reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

u nas smyku kolki też ma, ale chyba to od nadmiaru picia przeze mnie czarnej herbaty... bo to jedyna rzecz, którą piję w nadmiarze.Dzisiaj Adrianek męczył się po kąpieli zwalil kupę i usnąl... nosz i śpi z tą kupą bo żal mi go budzić... i czekam tak już 4 h żeby go przebrać w końcu muszę go wybudzić...

reklama
dziewczyny czy ktorej dzidzia miała moze przedluzającą żółtaczke? u nas bilirubina zwiazana jest w normie ale calkowita i wolna jest bardzo podzwyzszona:( jutro wizyta u lekarza ale juz sie martwie:(

WITAM:)

W dwupaczku ;)

EMILKA nie ja nie miałam takiego problemu ale wiem ze to nie jest dobrze jak żółtaczka sie utrzymuje...
PAJKAA lepiej tak Adrianka nie zostawiaj bo moze dopkę sobie odparzyć...ja bym przebrała od razu...
POLISIA nie musisz tak dietować...dziecko jak ma kolki to ma i nie pomoże a tyle co czas(przewaznie do 3 miesiąca życia mijaja)

WITAM SIE
Polisia spróbuj u nas np bardzo kolki powodowała herbatka a potem sie okazało, ze Sebek ma alergie na koper i anyż

Patrysia
wiem... ale jak on pierwszy wieczór poszedl spac bez wrzasków to wolalam poczekać

Emilka a karmisz piersia? bo jezeli tak to utrzymujaca ż,ółtaczka to normalne przy dzieciach cycowych moze utrzymywac sie nawet do miesiaca

Witam:-)
Ja dzis jakas zmeczona od rana chyba to wstawanie w nocy daje o sobie znac:eek: malenka tez dzis jakas marudna jest:no: najedzona przewinieta a marudzi ....

dziewczyny czy ktorej dzidzia miała moze przedluzającą żółtaczke? u nas bilirubina zwiazana jest w normie ale calkowita i wolna jest bardzo podzwyzszona:( jutro wizyta u lekarza ale juz sie martwie:(

Taki sam problem miałam z synem, okazało sie ze jest to przez to ze był konflikt krwi, syn przyjął krew męż dodatnia, a ja mam ujemna, teraz zółtaczka prawie wcale nie wystąpiła a córka przyjęła ujemną, takze moze u Was ten sam problem wystąpił, mi kazali syna więcej wystawiac na swiatło słoneczne, zółtaczka ustapiła całkowicie po ok 4tyg po porodzie i nigdy nie miał juz tego problemu.

Apropos kolek, wczoraj do mleka dodałam cos na zasadzie espumisanu dla niemowlat z tym ze od pierwszego tyg zycia, i kolki jak reka odjął :-D normalnie przespana noc z mala przerwa na karmienie o 3 w nocy, dzidzia zjadla odbila i poszla spac i spała az do 7:30. Spokojna bez placzu i wrzasków.

Ale za to pojawil mi sie inny problem :wściekła/y: Jestem 2tyg po 2giej cc i przestalam krwawic ok tydzien temu, położna mówiła ze to ok, a dzisiaj po nocy plamienie :szok::szok: i nie wiem czy to poczatek miesiaczki czy co jest???

reklama
Witajcie kochane! Tak jak wiekszosc kobitek po TYM WIELKIM WYDARZENIU nie jestem w stanie was nadrobic:no::no::no: Co prawda Olivia ma juz pelne 2 tyg. ale tyle samo czasu goszcze u siebie przyszla tesciowa, bo przyjechala mi pomagac przy malej. Niby jest w porzadku ale za osobe pomocna to bym jej nie nazwala. Od samego wyjscia ze szpitala to moj B. a potem ja stalam przy garach by gotowac obiady mimo cesarki... Cos tam niby pomoze, ogarnie po kapieli malej, pomoze rano z Alicja by do szkoly ja wyslac ale na tym by sie to skonczylo..Prawda jest taka, ze bez jej obecnosci tu musialabym robic dokladnie to samo i dawalabym sobie rade. Brakuje mi teraz mojej mamy. To ona byla ze mna jak sie Alicja urodzila. Rano wstawala i juz przed poludniem caly dwudaniowy obiadek byl przygotowany, sniadanko na stole, noszenie i odbijanie malej, 12 spacer. Ach wszystko bylo zapiete na ostatni guzik. Teraz to mi nawet glupio sie w dzien polozyc jak ona tu jest, chyba ze B ma wolne.:crazy: Rana po cesarce dalej mi sie nie chce zrosnac w jednym miejscu, zreszta wyglada nieladnie. Pol brzucha jakby robil kto inny a pol kto inny. Pielegniarka srodowiskowa uczulala, ze mam ie nie przemeczac, nie schylac, korzystac z pomocy tesciowej... taaak...Zobaczymy na wizycie we wtorek czy cos sie poprawilo. A co do najwazniejszego- Malenstwo jest meeega kochane. Je i spi:-):-):-) Czasem kwekoli jak tam jakies baczki sie zablakaja w brzusiu. Kupki musztardowki nawet 6-7 razy dziennie:-D:-D:-D:-D Juz nam sie zdarzylo, ze w wanience tak sie wyluzowala, ze strzelila kupalkiem do wody :-D:-D:-D:-D Starsza corcia miala wtedy niezla radoche. Aaa no i raz osikala sciane- nie pytajcie jak to zrobila, jest dziewczynka ale to cisnienie ma takie, ze sama stanelam jak wryta:szok::szok: Ale jest sliczna, taki maly aniolek choc czasem potrafi byc tez terrorystka. Szczegolnie jak na cyca czeka no i miedzy 1 a 3 w nocy:tak::tak::tak::tak: Pepuszek odpadl na 9 dobe- smarowalam gazikiem ze spirytusem 70 procentowym z polskiej apteki, bo tu tylko przegotowanej wody uzywaja.
Czy wy babeczki rozpakowane tez macie problemy z zalatwianiem sie? Szczegolnie te po cc?No ja mecze sie niesamowicie, kupka raz na 5 dni a brzuch wypchany na maxa.
Sorki, ze nie poodpisuje wam osobiscie, ale musze przeczekac jeszcze pobyt tesciowki, wtedy bede miala zdecydowanie wiecej czasu:-):-):-)
I trzymam kciukasy za nierozpakowane kobialki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&Oby jak najszybciej kochane:-):-):-):-)

Do góry