reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Aha zmieniałm małej smoczek już na 2 z TT i teraz mleczko wypija w kilka chwil, a wczesniej strasznie się męczyła, on jest od 3m-ca co prawda, ale chyba tym jeje krzywdy nie zrobię ?
Wszystko zależy od tego czy nie macie problemów z żuchwą, Weronika ma cofniętą dolną i mamy zalecenie jak najdłużej na cycku, a jakby nie dało rady na cycku to jak najdłużej smoczek 1.

Lili - no to pieknie mąż się spisał ;) wszystkiego dobrego i dużo szczęścia, która to rocznica ?
Dzięki, 4 aż i dopiero :tak:
ayni - to dziecko może spac w dzien 3h :szok: hahahah kiedy moje tak za śnie ? U nas przy usypianiu na siłe, max 40 min i to tak dwa razy w ciągu dnia
Spróbuj bardziej obserwować smerfa, bo byc może Ty przesypiasz porę snu dzieciaka i stąd potem problemy z zaśnięciem. Ja na początku taki błąd robiłam z Adą, jak zaczęłam Ją obserwować i jak widziałam napis na czole "drzemka" to od razu do łóżeczka", żadne 5 minut później, bo 5 minut później było już po ptakach. A dzieć Ci nie powie mam połóż mnie, bo chcę spać, ale pokaże.

megan09
user-offline.png
ja już dostałam okresu chociaż karmię!!! i to jak mała skończyła równo 2 m-ce... Dziewczyny czy to jest normalne???
Normalne, ja dostałam po pierwszym porodzie po 30 dniach, dostałam dwie @, a potem mi zanikła, to też normalne, bo hormony szaleją, ja też szalałam z testami ciążowymi, bo myślalam, że jestem w ciąży, bo nie wiedziałam, że tak się może dziać i po ok. pół roku znowu dostałam i już ze mną została. To mit, że jak się karmi to @ nie przychodzi.

Risia - dzięki. :tak:
Nagaplama - 100 lat i kolejnych brzdąców. :-p

reklama
Moje ustawieniaLilijanna- Wszystkiego Najlepszego z okazji rocznicy:-) Super że są jeszcze tacy mężczyźni :tak: ja od mojego dostałam kolczyki za urodzenie Filipka ;-)
nagapalma- Wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin :-D
RiSiA- jej te Twoje biedactwa tak się męczą z tym katarem, zdrówka dla nich :tak:
Mojej siostry córka strasznie "chlustała" było tego bardzo dużo i często, aż kazałam jej iść do lekarza bo to było dziwne, ale wcześniej kazałam jej zmienić butelkę (bo karmi mm) okazało się że mała łykała powietrze bo butelka się nie odpowietrzała, teraz jak pije widać jak butelka się odpowietrza i co najważniejsze nie "chlusta" już.
Cloudynka- napewno nie jesteś jedyna, już jest nas 2 :no:
Ja też wróciłam do szkoły i nie mogę się z małym rozstać w weekendy :no: a jak przyjadę to nie wypuszczam go z rąk :tak:
Na górze po prawej stronie masz zakładkę Ustawienia-klikasz, następnie tak w połowie strony po lewej stronie masz zakładkę Moje ustawienia-> wciskasz edytuj sygnaturę i w to okienko wklejasz :tak:
gorgusia- Wielki człowieczek :tak: mój też rośnie jak na drożdżach, niektóre 62 są już małe :szok:

nagapalma my tez już używamy dwójeczki smoczka ale z aventa, Chrzestna małego stwierdziła, ze jedynka się meczy, ale nie wiem od kiedy jest 2w avencie, STO lat oczywiście
Lilijanna Wam tez STO LAT, co do pierścionka to u nas było tak, ze moja mama dostawała pierścionek od mojego Taty na urodzenie każdego dziecka i jak ja urodziłam pierwsze dziecko to dostałam w spadku ów pierścionek jak Oliwka kiedyś urodzi to ona dostanie dla swojego dziecka etc.

łooooooo matko jak zimno brrrrrrrr nie cierpię zimy u nas rano 1,4 stopnia ale wiatr tak zimny, ze masakra

Do Mamuś stosujących BioGaję u swoich dzieci. Po jakim czasie u Was zaczęła działać na problemy brzuszkowe, zaparcia, wzdęcia etc.? Bo ja już stosuję tydzień, a poprawy nie widzę :no:. Odstawić? Mam jeszcze kropelki Delicol i zastanawiam się, czy nie odstawić BioGaję i zastosować Delicol, żeby zobaczyć czy pomoże. Co myślicie?

Ja stosowalam delicol rano 3 kropelki a biogaje 5 kropelek wieczorem tak jak kazala mi lekarka, poprawa jak dla mnie byla juz po dwoch dniach. Teraz stosujemy tylko biogaje. Synek stosowal te kropelki juz jak mial tydzien niestety. No ale u nas sie sprawdzily :)

RiSia moj ma odkad sie urodzil non toper zatkany nos. Czasem to az charczy,warczy codziennie kilka razy zakrapiam ta sola,klade na brzuszek smaruje mascia majerankowa, odciagam aspiratorkiem i walcze z gruszka na troche pomaga najgorzej wieczorem, w nocy i nad ranem, jak on tak warczy to mnie tym budzi biedny sie meczy a ja cuduje jak mu ulzyc... bylam u lekarza to nic nie widzi, on sie oczyszcza i tyle ale tak dlugo??? spimy z uchylonym oknem, temp mamy max 20stopni wiec za suche powietrze to chyba nie jest...

A ja nie wiem czy z moim pokarmem cos nie tak czy ten laktator jest do bani, mam reczy raz cos leci raz nie...az cycy bola, poki co uzbieralam 30ml :/ i nie wiem czy nie zaciaga czy mleka nie mam... nie raz tak super leci a nieraz kap kap

Fajnie sie czyta,że Wasi mezowi tak fajnie sie zachowuja... ja od swojego nie dostalam nic, nawet kwiatka i powiem Wam,że do dzis mam zal o to do niego...nie uslyszalam nawet słowa dziekuje..a wszedzie czytam czy slysze,że dziewczyny jakies podziekowanie dostaja... moj w ogole w sprawach prezentow kwiatow jest "ciezki" wiec z jednej strony sie spodziewalam jego zachowania...

Mi sie tez marzy wyrwac z domku tak na dluzej... ja nawet na zakupach w markecie odpoczywam!!! bo ja praktycznie jestem z malym 24/h wyskocze tylko wlasnie do marketu, raz bylam na kawusi u kumpeli, dzis umowilam sie z mama na zakupy bo musimy kupic prezent na urodzinki wiec ja juz sie nie moge doczekac jak smigne o 15stej :-D fakt bede myslec czy daja sobie rade, czy mleczka starczy itd ale jakos ja nie mam tak,jak piszecie..mi sie do domku nie spieszy,,, nie wiem moze dlatego,że najdluzej wyrwalam sie na dwie godzinki lacznie z dojazdem i praktycznie raz a maly ma zaraz miesiac i dwa tygodnie. Odpoczywam od tego noszenia, lulania, cycusiowania i placzu!!! moze wyrodna ze mnie matka sama nie wiem... wiem,że zaczynam lapac dola,że to wszystko mnie przeroslo. Mam tylko nadzieje,że naprawde z dnia na dzien Dawidek jest coraz starszy i zrobi sie spokojniejszy itd

Troszke sie wyzalilam...

Ostatnia edycja:
Hallo Kochane!
Jestem! Tęskniłyście :-) No przecież całą noc mnie nie było:-p
Palemko Spełnienia Wszystkich Marzeń, i Wiele Radości Z Dziec/ka-i :-)
Lilijana Życzę Wielu Owocnych Wspólnych Lat!!!!
A od mojego M za urodzenie córki dostałam samochód:-D Zrobię sobie w nim zdjęcie, to pokaże, jeszcze nie zdążyłam bo mam go 2 dni:-) (kwiatów nie dostałam, bo jak się urodził Kac, to dostałam od M 30 róż, i............. zapomniałam je zabrać ze szpitala! M mi do tej pory wypomina te kwiaty:-p
Teraz lecę coś wciągnąć, zaraz wracam!

Ja z tel na moment.
Palma- sto lat! I więcej snu dla Twojej Natki,bo faktycznie często się budzi i mało śpi.
Mój Kacper śpi zawsze w dzień od 10 tak z 1h, później od 12.30 koło 2-3h i koło 16 z 1,5h. O 20 go kąpiemy i od 21 sen do 1 i po karmieniu śpi do 4-5. Ranna pobudka jest o 8-8.30. Bardzo mi się chłopak regularny zrobił. I jest tylko na moim mleku.
Strasznie Szybko rośnie! Wyciągnęłam wczoraj spiochy z myślą,że za duże,a tu bach- ledwo się mieści. Od urodzenia ponad 11cm urósł :-)

Axarai- samochód? Ale fajnie! A jaki? Ja dostałam biżuterie z wygrawerowana datą urodzenia Kacpra i napisem Kacperek.

Maluszek-a dzieć się najada? Jakie ma odstepy między karmieniami?
Biogaia czyni cuda- Kacper zaczął robić kupę i nie pręży się przez sen .

Idę zaraz na pogrzeb. Tata mojej przyjaciółki z okresu liceum się powiesił... strasznie mi szkoda jego rodziny. Samobójcy to strasznie egoiści...
Kacper zostaje z moja siostrą. Odciągnęlam 200ml mleczka,więc mu wystarczy.

Witajcie mamusie!
Tygrysek uwazaj na siebie babinko, to jeszcze za wczesnie na takie wysilkowe spacerki szczegolnie po operacji!!! Z woziem zalatw sprawe u sasiada koniecznie! Znieczulica ludzka mnie przeraza:no::no::no::
Lilijana wielu cudownie spedzonych wspolnych lat z mezusiem. Ale z niego romantyk wow!
Axarai niech mezus nie wypomina tych 30roz tylko zakupi 4* na twoje urodzinki:-D:-D:-D:-D Samochod????????????????????No to mial gest!! zazdraszczam
Martusia u mnie dalej bez rewelachy z mleczkiem. Malej dalam po cycu butle z mm i cala zwrocila. najgorsze, ze od 2 tygodni nie przybrala na wadze. Utknela na 3.8kg i nie chce nic ruszyc wiecej. A glodna tez nie jest bo nie placze i spi calkiem ladnie, szczegolnie w nocy nawet po 5-6 godzin, ale to moze ze wzgledu na antybiotyk. Ale nie zachowuje sie jakby glodna byla wiec dlaczego nie przybiera na wadze????
maluszek2012 mam tak samo jak ty z tym laktatorem, raz totalnie nic a raz 30ml. Najwiecej naciagam w nocy jak malutka spi. Wtedy jest bardzo geste az sie smietanka scina jak w lodowce stoi. Tez z malutka jestem 24h na dobe i swira powoli dostaje, jeszcze ostatni tydzien nawet na spacery nie wychodzilysmy z dziewczynkami bo obie chore. Juz mi tlenu brakuje. Jedno wyjscie do tesco na godzine i 3 telefony od B zeby wracac bo mala placze:szok::szok::szok:Terroristen banditen z tej mojej Olivci. Ona mnie chyba wyczuwa nosem, bo nawet jak do kuchni wychodze to zaczyna plakolic a jak wracam to nawet jak ma zamkniete oczy to sie uspokaja.
Risia no wiem co znaczy katar u takich maluszkow
Palma sto lat sto lat

dziewczyny u mojej Olivki znaczna poprawa. Przestalo w koncu rzezic w oskrzelach.Od wczoraj jestem juz znacznie spokojniejsza. w ogole przez ten czas nie goraczkowala. Katar juz nie jest zolty tylko bialy lub przezroczysty. Humorek jej dopisuje, caly czas sie usmiecha i gada non stop! Haha kolejna gadulka w naszej rodzinie, no oprocz mojego B, ale on nie musi duzo gadac on ma poprostu sluchac. Nas trzech. Acha! i 24 pazdziernika pierwszy raz usluszalam mmmmmMa:-):-):-)ale niestety zaraz po tym byl placz:cool: Martwie sie ta waga. Dlaczego ona w ogole nie przybiera. Wiem, ze mleka nie mam zbyt duzo ale ona po cycku nie chce butli:confused::confused: macie jakis pomysl? Dodam, ze jak wczesniej robila kupki co 2 dni tak teraz przy antybiotyku nawet 6 dziennie

Ostatnia edycja:
maluszek2012
user-offline.png
ale to całkiem normalne! To, że masz czasem dosyć nie czyni z ciebie wyrodnej matki! Nawet tak nie myśl. Wiesz jak ja się cieszyłam na powrót do szkoły?:-p I też miałam wyrzuty sumienia, nie powiem... ale wróciłam intelektualnie nakarmiona, z nowymi pokładami sił do opieki nad małą. :-) Przed ciążą prowadziłam bardzo aktywne życie, więc to co się teraz dzieje wywróciło mój świat do góry nogami. W twoim przypadku jest zapewne tak samo. Ja uważam, że jeśli się od kilku tygodni siedzi zamkniętym w domu i wychodzi tylko na spacer, do tego 24h jest z dzieckiem (ja np. mieszkam sama z mężem więc lwią część dnia jestem w domu tylko ja i maluszek) i zajmuje się mlekiem, kupami i lulaniem płaczu swojego małego szczęścia, to potrzebuje odreagować i już :-) Jesteś dobrą mamą! :tak:

Mnie często przytłacza myśl, że sobie nie radzę, że jestem złą panią domu... w kuchni często syf, pranie zalega całymi dniami, kurze się piętrzą... wieczny bałagan... odkąd jest Zuzia, po prostu nie ogarniam :no:

reklama
Do góry