!! :-D

megan gratuluje i ciesze sie razem z toba. ja rowniez mialam dzis udana noc. Moj maly odlecial wczoraj juz przed 20 i pomimo checi spedzenia czasu z malzem wytrzymalam tylko do 24. Z racji tego ze on po nocnych zmianach i nie spiacy to wzial nocny dyzur nad malym i przygotowalam mu wczesniej odciagniete mleko i poszlam spac. Obudzilam sie dopiero o 5 rano na karmionko wiec 5 godzin niczym nie zakloconego snu to luksus. Potem po cycku maly spowrotem do wyrka tak spal do 8, znow cycek, pieluszka i dalej spi!!!

Nie wiem czy to ta nasza pogoda go tak usypia czy co.
Megan kochana walcz o pokarm jak mozesz! Ja karmie z kapturkami na sutki i chyba od 2,3 tyg nie uzywam juz wkladek bo piersi nie ciekna. Spoko mysle sobie, lepiej dla mnie, ale zauwazylam tez ze coraz trudniej bylo mi odciagac. Na szczescie szybko i bez wysilku udalo mi sie rozchulac produkcje i dzis korzystajac z dziecka spiacego obok mnie na kanapie odciagnelam 120 ml na kolejny nocny dyzur.

Moze cos jeszcze sciagne dzis na poniedzialek bo jedziemy do miasta na kontrole u gina w szpitalu. :tak: mi pomaga herbatka z werbeny no i pilam ostatnie 2 dni kawe z duza iloscia mleka w wielkiej szklance, jak tu poradzono i raz dwa i mialam znow wielkie i ciezkie cyce...

Ide zaraz obudzic malza i zagonic go do kladzenia paneli w kuchni.
Pochwale sie naszym nowym nabytkiem. To ja po porodzie kupilam mezowi prezent . Tak, ja jemu, nie on mi :-D za te wszystkie miesiace morderczej pracy i dojezdzania 20 km rowerem, za to ze kazdym centem z wyplaty dysponowalam ja i udalo nam sie z powodzeniem posplacac wszystkie dlugi , wyremontowac dom i wyposazyc dziecko.

Nasz Giovanni ;-)

DSC07593.jpg

reklama
Hallo Kochane!
Pada śnieżek, pada! Co za diabelstwo!
Megan sprawdź u siebie, czy nie ma tych bujawek. Tu w DE też są, a jak macie Toyrus to na pewno są:-)
Patrysia ja to uwielbiam duże samochody! Kiedyś miałam takiego starego mercedesa 124 (M na pewno będzie wiedział jaki) cudownie się nim jeździło. U nas to zawsze było tak, że mój M mercedes, a ja BMW, teraz jakoś tak wyszło, że mamy dwa deci jak mówi Kacek. Moim marzeniem jest posiadać BMW X5, o rzesz umarłam bym ze szczęścia! Ale jeszcze trochę drogie są, trza poczekać:-) A kolczyków takich ja też nie posiadam:-)
Odnośnie kolczyków! Moje kochane, wiedziałam, że wrześniówki to super kobitki, i bratnie dusze:-) A te które mają inne zdanie, to sie przynajmniej powstrzymały z krytyką:-) Ja bym chciała Małej przebić uszka jak będzie miała 6 miesięcy.
Ayni cudny prezent! Gratuluję również Męża!

Ostatnia edycja:
Do góry