reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

boniu tak czytam o waszych problemach laktacyjnych, ja sie nie martwię tym. maly pije, dopija flaszką i śpi coraz ładniej.
teraz mam chwile, bo obydwa szkraby śpią. i mały i duży, tatuńcio pojechał na zakupy, a ja mam chwile na kompa. ale już zaraz lece do prasoowania...

aha. widzę że na wrześniówkach już takie duze dzieci, a my dziś miesiąć dopiero ;)

cloudynka, maleństwo ja z hesią dostalam okres po rowno 6 tygodniach...
gorgusuia - 11 cm to niezle......

reklama
Monaliza to cudownie, że Malutka wraca do zdrowia, i obejdzie się bez szpitala! Super wiadomość.
Aż wkleję zdjęcie, trochę niewyraźne, bo z okna, ale tak się cieszę, że ciągle zaglądam czy stoi:-)
Ten srebrny. mój mesio kochany:-)
Zobacz załącznik 510566 Zobacz załącznik 510576
umyję sobie kudełki, to uwiecznię się w środku!
Gorgusia biżuteria bardziej romantyczna!
A tak obcięłam mojego Kacka 001.jpg003.jpg

Ostatnia edycja:
megan09
user-offline.png
ja już dostałam okresu chociaż karmię!!! i to jak mała skończyła równo 2 m-ce... Dziewczyny czy to jest normalne???

Jak najbardziej normalne, ja po pierwszym dosalam wlasnie po 2msc, teraz pewnie tez tak bedzie - chociaz wcale nie chce :no:

PalemkNajlepsiejszego, zdrówka dla Cb i dzidzi, i spelnienia marzen

Dziewczyny !!!! Macie jakis złoty srodek jak ululac dziecie, bo padam ze zmeczenia ! 4 noc z rzedu nie spi WCALE NIE SPI. Cyrk zaczyna sie od ok 12 i tak do 6 rano !!! WOGOLE NIE SPI tylko płacze w niebogłosy, nie ma kolki i głodna tez nie jest, nie wiem o co chodzi. Przez to wszystko trace pokarm, padam ze zmeczenia i nie wiem jak pomoc sobie i małej, normalnie zalamka totalna.

Megan Kochana współczuję! Ada może najdłużej z pół godziny beczała, a ja już miałam dosyć, a co dopiero całą noc! Nie wiem jak pomóc:sorry:
Zrobimy małą sondę:-) Jak było w ciąży i teraz:-)
Moja Ada w brzuchu kopała jak szalona, jeden raz mi się zdarzyło, że jak wstałam rano to jej nie czułam, no ale tylko z 10 minut miałam zawał. A tak nie denerwowałam się ani razu. Teraz ciągle śpi, i jest mega spokojna. A jak u Was ta zależność?

Cloudynka u nas tez często jest teraz syf, dopoki mąż się za to nie weźmie albo nie zajmie się małym. Ale mnie to zwisa, to jest oczywiste, ze jedna osoba nie ogarnie dziecka i całego domu... no chyba ze ma wyjatkowo grzeczne dziecko, ktore tylko spi :) Dla mnie kiedy mam czas, bo maly spi, to priorytetem jest wypać się też :) bo trzeba jakoś funkcjonować. Jak już się wyspię i jeszcze mam czas to wtedy biore sie za ćwiczenia moje, obiad, itd. Ale bywały takie dni, ze nawet do toalety ledwo miałam kiedy iść, bo mały chciał cały czas cyca (zwiększalo sie mu zapotrzebowanie i rozkrecal bardziej laktację - trwało to kilka dni).

Ja od męża dostałam duuuży bukiet kwiatów kiedy wyszłam ze szpitala i złoty pierścionek :)

Megan wspolczuje bidulko. Nie wiem czy moj zloty srodek sprawdzi sie na Twoje dziecie ale u mnie dziala :

- moje klepanie przez telefon jak siedze kolo lozeczka
- glaskanie po glowie, zabawa wloskami , maly odlatuje niemal od razu
- puszczam muzyke z telefonu cicho

jak powyzsze nie skutkuje to po prostu smole dobre rady i po prostu biore malego do lozka, jesli jestem juz wyczerpana. Wiem, ze nie powinno sie brac, ale lepsze to niz mam byc sfrustrowana na dziecko w srodku nocy.

A ile Twoje dziecko spi w dzien ? Moze powinnas go lepiej "zmeczyc" i np wyjsc jeszcze na wieczorny spacer dla dotlenienia, zastosowac rytual, ktory dziecko z dnia na dzien bedzie przyswajac?

Future może jest dalej w ciężkim szoku, że synka zmajstrował:-p Ale spokojnie, jak do niego dotrze to coś wymyśli:-)
Jak byłam na USG, na którym dowiedzieliśmy się, że to Ada, to ja wiadomo, ale mina mojego M:szok: W życiu nie widziałam Go takiego zadowolonego:-) No ale już się oswoił z myślą, że ma tą swoją Królewnę i prezent jest.
Future masz jeszcze czas!

reklama
Boże sąsiad ryje udarówką, nie wiem co prawda który, bo aż dwóch się wprowadza, a tak huczy, że nie wiem skąd! Moja wyluzowana Ada aż skacze:dry:
Kasieq jak tam malutka na tej macie? długo wytrzymuje? Ja sobie tu taką upatrzyłam, ale dość dużo kosztuje, i się trochę boję, że będzie miała w nosie na niej leżeć, a wtedy M będzie marudził, bo on akurat takie wynalazki uważa za zbędne.
Ale na wózku się przejechał:-p Bo się śmiał po co kupuję, (Kac jechał w głębokim 2 razy) a Ada uwielbia wózek:-)

Ostatnia edycja:
Do góry